Oslo Design Fair aflyses i 2020

Den norske regering nedlægger et midlertidigt forbud mod varemesser. Det betyder, at Oslo Design Fair ikke kan afholdes som planlagt til august.

Grundet ændret lovgivning kan Oslo Design Fair ikke få lov til at gennemføre messen i august. Foto: Oslo Design Fair..

I forrige uge valgte den norske regering at ændre sin COVID-19 forskrift om smittebekæmpelse til også at omfatte varemesser. Derfor vurderer Oslo Design Fair, at det ikke er muligt at gennemføre messen i august og aflyser derfor arrangementet.

“Vi ved at mange udstillere og besøgende er frygteligt skuffede nu. Vi deler frustrationen og havde antaget, at Oslo Design Fair kunne gennemføres i august indtil regeringen ændrede spillereglerne”, siger Liv Kindem, kommerciel direktør hos Norges Varemesse.

Regeringens ændringer betyder, at varemesser nu også betragtes som arrangementer, hvilket medfører en begrænsning i forhold til antallet af besøgende på 200 mennesker.

“Med støtte fra kommuneoverlæge, og en god dialog med politiet og egen vejleder inden for smittebekæmpelse var jeg sikker på, at vi kunne gennemføre en tryg messe i august. Det er uforståeligt, at regeringen tillader trange indkøbscentre og samtidig ikke lader Oslo Design Fair blive gennemført”, siger Liv Kindem.

Det handler om at redde arbejdspladser
Store dele af handlen lider i kølvandet på epidemien i Norge. For flere butikker kan efterårs- og julesalget afgøre fremtiden. I en situation, hvor arbejdsløsheden forsat er rekordstor, mener Norges Varemesse. At Oslo Desogm Fair burde medregnes som et indkøbscenter, og dermed være undtaget forsrkiften.

“Oslo Design Fair er en handelsmesse og et mødested for små og store virksomheder i hele Norge. Når flere virksomheder og arbejdspladser trues med konkurs, spiller vi en vigtig rolle i at få hjulene i gang for både udstillere og besøgende på messen”, siger Liv Kindem og fortsætter:

“Eftersom det vil være muligt at gennemføre Oslo Design Fair på en forsvarlig måde, lægger vi ikke skjul på, at vi er uenige med regeringen og vi har givet udtryk for netop dette. Nu handler det om at bidrage til at redde arbejdspladser”.

For at hjælpe branchen og udstillere med at møde kunder på trods af begrænsningerne, planlægger Norge Varemesse at lancere et Oslo Design Fair Showroom inden for kort tid. Det forventes, at messen i stedet vil afholdes i januar 2021.

- HCL

Relateret indhold

21.05.2024Designbase.dk

Frontrunners i den cirkulære omstilling

20.05.2024Designbase.dk

Frederiksberg Centret får ny livsstilsbutik

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

09.05.2024Designbase.dk

Søg kapital til din virksomhed

09.05.2024Designbase.dk

Decoding Global Talent: Udenlandsk arbejdskraft vil gerne Danmark

08.05.2024Designbase.dk

Affaldssortering: Hvem har ansvaret i butikken

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023