På messe i Norge og Sverige

Oslo Design Fair er den eneste skandinaviske messe, der holdes på det planlagte tidspunkt fra 27.-30. januar. I Sverige er messerne aflyst og afløst af alternativer, og Formland er flyttet en måned frem.

Ligesom Formex’ pressefrokost i efteråret bliver mange af forårets arrangementer digitale. Foto: Gustav Kaiser. .

15.01.2021

Gunnhild Bjørnsti og Anders Bergmark, Designbase.dk

Der er tradition for messer i Skandinavien, men som med alt andet, har coronaen også her holdt sit indtog. Oslo Design Fair er den eneste skandinaviske messe, der holdes på det planlagte tidspunkt fra 27.-30. januar. I Sverige er Formex aflyst og det samme er Stockholm Furniture & Light Fair. Den afløses dog af en række spændende og udvidede arrangementer i forbindelse med Stockholm Design Week. Formland er som bekendt flyttet en måned frem til 11.-14. marts.
Kathrine Jansen, direktør for Oslo Design Fair hos Norges Varemesse AS, slår fast, at Oslo Design Fair ønsker at gå forrest. “Vi vil inspirere og begejstre. Det er mildt sagt krævende at planlægge noget som helst lige nu, men vi ønsker fortsat at skabe mødepladser for branchen og har derfor sammensat et arrangement, der er åbent for alle på Norges Varemesse 27. – 30. januar”.


Hun fortæller, at det kreative team er i fuld gang med at skabe årets tendens-udstilling, designet af duoen Vera & Kyte, og kurateret af Kirsten Visdal og med billedkunst af Andreas Siqueland. Her vises tendenser i tiden, spændende møder mellem fortid og fremtid, og der præsenteres nye formgivere i en branche i omvæltning.  
“Trendudstillingen vil selvfølgelig foregå hensigtsmæssigt i forhold til gældende corona-restriktioner. Bliver det et fysisk arrangement, vil der være et fagligt program og workshops for alle, og parallelt vil der være lukkede, egne lokaler til showrooms forbeholdt udstillere og indkøbere”, fortæller Kristine.
Ændrer smittesituationen sig i slutningen af januar, er det planen at invitere presse, vigtige udstillere, ambassadører og samarbejdspartnere i mindre grupper og samtidig sammensætte et digitalt indhold, som kan distribueres gennem messens kanaler.
Beslutningen om, hvordan arrangementet vil foregå, tages i januar, og der opdateres løbende på hjemmesiden.

Formex og Stockholm Furniture & Light Fair  
Som tidligere meddelt er både Formex i januar og Stockholm Furniture & Light Fair i februar aflyst. Men arrangørerne Stockholmsmässan lægger i stedet al energi på et digitalt event samt på aktiviteter i Stockholm. For Formex vil hjemmesiden som i efteråret fungere som en digital mødeplads mellem udstillere og indkøbere. Trendguiden, der er lavet om til hver messe, udgives i digital form den 18. januar, og udstillere har mulighed for at få sine produktnyheder eksponeret på Formex’ digitale kanaler. 


Møbelmessen holdes under overskriften Stockholm Furniture and Light Fair City & Digital Edition fra 8.-14. februar. Det betyder, at Stockholmsmässan blandt andet vil have busser, der kører små grupper af besøgende rundt mellem udstillernes showrooms eller andre events på programmet.
”Det er enormt vigtigt, at det vindue, som uge 6 er i forhold til at præsentere skandinavisk design, holdes åbent. En vigtig pointe med Stockholm Furniture and Light Fair City Edition er også at vise, at det fortsat er muligt at gøre forretning”, siger Sanna Gebeyehu, product & concept owner, Stockholm Design Events på Stockholmsmässan. 
De digitale aktiviteter omfatter blandt andet Stockholm Design & Architechture Talks og Workspace Sweden. Nogle indslag vil blive livestreamet, andre filmes i forvejen. 
”En interessant ting, vi oplevede under Forex digitale aktiviteter i sommer, var, at vi nåede bredere ud internationalt. Under selve Formex-dagene havde vi 4.500 besøgende på hjemmesiden”, siger Chicie Lindgren, forretningsområdeschef Stockholm Design Events på Stockholmsmässan.

Relateret indhold

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

16.05.2024Designbase.dk

Dansk kunsthåndværk og design styrker det grønne aftryk

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

09.05.2024Designbase.dk

Søg kapital til din virksomhed

09.05.2024Designbase.dk

Decoding Global Talent: Udenlandsk arbejdskraft vil gerne Danmark

08.05.2024Designbase.dk

Affaldssortering: Hvem har ansvaret i butikken

08.05.2024Designbase.dk

Mere lovgivning for nethandel unødvendig

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023