Runde former, nøgent og legesygt look på Formex

Man taler om en ny bølge og om en genfødsel af den formgivning, som har sine rødder i skandinavisk design fra 1950’erne. Soft Nordic er navnet på efterårets trendtema på indretningsmessen Formex der finder sted den 13.-16. august i Stockholm, hvor også en ny New York-inspireret restaurant ser dagens lys.

Det nordiske landskab og renæssancen inspirerer efterårets og vinterens trends. På en trendudstilling sammensat af designeren Jan Rundgren præsenteres fire af næste sæsons vigtigste trends; Soft Nordic, Wild Wood, Dark Fragrance og Raw Rustic Junction. .

Trendtemaet er lig med en ren stil uden pynt, med runde former, eksklusive materialer og et legesygt udtryk:

”Vi ser en ny energi i indretningsbranchen, og vi ser den især i Nordeuropa, hvor optimismen spirer. Den nye, nordiske stil New Nordic gør sig gældende overalt”, siger Christina Olsson, projektchef for Formex.

I efterårets trendtema Soft Nordic er stilen ren og nøgen. Indretningen er i milde, mættede pasteller, formerne er buttede med bløde, runde hjørner. Fornemmelsen er blød og behagelig og afspejler en enkel, bevidst og funktionel livsstil, som føles ny og optimistisk, samtidig med at den har tydelige retroreferencer. Man taler om en ny bølge eller en påny-fødsel af skandinavisk designs storhedstid fra 1950’erne.

Farver, materialer og former
Der ses fortsat meget lyserødt og pasteller, men tonerne er mere mættede sammenlignet med farveskalaen i Formex sidste trendtema Day Dream. Til efteråret dominerer varme og blege rosa nuancer, abrikos, rustbrun, indigoblå og flere grå nuancer.

Lyse, matte træsorter, eksklusive materialer som naturgarvet skind og natursten; blød og varmende uld, genbrugte materialer, glas og lakerede flader samt gyldne metaller.

Buttede, bløde med afrundede hjørner. Overdimensionerede proportioner, puder og polstrede rygge med store, stofklædte knapper. Udtrykket er moderne og legesygt.

Smag af New York 
Formex vil i august byde de besøgende på et urbant miljø i pop-up restauranten B18th Street. Blandt skyskrabere og træer møder design, mad og arkitektur New Yorks bybillede som inspirationskilde. 

I Formex’ udstilling og pop-restaurant B18th Street udformer designer Synnöve Mork et storbymiljø med højhuse, gader, fodgængerfelter og lyskurve. Stiger og trapper forstærker følelsen af byens facader. I udstillingen fremhæves desuden den voksende interesse for dyrkning af planter i storbyen med grønne oaser som for eksempel en High Line med urter, dufte og farveinspiration i bybilledet.

I B18th Street vises også stilleben af genstande, som relaterer til måltidet, og restauranten tilbyder både nye og klassiske retter med økologiske islæt. 

Andre aktiviteter
Formex Designpris Nova – årets nordiske formgivere 2014 uddeles. Prisen går til en ung formgiver, der er aktiv i Norden, og pristageren kåres af en ekspertjury. I år er de nominerede: Line Depping/Danmark, Hanna Dalrot/Sverige, Brynjar Siguroarson/Island, Iina Vourivirta/Finland og Vera-Kyte/Norge. På messen vises designgenstande fra de nominerede formgivere.

Formex Formidable præmierer og belønner interessant, kvalitativ og tidstypisk design. De 20 nominerede bidrag vises på en udstilling på messen. Vinderne præsenteres på Formex-messen i januar 2015. 

Livstycket er et moderne videns- og designcenter i Tensta nord for Stockholm, hvor kvinder fra hele verden deltager. På messen vises Livstyckets produkter, og i en workshop demonstreres produktionen af mønstre.

Design Students Selected by Formex er et område, hvor Stefan Nilsson har fået til opgave at udvælge tolv favoritter blandt nyudklækkede designstudenter fra de svenske skoler Konstfack, Beckmans, Malmstens og Berghs. Stefan Nilsson søger især efter interessante designløsninger, som passer ind i det øvrige sortiment på Formex. 

Relateret indhold

29.02.2024Designbase.dk

aida kåret til Danmarks mest anbefalede virksomhed 2023

29.02.2024Designbase.dk

Eksperimenterende glaskunst

26.02.2024Designbase.dk

Er du klar til de nye regler om online-anmeldelser?

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023