Sådan kan I lette likviditetspresset på jeres virksomhed

De fleste virksomheder oplever for tiden, at deres omkostninger til bl.a. gæld og lønninger stiger, samtidig med at toplinjen i bedste fald stagnerer. Når likviditeten bliver presset, går de fleste i banken eller til ejere og investorer, men der er flere gode knapper at skrue på, hvis I gerne vil forbedre virksomhedens arbejdskapital.

Jesper Daugaard Faurby, administrerende direktør i Atradius. Foto: Atradius

Hvis I straks tænker på kassekreditter, nye lån og investeringsrunder, når likviditeten er presset i jeres virksomhed, så er I næppe alene. Men det er en skam, for sandsynligvis har I som virksomhed andre lige så vigtige aktører i forhold til jeres likviditet, som I glemmer at prioritere.

Det kunne f.eks. være kunder, leverandører, kreditforsikringsselskaber, garantistillere mv. De repræsenterer en række alternative, men vigtige måder jeres virksomhed kan styrke sin likviditet på. 

Det er langtfra unormalt, at virksomheder går i banken for at bede om en kassekredit på 20 mio. kr., inden de overvejer, hvad de kan gøre ved betalingsbetingelserne for månedlige ordrer til en værdi af 30 mio. kr. Hvis du handler i åben regning med dine erhvervskunder, kan du begynde med at undersøge, om de kreditter, du tilbyder dem, er for gavmilde ift. din eller deres brancher, siger Jesper Daugaard Faurby, som er administrerende direktør i Danmarks største kreditforsikringsselskab, Atradius. 

Fokuser på virksomhedens leverandører

Køber I ikke på kredit hos jeres leverandører, kan I også overveje det. Og selv hvis I allerede handler på kredit, kan I undersøge, om jeres kreditter er kortere end gennemsnittet for leverandørens branche og eventuelt foreslå dem længere kredittid som en del af forhandlingerne.

”For at sikre kredithandel og fordelagtige aftaler med jeres leverandører bør I, ligesom når I går i banken, selvfølgelig være indstillet på at være åben omkring jeres finanser og dele oplysninger med både jeres leverandører eller deres kreditforsikringsselskaber,” siger Jesper Daugaard Faurby. 

Manglende åbenhed koster 

Atradius Danmark alene dækker et trecifret milliardbeløb i kredit- og garantirammer - fordelt på ca. 50.000 danske virksomheder. Kreditforsikringsselskabet oplever ofte, at danske virksomheder ikke er bevidste om, at de kreditrammer, Atradius stiller til rådighed for deres leverandører, er en forudsætning for en vigtig del af deres likviditetsberedskab.

”I værste fald kan det betyde, at vi lukker for kreditrammer, hvis den tilgængelige information ikke er positiv, eller vi ikke kan få adgang til nyere og mere aktuel finansiel information. Ved at kigge på betalingsbetingelserne hos jeres kunder og leverandører vil I ofte kunne mindske behovet for en kassekredit eller måske gøre den helt overflødig,” siger Jesper Daugaard Faurby.

Relateret indhold

29.05.2024Designbase.dk

Direkte-til-forbruger er det nye ”sort”

29.05.2024Designbase.dk

UMAGE vinder årets Red Dot designpris

24.05.2024Designbase.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

24.05.2024Designbase.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

23.05.2024Designbase.dk

MCH fylder 70: Oplevelser for 45 millioner gæster siden 1954

20.05.2024Designbase.dk

Vidensdeling på Nordstil Forum

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023