Trenden til julen 2014/2015

Hvilke farver, materialer og former vil vi se til julen 2014-15? Det gav designkonsulenterne bora.herke.palmisano deres bud på på Christmasworld i Frankfurt.

“Silent dignity” – organiske former, elegante materialer og super delikate pasteller..

De fire trendretninger til julen 2014 er: “Silent dignity”, ”Geometric gravity”, “Shaded modesty” og “Dazzling beauty”. Det var budskabet på Christmasworld, der netop er løbet af stablen i Frankfurt.

“Silent dignity” – organiske former, elegante materialer og super delikate pasteller.

Det gælder et klart differentieret, elegant og kultiveret look. Her søges harmonien og den formelle enkelhed – komplimenteret af en stilren asiatisk indflydelse. 

Dominerende farver er abrikos, lavendel, mint og lys blå. Mandelhvid, mørk brun og sort lak understreger den stille autoritet i denne trend.

Når det gælder kugler, vaser og andre nipsgenstande er formerne runde og udflydende, inspireret af den organiske perfektion, der sætter dagsordenen.

Formerne spiller fint sammen med delikate materialer som japansk lak med craquelé effekter og farvet træ i forskellige sorter. Graciøse græsser og grene giver et stilrent, dekorativt præg. De kunstneriske designs sender tankerne tilbage til asiatisk kultur: Traditionelle kimono-mønstre, smukt tegnede blomster, delikate blæk- og kultegninger såvel som traditionelle japanske motiver, der ses på elegante papirer, silke, satin og taftbånd, hvor de arbejder sammen med skinnende overflader for at skabe den rigtige effekt.

”Geometric gravity” – stærke kontraster, blokke af overflade farve og levende mønstre.

Udtalt, formelt og logisk – Geometric gravity er en stil med helt nye features, der udvikler skønheden i de strenge geometriske former i et samspil med sorte og hvide kontraster.

Minimalistisk beige og grå toner skaber spændende nuancer. Kraftfulde helfarver ses primært på rene, lige flader. En nuance af dyb blå og en intens gul understreger styrken i stilen. Fra linjer, cirkler, rektangler, firkanter og romber opstår der således et rigt, varieret design-spænd, der rummer mosaikker, kuber, striber og lineære motiver – og de gentagende linjedesigns og skulpturelle relieffer sammen med criss-cross designs såvel som med overraskende op-art effekter.

Naturen spiller også en rolle med blade og blomster i designet. Der ses transparente mønstre, som danner basis for printede ideer, der tiltrækker sig stor opmærksomhed.

Designudtrykket komplimenteres af brugen af børstet metal, lak, plastik, glas, keramik, krom og stål, og kombinationen af det matte, det skinnende og de transparente materialer højner det visuelle indtryk. Rå tekstiler af høj kvalitet fuldfører looket.

”Shaded modesty” – udtryksfulde materialer og mørke farver inspirerer til balance både indadtil og udadtil.

”Shaded modesty” afspejler en naturlig måde at leve på – afslappet, uprætentiøst og nede på jorden. Her møder udtryksfulde materialer de blide farveholdninger med støvede nuancer. Stilen bruger jordtoner og okker-nuancer sammen med en mørk natblå, bourgogne, og kastanje i selskab med kølige nuancer af violet og grøn. Når det gælder materialer, er det de taktile overflader af sten, beton, marmor og råt skiffer ja selv vævet eller strikket læder, der tegner trenden – mikset med tekstiler som filt, mohair, jute, groft strikket materiale og flannel.

Tilbageholdenheden ses også i mønstervalget, der bringer skønheden frem i enkeltheden – som f.eks. den smukke struktur i træet, nuancerne i stenen eller det brudte skin på de strålende overflader. Blomster fra træerne, frugter og græsser medbringer en fornemmelse af stor komfort og blidhed. For at skabe glans ses keramik, turkiser og stenperler, og for at skabe et elegant udtryk ses krom, bronze og kobber.

”Dazzling beauty” – et kalejdoskop af intense farver med blomstermønstre og symbolske motive.

”Dazzling beauty” er en dynamisk stil fyldt med fantasi og ungdommelighed. Det provokerende look handler i høj grad om det overraskende og det lidt skøre. Strålende, komplekse farver ses, som var de overeksponerede. Det omfatter solskinsgul, laksefarvet, karminrød, lavendelblå, kølig turkis og nuancer af petroleum i kontrastfulde kombinationer.

Eksotiske blomster og knopper ses med klassiske figurer i stærke farver, der tiltrækker sig opmærksomhed og fremstår som malet porcelæn, broderi og prints.

Der er næsten ingen grænser for, hvilke materialer, der bruges: teksturer med et stærkt taktilt element, løse vævninger, grove blonder såvel som håndlavede og –skårne elementer, der skaber kontrastfyldte spændinger i forhold til farvet glas og plexiglas, folier, konfetti og rhinstene.

Vigtige elementer i denne stil er fotoprint, strålende lysreflektioner, fantasiprint og lasercuts – alt sammen for at understrege det moderne udtryk i denne off-beat og ironiske trend. 

Relateret indhold

18.06.2024Designbase.dk

København er en designmetropol

18.06.2024Designbase.dk

Bureaukratibyrden rammer de små

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

17.06.2024Designbase.dk

Danmark skal være det bedste iværksætterland

17.06.2024Designbase.dk

Antallet af konkurser i Danmark faldende

17.06.2024Designbase.dk

Nu skal virksomheden der tager det største sociale ansvar findes

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

07.06.2024Designbase.dk

Danskerne er vilde med DTC-salg

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023