Trenden til julen 2019

Julen står for døren, og dermed også design- og interiørbranchens største sæson. Derfor handler det om at være forberedt, og det handler om at gøre alt, hvad der er muligt for at inspirere forbrugerne til at købe nyt julepynt og inspirerende gaver til familie og venner.

Credits Hanging light: Puro Spakle by Lucie Moldova for Brokis / Mirrors: Tala C by Zieta / Fabric: Kito CS by Nya Nordiska. Credits Vase: Ground Vase series by Ragna Ragnarsdöttir / Ceramic Vessel: Barkskin Vessel by Irina Razumovskaya, Photo: Tanya Dolvers / Tealight candle holder: Valkea by iittala / Christmasball: Pure Transparent by Christoball. Credits Christmasball: Checks by Christoball / Candleholder: Red Tulip Candle Holder by oscar Tusquets Blanca for BD Barcelona Design / Around Coffee Table by Thomas Bentzen for Muuto / Grid effects on Christmasballs / Leaf and Mushroom shaped cushions by Donna Wilson. Credits Fabric: Sphere by Sahco / Chair: Bow Chair by Zaha Hadid Architects for Nanami, Photo: Delfina Sisto Legnani e Marco Cappelletti / Spray Effects on Christmasballs..

Håndlavede ting og ideer importeret fra naturen forbliver i fokus side om side med poetiske og følsomme designs, glamourøst stylede dekorationer og originale dekorative ideer til dette års jul, og det er den trend, der skal videreformidles ude i butikkerne. 
Christmasworld deler julen op i fire trendtemaer; Tender festivities, Essential ceremonies, Sweet traditions og Luminous celebrations.

Tender festivities:
Roligt og afslappende

De festlige dekorationer har et rent, minimalistisk udtryk, og der leges med usædvanlige former og overflader. 
“Bevægelige strukturer, delikat gennemsigtighed, amorfe former og enkle designs skaber en festlig, poetisk og moderne eventyr-atmosfære”, lyder det fra trendbureauet bora.herke.palmisano’s beskrivelse af trenden.
Farver: Det sarte farvespektrum spænder fra bleg pastel og neutrale, puritanske nuancer til køligt guld. Lys, reflekterende lys, tågede, visuelle effekter understreger dette udtryk. Herudover finder man naturlige farvekombinationer, der spænder over nuancer som sten, perlemor og papir. 
Inspiration: Nye former – moderne, rene og amorfe – er det, der karakteriserer denne næsten eventyragtige stil, der ikke hører denne verden til. Det omfatter delikat glas med blide relieffer, spejl- eller tolagseffekter. Ultraglatte og glossede overflader kombineres med matte finishes; steneffekter, krøllede, foldede og plisserede overflader så vel som naturligt fremstillet papir.


Essential ceremonies:
Naturligt og autentisk

Naturlighed og modernitet møder det rå og rustikke. Der er en overvægt af jordagtige, varme toner og matcha grøn.
Det er en stil fyldt med følelser, der kombinerer moderniteten med de naturlige nuancer og rustikke materialer. Når det gælder festlige dekorationer, er det de håndlavede og naturlige elementer, der fanger øjet.
Farver: En jordagtig farveskala afspejler en tæt forbindelse mellem det naturlige, det moderne og det rustikke. Udtrykket opnås i et møde mellem de rolige, cool, og rene neutraler, de varme, brændte toner og en matcha grøn. Matte, rå og ubehandlede overflader understreger det enkle look.
Inspiration: Rå og ubehandlede overflader, krakelerede teksturer og bevægelse. Det handler om at komme tættere på naturen og om den rene enkelthed. Der er nogle slående, kreativt eksperimenterende tilgange til brugen af materialer så vel som en kunstnerisk og rustik æstetik. Resultatet er uprætentiøse borddekorationer til festlige lejligheder – men også til de specielle øjeblikke, man kan nyde i hverdagen.

Sweet traditions:
Glad og sprudlende

Dekorationerne bobler over af glæde og charme; Nuancer af honningkage, fersken, nougat, jordbæris, rom og rosin, kokosnød og stedsegrønt skærper appetitten på endnu flere farver.
"Denne trend lægger stor vægt på søde, vittige detaljer. Den har en yderst ungdommelig appel – og søde, små dekorationer bringer glæde og charme, når de springer ind i stuen", siger designeren. Sjældent er klassiske designs så ungdommelige og ukomplicerede.
Farver: Honningkage, fersken, nougat, jordbæris, rom og rosin, kokosnød og stedsegrøn skaber tilsammen en opskrift, hvor selv julens traditionelle røde og grønne nuancer har en levende effekt. Overfladerne minder om glasur, sukkerperler og glinsende karamel.
Inspiration: Der ses en eklektisk brug af materialer. Opalglas, farvet, klart og mælkeagtigt glas såvel som netmønstre og andre mønstre i glasset understreger de indviklede ornamenter på vaser og lysestager. De spiller op til strikkede elementer og fantasifulde kunstværker i papir. Mønstrene er kreative, motiverne er søde og fine. Der er et miks af norske strikmønstre i strålende farver, gentagelser, tern, diamantformer og kantbånd, håndtegnede mønstre og tegninger. Stiliserede, naive motiver og traditionelle ideer implementeres på ukonventionel og slående vis, så der skabes iøjnefaldende udstillinger.

Luminous celebrations:
Glamourøst og unikt 

Levende farver og elegante, mørke nuancer flyder sammen i selskab med iriserende overflader, så de skaber en spektakulær ramme.
Et scenarie fyldt med festlig glans og glamour, futuristisk musik, funklende effekter og iriserende julepynt, hvor de strålende farver og de glamourøse overflader er stjernerne.
Farver: Farveskalaen bygger på en base af strålende toner. Under de elegante, mørke nuancer ses der således et miks af slående, intense farvestillinger. Metalliske nuancer og tone-i-tone sammenstillinger fremkalder en spændende farvesammensmeltningseffekt.
Inspiration: Materialerne opnår dramatiske effekter med en glitrende transparens og farvede, polerede overflader. Der gøres brug af pailletter, funklende disketter, lamé og lurex effekter, ultra-blanke finishes, flimrende fjer og fløjl. Typisk er også brugen af krystallernes tekstur, marmor og metalliske skin i bronze og guld, der bl.a. bidrager til at skabe iøjnefaldende iriserende glas.

Relateret indhold

01.03.2024Designbase.dk

Iittala får ny kreativ direktør

01.03.2024Designbase.dk

Kontantforbudsgrænsen nedsættes til 15.000 kr. fra i dag

26.02.2024Designbase.dk

Zalando fjerner vildledende bæredygtighedsikoner

26.02.2024Designbase.dk

Er du klar til de nye regler om online-anmeldelser?

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023