Udendørsområderne i en hjemlig stil

Ikke mindst i denne tid, hvor vi søger trygheden inden for egne rammer, har haven og udendørslivet fået et boost. Det gælder havemøbler, grills og tilbehør til livet udendørs.

Haven som et sted, hvor man kan trække sig tilbage på bæredygtig vis, er i fokus.

Haven har altid været af særlig betydning som et sted for afslapning og stedet, hvor man kan trække sig tilbage. Og netop i disse tider spiller ens eget grønne område en stor rolle. Det mener blandt andet trendeksperterne bag den store have- og udendørsmesse Spoga + Gafa i Köln.

Havearbejde er et kærkomment tidsfordriv, der hjælper folk med at slappe af, og frisk luft ligesom planter fremmer sundhed og regenerering. Det er også blandt grundene til, at haven i dag fungerer som et udvidet boligareal.
Tendensen i de seneste år har været at designe udendørs arealer i en hjemlig stil, og den tendens er stigende. Nye udendørs møbler kombinerer komforten i stuen med ekstremt holdbare materialer til udendørs brug. Loungegrupper danner hyggelige zoner, og matchende tilbehør som puder, tæpper eller lanterner giver en hjemligt touch. Og folk, uden deres egen have, behøver ikke at undvære grønne områder. Havearbejde bliver også mere og mere populært blandt byboer, hvor urtepotter, minidrivhuse og urtehylder giver et strejf af friskt grønt til altanen.

Den grønne industri bliver grønnere. Det betyder, at blandt andet levetid spiller en særlig rolle også uden døre, og udendørsmøbler er blevet ekstremt vejrbestandige og har en lang holdbarhed takket være innovative materialer. Træ fra bæredygtigt forvaltede skove bruges, og grønne alternativer; genbrug eller restmaterialer som PET flasker og plast fra oceanerne anvendes.
Tilbage til naturen trenden ses i haven. I stedet for grusørkener ses blomstrende oaser med planter og buske til bier og andre insekter, og når det gælder havens grill, ses nye belægninger af organiske materialer.

Enkelheden genopdages
En anden tendens er en søgen efter nærhed til naturen med en livsstil, der byder på autentiske materialer og enkelt design. Designerne lader sig ofte inspirere af organiske former og farver fra naturens verden. Materialer som træ, rattan eller bambus skaber forbindelse til det naturlige miljø i haven og ”less is more”.

Enkle designs gentages og skaber ensartethed, og det minimalistiske udtryk er gennemgåede. Klare farver giver liv til de klassiske udendørs nuancer som grå og brun og tilfører et afslappet touch. Udendørs pejse sikrer den ægte havefølelse. De giver ikke kun naturligt lys og varme, men er også velegnede som grill.

Generelt er grills med i trenden. Hvad enten det gælder kul, gas eller en hybrid, og outdoor køkkener er i høj kurs; udendørs ildsteder, pizzaovne og ovne.

Men sundhed spiller også ind i forhold til haveredskaber, der primært er målrettet den voksende målgruppe 50+. De er blevet mere enkle og mere sikre. Undersøgelser viser, at mange hobby-gartnere er 70+, og det ligger til grund for en del af udviklingen; robotplæneklippere og ergonomiske haveredskaber, ligesom letvægtshaveredskaber også ses.

Personlig designfrihed
Som en del af det private miljø, er haven designet i forhold til personlige præferencer. Nye, modulære havemøbler kan kombineres på mange måder, og bord- og sofasystemer kan tilpasses forskellige behov.

En frisk farvepalet ses på møbler og parasoller og underbygger lysten til det individuelle, og forskellige farver og designs kan matches, så der skabes et legende udtryk. Potter og dekorative elementer lægger også op til, at der leges, mikses og matches på personlig vis, og dermed gøres de atmosfærefyldte outdoor-områder ekstremt personlige denne sommer.

Relateret indhold

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

20.02.2024Designbase.dk

Artikler med glimmer er alligevel ikke forbudte

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023