Udendørsområderne i en hjemlig stil

Ikke mindst i denne tid, hvor vi søger trygheden inden for egne rammer, har haven og udendørslivet fået et boost. Det gælder havemøbler, grills og tilbehør til livet udendørs.

Haven som et sted, hvor man kan trække sig tilbage på bæredygtig vis, er i fokus.

Haven har altid været af særlig betydning som et sted for afslapning og stedet, hvor man kan trække sig tilbage. Og netop i disse tider spiller ens eget grønne område en stor rolle. Det mener blandt andet trendeksperterne bag den store have- og udendørsmesse Spoga + Gafa i Köln.

Havearbejde er et kærkomment tidsfordriv, der hjælper folk med at slappe af, og frisk luft ligesom planter fremmer sundhed og regenerering. Det er også blandt grundene til, at haven i dag fungerer som et udvidet boligareal.
Tendensen i de seneste år har været at designe udendørs arealer i en hjemlig stil, og den tendens er stigende. Nye udendørs møbler kombinerer komforten i stuen med ekstremt holdbare materialer til udendørs brug. Loungegrupper danner hyggelige zoner, og matchende tilbehør som puder, tæpper eller lanterner giver en hjemligt touch. Og folk, uden deres egen have, behøver ikke at undvære grønne områder. Havearbejde bliver også mere og mere populært blandt byboer, hvor urtepotter, minidrivhuse og urtehylder giver et strejf af friskt grønt til altanen.

Den grønne industri bliver grønnere. Det betyder, at blandt andet levetid spiller en særlig rolle også uden døre, og udendørsmøbler er blevet ekstremt vejrbestandige og har en lang holdbarhed takket være innovative materialer. Træ fra bæredygtigt forvaltede skove bruges, og grønne alternativer; genbrug eller restmaterialer som PET flasker og plast fra oceanerne anvendes.
Tilbage til naturen trenden ses i haven. I stedet for grusørkener ses blomstrende oaser med planter og buske til bier og andre insekter, og når det gælder havens grill, ses nye belægninger af organiske materialer.

Enkelheden genopdages
En anden tendens er en søgen efter nærhed til naturen med en livsstil, der byder på autentiske materialer og enkelt design. Designerne lader sig ofte inspirere af organiske former og farver fra naturens verden. Materialer som træ, rattan eller bambus skaber forbindelse til det naturlige miljø i haven og ”less is more”.

Enkle designs gentages og skaber ensartethed, og det minimalistiske udtryk er gennemgåede. Klare farver giver liv til de klassiske udendørs nuancer som grå og brun og tilfører et afslappet touch. Udendørs pejse sikrer den ægte havefølelse. De giver ikke kun naturligt lys og varme, men er også velegnede som grill.

Generelt er grills med i trenden. Hvad enten det gælder kul, gas eller en hybrid, og outdoor køkkener er i høj kurs; udendørs ildsteder, pizzaovne og ovne.

Men sundhed spiller også ind i forhold til haveredskaber, der primært er målrettet den voksende målgruppe 50+. De er blevet mere enkle og mere sikre. Undersøgelser viser, at mange hobby-gartnere er 70+, og det ligger til grund for en del af udviklingen; robotplæneklippere og ergonomiske haveredskaber, ligesom letvægtshaveredskaber også ses.

Personlig designfrihed
Som en del af det private miljø, er haven designet i forhold til personlige præferencer. Nye, modulære havemøbler kan kombineres på mange måder, og bord- og sofasystemer kan tilpasses forskellige behov.

En frisk farvepalet ses på møbler og parasoller og underbygger lysten til det individuelle, og forskellige farver og designs kan matches, så der skabes et legende udtryk. Potter og dekorative elementer lægger også op til, at der leges, mikses og matches på personlig vis, og dermed gøres de atmosfærefyldte outdoor-områder ekstremt personlige denne sommer.

Relateret indhold

17.06.2024Designbase.dk

Formland Speak Up: Inspiration og vidensdeling

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

17.06.2024Designbase.dk

Antallet af konkurser i Danmark faldende

17.06.2024Designbase.dk

Nu skal virksomheden der tager det største sociale ansvar findes

07.06.2024Droppery

Sponseret

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

07.06.2024Designbase.dk

Danskerne er vilde med DTC-salg

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023