Virksomheder kan blive i familien: SMVdanmark roser lavere arveafgift

Langt det fleste af landets små og mellemstore virksomheder er familieejede. Derfor er der en kæmpe ros til regeringens nye erhvervsudspil fra de små og mellemstore virksomheders erhvervsorganisation, SMVdanmark. “Det er godt for familieejede virksomheder i hele Danmark og dermed godt for dansk økonomi og danske jobs,” lyder vurderingen fra adm. direktør Jakob Brandt

Jacob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark. Foto: Ulrik Jantzen / www.BuroJantzen.com

Regeringen har netop offentliggjort en række nye tiltag, der skal sikre et stærkere og mere konkurrencedygtigt erhvervsliv. Regeringen foreslår her at gøre det nemmere at overdrage en familieejet virksomhed til næste generation gennem en række skattetiltag.  

Det skal bl.a. ske gennem en nedsættelse af satsen for bo- og gaveafgift ved overdragelse af en virksomhed til et nært familiemedlem fra 15 pct. til 10 pct., og ved at virksomhedsejere får mulighed for at vælge en såkaldt skematisk værdiansættelse af deres virksomhed i forbindelse med generationsskifte. Det høster ros fra SMVdanmark, der repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder.  

Adm. direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt, siger: 

"Skat på at lade sin virksomhed gå i arv er en grundlæggende unfair dobbeltbeskatning af familieejede virksomheder, der gør det urimelig svært at gennemføre et generationsskifte i danske SMV’er. Derfor er det virkelig positivt at regeringen vil sætte taksten ned. Samtidig vil muligheden for at vælge skematisk værdiansættelse også gøre det lettere og mere forudsigeligt at overdrage sine virksomhed. Det er klare skridt i den rigtige retning for familieejede virksomheder i hele Danmark og dermed også for dansk økonomi og danske jobs."

"I princippet bør vi udfase al erhvervsstøtte"

En del af finansieringen hentes gennem sanering i diverse erhvervsstøtteordninger. Det tager SMVdanmark positivt imod: 

"I princippet bør vi udfase al erhvervsstøtte. Det er en ineffektiv og bureaukratisk måde at administrere skattekroner på. Vi vil meget hellere have gode, generelle rammevilkår end politisk dikterede støtteordninger og puljer. Det giver os en mere lige og fair konkurrence, som gør alle bedre," siger Jakob Brandt. 

Som en del af udspillet vil regeringen også permanentgøre det såkaldte FoU-fradrag på 120 pct. Til det siger Jakob Brandt slutteligt: "FoU-fradraget er en skatterabat, som helt primært er kommet de store virksomheder til gavn, Vi håber, at regeringen og andre partier bag en kommende aftale vil se på, hvordan fradraget i højere grad også kan bidrage til forsknings- og udviklingsaktiviteter i de mindre danske virksomheder”.

Relateret indhold

19.07.2024Designbase.dk

Future on Stage på Maison&Objet

19.07.2024Designbase.dk

Mater fortsætter den grønne rejse

15.07.2024Designbase.dk

Markant færre unge frem mod 2040

12.07.2024Designbase.dk

Ny analyse om ældre på job

10.07.2024Designbase.dk

Hver 3. elev stopper indenfor 5 år

08.07.2024Designbase.dk

Falske kopibutikker skyder op online

08.07.2024Designbase.dk

Sådan bliver virksomhedens glemte IT-produkter et aktiv

05.07.2024Designbase.dk

Nu bliver det lettere at generationsskifte

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023