”Klarborg brandet er kommet for at blive”

Familien Klarborgs store drøm går nu i opfyldelse. De søde, sjove finurlige Klarborgnisser vender hjem til familien, der fremadrettet selv skal stå for både design, salg og markedsføring og udvikling af markederne.

”Gennem mere end 20 år har Årsnisserne spredt julehygge i de danske hjem, og de er i dag en stor del af julen hos mange. Det er jeg utrolig stolt af, og jeg er meget taknemmelig for de mange ”fans”, som har mine buttede nisser stående fremme i julen. Det er fantastisk at have skabt et design, som mange kan se det samme i, som jeg”. Det fortæller Etly Klarborg, der står bag designet af de søde og sjove nisser.

Og efter 20 år med licenssamarbejder har Klarborg nu valgt selv at varetage hele distributionen til landets isenkramkæder og øvrige forhandlere.

”Jeg har haft mange gode år med mine licenstagere, men de seneste år har blot bekræftet mig i, at nisserne bør varetages af familien selv”, siger Etly Klarborg, og Martin Klarborg, der er idémanden bag Klarborgs fremtidsplaner, supplerer: ”Det er ganske enkelt drømmen for os alle i familien. Og selvom vores samarbejdspartnere har gjort det godt, så er det svært at vinke farvel til drømmen om at være med i forreste række. Forståelsen for universet er vigtig. Især for Etly Klarborg og derfor har vi i flere år følt at nisserne skal hjem til Klarborg”, fastslår Martin Klarborg, der sammen med sine brødre Mads, der står for branding og markedsføring, og Mathias, der står for Klarborgs butikker, har stiftet selskabet Klarborg Danmark A/S, der 1. januar overtog distributionen af Etly Klarborgs designs i Danmark og udland. Siden 2016 har det været planen, at Klarborg skulle med helt ind i maskinrummet i distributionen og salget af brandets populære designs, og således har Klarborgsønnerne været i gang med forberedelserne i snart to år.

De tre Klarborg brødre; Mads, Martin og Mathias i selskab med Søren Ibsen, der er ny medejer af virksomheden og Kenneth Børgesson, der er sælger..

Med i det nye selskab er også Søren Hylleberg Ibsen, der har stor erfaring med både iværksætteri og virksomhedsdrift. Han har været bestyrelsesformand for Klarborg Aps det seneste år, og er i dag medejer af Klarborg Danmark A/S.
Med den nye virksomhedskonstellation, vil man fremadrettet servicere de danske Klarborg forhandlere som hidtil, og det glæder de sig umådeligt meget til. Der står et stærkt professionelt team bag firmaet og Etly Klarborg har stor tillid til, at opgaven kan løftes af hendes nye ”samarbejdspartner”.

”Jeg er ikke i tvivl om, at mine sønner og medarbejderne i Klarborg Denmark A/S kan løfte opgaven, og jeg er super stolt af at vores fælles drøm nu går i opfyldelse. Det varmer mit hjerte at have alle mine designs under familiens vinger”, siger Etly Klarborg.


Nisseuniverset
Klarborg universet er stiftet af Etly Klarborg, og hun har udviklet brandet gennem mange år. I de seneste 10 år har Klarborg været yderst aktive på sociale medier, og det er især på grund af den branding, at Klarborg har fået sin plads i hjemmet hos mange jule-glade familier og samlere.


Nisserne i butikkerne
På spørgsmålet om, hvad det kommer til at betyde for detailhandlerne, at nisserne nu vender hjem, svarer brødrene:
”Det vil helt sikkert betyde, at de får et tættere forhold til os, der er vokset op med nisserne, og det, håber vi, kan gøre, at vi får spredt lidt ekstra julestemning. Men det skulle også gerne have den sidegevinst, at det hele bliver lidt nemmere. Det er klart, at kommunikation er en svær ting og særligt, hvis der er mange stationer imellem afsender og modtager. Det, at vi kommer til at tage telefonen direkte hos Klarborg, skulle gerne gøre, at det er lettere at få svar på ting, der handler om fx fremtidige designs, navneønsker, historien og andre ting, som kan give kollektionen og varen mere dybde”.

Mads og Martin slår også fast, at det nye set-up skaber en større stabilitet for forhandlerne.

”Det er en langsigtet plan. Vi kan som familie tage de rigtige beslutninger for brandet og sikre, at forhandlerne har produkter og også kan sælge dem i mange år endnu. Vi vil gerne ud til flere mennesker. Vi er meget stolte af vores designs og de følelser, vi hører at de vækker hos de mennesker, der køber dem. Derfor vil vi have stort fokus på, at de eksisterende forhandlere kan fortsætte og mærke den samme stærke opbakning, som de er vant til”, slutter Martin og Mads Klarborg samstemmende.

Relateret indhold

12.07.2024Designbase.dk

Ny analyse om ældre på job

11.07.2024Designbase.dk

Et 250-årigt væksteventyr

08.07.2024Designbase.dk

Falske kopibutikker skyder op online

08.07.2024Designbase.dk

Sådan bliver virksomhedens glemte IT-produkter et aktiv

05.07.2024Designbase.dk

Nu bliver det lettere at generationsskifte

04.07.2024Designbase.dk

Salling Group samler igen medarbejderne til Danmarks største firmafest

04.07.2024Designbase.dk

Bøde på 200.000 kroner for vildledende prismarkedsføring

03.07.2024Designbase.dk

Lav et værdikæde-tjek

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023