Årets trendfarve 2022 – bringer et positivt farvepust ind i hverdagen

Med lanceringen af ”Bright Skies” præsenterer Nordsjö ikke bare Årets Farve 2022. Den lyse og airy blå nuance, der suppleres af fire legende farvepaletter, indfanger samtidig tidsånden og bringer en tiltrængt følelse af frisk luft ind i den nordiske bolig.

Efter en periode, hvor vi har været lukket inde og begrænset, længes vi nu efter at komme ud og åbne vores sind. Farveeksperter fra AkzoNobel koncernen – en af verdens største producenter af maling, som Nordsjö er en del af – har sammen med et internationalt team af førende designspecialister gennemført en opfattende trendforskning. Den viser, at vi oplever et stærkt behov for igen at komme ud, opleve naturen og verden omkring os – udrustet med en ny optimistisk indstilling til alt.

Bright Skies – Årets Farve 2022
Årets Farve 2022 indvarsler en renæssance for de livlige farver og lyser toner – måske som en afspejling af vores behov for positivitet. Farven ’Bright Skies’ er således frisk, åben og god for sjælen.
En vitaliserende farve, der afspejler den grænseløse himmel over os og inspirerer til at drømme om en ny fremtid. Det er samtidig en inkluderende farve, der fungerer smukt sammen med mange andre toner fra bløde neutraler til de glade lyse farver, der kendetegner den nordiske maksimalisme.


Sammen med Årets Farve præsenterer Nordsjö fire farvepaletter, der hver især reflekterer fire af fremtidens mest markante interiørtrends.


Paletterne er inspireret af de skiftende roller, indendørsmiljøet har fået og gør det muligt at integrere følelsen af ’Bright Skies’ i alle hjemmets zoner og lege med de malede flader på vægge, lofter, karme og gulve.
Trend 1: Rum til alt. Når hjemmet er blevet til både kontor, træningscenter og skole, må vi gentænke, hvordan vi bor i det. Når behovet ændrer sig fra det ene øjeblik til det andet, har man behov for et sted, der er åbent og fleksibelt –et sted, hvor man øjeblikkeligt kan omstille sig.
Paletten «Workshop Colours» benytter flere farvenuancer til at skabe et energisk, friskt og fleksibelt rum, hvor man kan foretage sig alt.

Trend 2: Naturen flytter ind. Naturen er selve livsgnisten og kilden til alt. Naturen kan revitalisere og berolige os, og den kan pleje os på samme måde, som vi burde pleje den. At etablere et forhold til naturen, uanset om man bor i byen eller på landet, vil til syvende og sidst få os til at føle os bedre tilpas.
Paletten «Greenhouse Colours» bringer alle de positive effekter fra naturen ind i hjemmet. Lyse naturlige nuancer af grøn, grå og blå er farver, som får alle rum til at vokse.

Trend 3: Tidsånd & tænkepause. En stille eftertanke gør underværker for sjælen. Det giver os rum til at tænke stort, komme på nye ideer og være innovative. Kreativitet – i alle former – kan hjælpe os til at skabe øjeblikke af glæde, trøst, inspiration og sammenhold.
Paletten «Studio Colours» giver os chancen for at skabe et sted, hvor man føler sig inspireret og drømmende. Luftig rosa, rød og orange bidrager til at gøre ethvert rum til et mindfull sted.

Trend 4: Nye lydhøre fortællinger. Samtidig med at vores digitale liv udvides, opfordres vi også til at se forbi den sociale boble. Til at sænke paraderne og åbne hjertet og sindet for nye stemmer og nye ideer. Ved at lytte til andre og prøve at forstå forskellige perspektiver bliver man kun stærkere og klogere. Med sine luftige, neutrale toner er paletten «Salon Colours» perfekt til i kombination med Bright Skies at give alle rum en dekorativ genstart.

Artikler

22.09.2023|Designbase.dk

Forbrugerombudsmanden: Virksomheder med digitale løsninger skal huske lovgivningen

22.09.2023|Designbase.dk

Når funktionalitet og æstetisk forenes

21.09.2023|Designbase.dk

Royal Copenhagen udpeger Jasper Toron Nielsen som ny Kreativ Direktør

21.09.2023|Designbase.dk

Sensommerdrømme

21.09.2023|Designbase.dk

Versace kommer til Norden

20.09.2023|Designbase.dk

Kontrasten er inspirationsgrundpillen i ny kollektion hos Paper Collective

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023