1919-2019 - Bialetti fylder 100 år

Succeshistorien bag det verdens kendte Italienske firma Bialetti begynder helt tilbage i 1919 hvor Alfonso Bialetti åbner en lille produktion af aluminiums reservedele i Crusinallo, en lille provinsby i det nordlige Italien.

Historien Bialetti.

Historien

Værkstedet voksede hurtigt, og blev til et sted for udvikling og fremstilling af færdige produkter, som blev solgt på det lokale marked.Lidt over et årti senere, i 1933, fik Alfonso Bialetti en genial ide, som for evigt skulle ændre måden, Italienerne skulle brygge deres espresso på i hjemmet. Moka Express blev født, en espressokande med et Art Deco design.

Men først efter anden verdenskrig i året 1958 overtog Alfonso’s søn Renato firmaet, og han fik for alvor sat gang i promoveringen og brandet varemærket Bialetti, blandt andet igennem Tv reklamerne Carosello, et velkendt Italiensk Tv-show tegnet af den kendte Italienske tegner Paul Campani, som skabte “Den lille mand med mustache” En karikatur af Renato Bialetti. “Den lille mand med mustache” Som rækker fingeren i vejret for at bestille endnu en kop kaffe!

“Den lille mand med mustache” er den dag i dag stadig frontfigur for Bialetti og et symbol på måden Italienerne brygger kaffen på i hjemmet.

Ideen

1933 opfandt Alfonso Bialetti den 8 kantede espressokande “Moka Express”, som den dag i dag betragtes som en af verdens mest kendte Italienske ikoner. Det siges at inspirationen til Moka Express kom, ved at Alfonso betragtede de Italienske koner koge vasketøjet, med en gammeldags Italiensk “lisciveuse”, en kæmpe kogegryde til at vaske kogetøjet i, hvor vand og sæbe blev tilsat. Det må siges at være datidens vaskemaskine. Når vandet kogte, steg det op igennem et tuben/røret i midten af beholderen og fordeltes over vasketøjet. Dengang brugtes “lud” som vaskemiddel.

I dag er der produceret mere end 300 millioner Bialetti Moka espressokander siden 1933

Moka Express er blevet tildelt prisen for en af “de 10. bedste opfindelse, der ændrede verden”, og for den 5. bedste industrielle design af århundredet. Moka Express er udstillet i nogle af verdens største design museer, så som: The New York Museum of Modern Art (MOMA), Design Museum of London, Triennale i Milano.

12.12.2019Bialetti Danmark

Sponseret

MILKY INDUCTION – ELEKTRISK MÆLKESKUMMER

05.12.2019Bialetti Danmark

Sponseret

Gran Riserva med Etiopien Yirgacheffe bønner

28.11.2019Bialetti Danmark

Sponseret

1919-2019 - Bialetti fylder 100 år

19.11.2019Bialetti Danmark

Sponseret

BIALETTI KAFFEKVÆRN MED KONISKE KNIVE

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023