3daysofdesign: Her skabes drømme

Når København fra 12.-14. juni summer af liv under 3daysofdesign, lægges der op til, at drømmere, handlende og designnysgerrige mødes. ”Ved at turde drømme sammen er resultatet en kollektiv innovationskultur. En katalysator for forandring, der nærer mennesker og vores planet”, siger Signe Byrdal Terenziani, adm. direktør i 3daysofdesign.

Framing i Odd Fellowpalæet er en del af 3daysofdesign. Foto: 3daysofdesign/Julie Vöge

”Drømme er porten til vores inderste tanker. Et springbræt til fantasien, fri for begrænsninger forankret i praktiske forhold. Det er i dette drømmelandskab, at ukonventionelle ideer og løsninger fødes”. Det siger Signe Byrdal Terenziani, adm. direktør i 3daysofdesign. Og spørg en designer, en arkitekt eller en indretningsarkitekt, og de vil fortælle dig, at de designer mere end produkter, bygninger og interiør. De designer drømme.

3daysofdesign blev grundlagt for over et årti siden netop med en vision om at præsentere og fejre de inspirerede mennesker, der former morgendagens kreative landskab. Integreret i ambitionen var et ønske om at skabe en platform for visionære til at realisere deres drømme gennem kraften i fællesskab og forbindelse.

Derfor er teamet denne gang DARE TO DREAM.

Den visuelle identitet DARE TO DREAM er skabt af BIG, Bjarke Ingels Group. ”Vi tror på, at vi med en række forskellige perspektiver kan opnå meget mere end som enkeltpersoner. Når vi alle mødes, bliver vi en slags kraftcenter. En etos, vi deler med 3daysofdesign”. Paula Madrid, BIGs Global Graphic Design Manager.. Foto: 3daysofdesign

”I vores løbende forpligtelse til at kuratere et mangfoldigt og virkningsfuldt program, er vi dedikeret til vores kerneværdier om at fremme innovativt design og håndværk og en fast bæredygtighedsdagsorden. Med temaet DARE TO DREAM in mente, hvem ville ellers være bedre end BIG, Bjarke Ingels Group, til at skabe den visuelle identitet for årets festival”, lyder det fra Signe Byrdal Terenziani.

Større end nogensinde

Det hele begyndte i 2013 som et fælles initiativ med fire danske brands i spidsen, der blev afholdt i et gammelt pakhus i Nordhavn.

Hvert år siden begyndelsen fortsætter 3daysofdesign med at fremme nye talenter, fremhæve branchens ledere, fremme forbindelser og frem for alt inspirere til innovation og en kollektiv passion for design. Og fra den beskedne start er 3daysofdesign i dag blevet en markant festival på den globale designkalender og ligger i skarp konkurrence med Salone del Mobile i Milano.

I juni 2024 vil 3daysofdesign være vært for over 350 udstillere, der viser forskellige perspektiver og discipliner inden for design; i showrooms, i gallerier og i eventrum over hele København, og dermed er dette 3daysofdesign den største festival til dato. 

Netværk er en stor del af 3daysofdesign. Foto: 3daysofdesign/Enok Holsegaard

”Til ære for denne milepæl er det vigtigt at reflektere over vores grundlæggende ambitioner sammen med vores udviklende vision for festivalen. Efterhånden som vores brandbevidsthed udvides, og efterhånden som vi byder velkommen til flere deltagere fra vores nordiske naboer og andre steder rundt om i verden, forbliver 3daysofdesign forpligtet til en vækststrategi, der prioriterer menneskers og planetens trivsel”, siger Signe Byrdal Terenziani.

Dagsorden for bæredygtighed

Med en løbende forpligtelse til at kuratere et mangfoldigt og virkningsfuldt program, er 3daysofdesign dedikeret til sine kerneværdier om at fremme innovativt design og håndværk og en fast bæredygtighedsdagsorden. Med strengere udvælgelseskriterier på plads kræves det, at udstillere løbende forbedrer deres miljøpåvirkning. For ved at sætte højere standarder for kvalificerede udstillere, fastholder vi bæredygtighed som et grundlæggende krav, der kræver konkret handling”.

For at fremme best practices i samspil med innovative designløsninger lanceres også en ny podcastserie i samarbejde med Design Kan og True Nordic Impact. Dette initiativ er en platform for vidensdeling og support, der letter kritiske diskussioner og løbende dialog inden for designsamfundet over hele verden.

”Fremadrettet forestiller vi os en fremtid, hvor Danmark overstiger sit allerede gode ry som en designcentreret nation og bliver en global leder inden for miljøpositive løsninger”, pointerer Signe Byrdal Terenziani.

Design med mennesket i centrum

Lige så afgørende er nødvendigheden af social vækst, og designets potentiale til at fungere som en samlende kraft. 

FDB Møblers event under 3daysofdesign i 2023. Foto: 3daysofdesign/Chris1million

”I en tid, hvor ensomhed er opstået som et udbredt sundhedsproblem, er det tydeligt, at tilgangen til at løse sociale problemer skal udvikle sig. Her kan design spille en afgørende rolle som katalysator for at dyrke ægte forbindelser. Til det formål præsenterer 3daysofdesign inkluderende, menneskecentrerede designs, der beriger vores liv, og som er i stand til at påvirke, hvordan vi forbinder med produkter, vores omgivelser, miljøet - og hinanden”.

Udforskning og engagement

Ud over at fremvise originale og ikoniske designkoncepter ligger kernen i 3daysofdesign i den pulserende energi og nysgerrighed hos de besøgende, der kommer til København fra hele verden. Det giver en platform for designsamfundet, hvor de kan mødes, hvor gamle venner genforenes, nye forbindelser skabes, og innovative ideer kan udveksles. I erkendelse af den afgørende rolle, som de besøgende spiller, har 3daysofdesign forbedret 3daysofdesign-app’en med fokus på brugeroplevelsen. 

Appen giver brugerne mulighed for at oprette en personlig kalender med begivenheder og udstillinger, der resonerer med deres præferencer og strømliner processen med at navigere i byen.

Introduktionen af nye designdistrikter i 2024 giver større muligheder for udforskning og engagement, hedder det. En bemærkelsesværdig tilføjelse er Design Walk-serien, der ledes af 3daysofdesign-teamet. Hver Design Walk giver en mulighed for at dykke dybere ned i udvalgte udstillinger, få indsigt i byens designkultur og engagere sig i tankevækkende diskussioner. Med stigende brandbevidsthed og engagement kombineret med et urokkeligt engagement i at pleje bæredygtig praksis og fremme ægte forbindelser.

FRAMING 

Når hele verden mødes til designfest i København om få uger, kan du opleve ikke færre end 46 udstillere på FRAMING. Heriblandt store internationale topbrands, men også en lang række stærke nordiske brands. Og flere af dem har spændende co-labs med anerkendte designere og designstudios, som har skabt inspirerende møbler eller universer til FRAMING, bl.a. Teklan, Form Us With Love og Note Design Studio.

Svenske Johanson præsenterer The Johanson Room på 2. sal i den venstre fløj af Odd Fellow Palæet, hvor Teklan (Tekla Evelina Severin), colourist og designer, har skabt en farverig scenografi og installation: Solaris. Du kan også se Alexander Lerviks bæredygtige kollektion, Plus, som bliver udvidet med nye produkter under 3daysofdesign. 

String fejrer sit 75 års-jubilæum med en lancering af deres helt nye modulære system Center Center designet af svenske Form Us With Love. Center Center udfordrer de konventionelle kontormiljøer med agile møbler, der honorerer kravene til fuld fleksibilitet på arbejdspladsen. Du kan også se Strings nye Relief-kommoder, som blev præsenteret i Stockholm i februar.

Fra & tradition 2023. Foto: 3daysofdesign/Filip Gielda

Fra Northern 2023. Foto: 3daysofdesign/Chris1million

fra New Works event 2023. Foto: 3daysofdesign/Julie Vöge

Fra File under pop 2023. Foto: 3daysofdesign/Enok Holsegaard

Signe Byrdal Terenziani, adm. direktør i 3daysofdesign. Foto: 3daysofdesign

I et farverigt samarbejde med Teklan vil Johanson præsentere sine nyheder under FRAMING. Foto: FRAMING

Oplev verdenspremieren på en ny svensk-dansk alliance, nemlig Kasthalls og Cecilie Manz'  tæppekollektion Landskab. En kollektion af fire nye tæpper inspireret af naturens egen poesi.

 Tarkett sætter fokus på cirkularitet og på innovative materialer med den interessante udstilling The Beauty of Circularity skabt i samarbejde med London-baserede FranklinTill. En taktil installation, som udfolder Tarketts langvarige dedikation til cirkularitet, og som inviterer alle besøgende til at fordybe sig i Tarketts cirkulære rejse og opleve de skiftende stadier, som materialer gennemgår i deres closed-loop systemer. Tarkett vil især fokusere på deres nyhed iQ Loop af Note Design Studio.

Stolab har i samarbejde med Form Us With Love skabt den nye Alt-kollektion – endnu et nyt og interessant svensk take på traditionelle kontormøbler.

Oplev også de tre toneangivende finske brands på FRAMING: Secto Design, Nikari og Woodnotes og en række danske designbrands, der alle har skabt inspirerende miljøer med deres seneste møbler. Heriblandt Eva Solo og Please Wait To Be Seated, som sammen præsenterer udstillingen CLEVER CONCOCTIONS med fokus på innovation og tradition, på materialer, kunst og detaljer, men ikke mindst på tidløse og bæredygtige løsninger. 

Gå heller ikke glip af en stor norsk verdensnyhed, når FjordFiesta løfter sløret for Venezia Chair tegnet af arkitekten Sverre Fehn til The Nordic Pavilion i Venedig i 1962. 

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

14.06.2024Designbase.dk

Formland: Et oplevelsesunivers og en inspirationskilde

13.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: ELEMENTS OF NORMANN

12.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Bredgade er stadig Bredgade

12.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Common Ground Symposium x Ikea

12.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign skudt i gang

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023