Abstrakt, organisk designsamarbejde

ÄNG Studios lancerer Biota-tæppet i samarbejde med kunstner og designer Martin Bergström.

Martin Bergström er en multidisciplinær kunstner og designer, der arbejder i en stil, der på én gang er dristig, abstrakt og organisk. Nu har han designet tæppet Biota for Äng Studios. Foto: .

”Projektet er noget, jeg og ÄNG Studios har arbejdet på længe, og jeg er meget glad for, at vi endelig får lov til at se tæppet komme til live for alvor med alle dets niveauer og lag. Det siger Martin Bergström, kunstner & designer om et nyt tæppedesign, der netop er blevet lanceret.

Samarbejdet mellem ÄNG Studios og Martin Bergström begyndte i 2016. 

Tæppets design stammer fra jorden, hvor vi bor, og bjerge, der er slidt ned gennem milliarder af år. Foto: Anna-Lena Ahlström .

Martin Bergström er kendt for sit abstrakte og organiske formsprog og har sammen med ÄNG Studios designet det håndknyttede tæppe Biota. Tæppets design stammer fra jorden, hvor vi bor, og bjerge, der er slidt ned gennem milliarder af år. 

Vi har talt med Martin Bergström om hans tilgang til tæppedesignet og samarbejdet med Âng Studios, og når det gælder inspirationen til tæppet, foptæller han:

”Inspirationen kommer fra det filosofiske begreb geologisk tid, og det lille sted på jorden eksisterer livet. Biota”, og han slår fast, at det hænger fint sammen med hans design generelt.

”Der er poetisk og humoristisk. Abstrakt og futuristisk”.

Hvordan greb du projektet med ÄNG Studios an, og er det anderledes end at arbejde med mode?

”Projektet er vokset organisk over mange år. Vi begyndte at arbejde på tæppekollektionen for over seks år siden. Så det er en langsom proces. Måske lidt langsommere end et almindeligt modeprojekt. Ellers er det ikke den store forskel for mig på om jeg arbejder med design til et rum eller en krop”.

Ola Johansson, grundlægger og kreativ direktør, ÄNG Studios siger videre:

”Martin og jeg talte om, at det kunne være sjovt at lave noget sammen, og langsomt men sikkert opstod de ideer, der til sidst resulterede i tæppet, Biota. Resultatet er fantastisk og passer rigtig godt ind i ÄNG Studios' designsprog. 

Martin Bergström er kendt for sit abstrakte og organiske formsprog ”Inspirationen kommer fra det filosofiske begreb geologisk tid, og i det lille sted på jorden eksisterer livet. Biota”, siger han. Foto: Anna-Lena Ahlström .

Poesi og humor smelter sammen

Martin Bergström er en multidisciplinær kunstner og designer, der arbejder i en stil, der på én gang er dristig, abstrakt og organisk. Han bevæger sig frit på tværs af mode, design og kunst, fordi de for ham alle er en del af den samme kreative bestræbelse. En idé, et tryk eller en form er derfor lige så tilbøjelig til at dukke op på en kjole som på en vase eller i et maleri.

I Martin Bergströms kunst smelter poesi og humor sammen med inspirationer så vidtrækkende som svampe, rødder, videnskab og middelalder. Resultatet er et unikt værk, hvor Martin Bergström har anvendt sin kreativitet på så forskellige projekter som kostumedesign til popstjerner, outfits til moderne danseforestillinger og balletter i operaen, futuristiske smykker til ikoniske mærker, scenografi til luksusstormagasiner, tryk til parisiske couture-huse og tilbagevendende samarbejder med globale designmærker. Hans kreationer er blevet udstillet på steder som Madrid, Shanghai, Tokyo, Moskva, London og Stockholm.

Martin Bergströms arbejde kan findes i prestigefyldte institutioner som Nationalmuseet, Nordiska museet i Stockholm og Röhsska museet i Göteborg.  

Relateret indhold

17.06.2024Designbase.dk

Formland Speak Up: Inspiration og vidensdeling

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

17.06.2024Vinding et co A/S

Sponseret

Hvem er Vinding Et Co?

14.06.2024Vinding et co A/S

Sponseret

Rød december hygge

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

14.06.2024Designbase.dk

Formland: Et oplevelsesunivers og en inspirationskilde

13.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: ELEMENTS OF NORMANN

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023