Bagaren & Kocken fordobler omsætningen

En ekstrem stigning i efterspørgslen efter madlavnings- og bageprodukter og en stærk tilstrømning af nye e-handelskunder sikrede Bagaren & Kocken Group et rekordhøjt 2020.

Fysisk afstand og hjemmearbejde har øget interessen for bagning og madlavning..

Bagaren och Kocken Group, der driver e-handel under Bagaren och Kocken-, KitchenOne- og Robotexperten, kan se tilbage på et hidtil uset stærkt 2020. Virksomheden fordoblede næsten sin omsætning på 12 måneder, fra SEK 496 millioner til SEK 932 millioner, og man havde et driftsresultat på SEK 65 millioner. 

“Bag succesen ligger først og fremmest en stærk stigende efterspørgsel efter kvalitetsprodukter til madlavning og en enorm indsats fra personalet", siger adm. direktør Christina Ståhl. 

Adm. direktør Christina Ståhl tiltrådte i januar 2020. .

"Vi havde god vækst og rentabilitet allerede før pandemien. I foråret 2020 var vi så nødt til at koncentrere os om at tage os af den ekstreme efterspørgsel og tilpasse os for at kunne levere kvaliteten af den kundeoplevelse, vi ønsker at stå for. Hele holdet har ydet en kæmpe indsats, og jeg føler en stor ydmyghed og stolthed over det. Det er et team, der altid arbejder sammen, og det er vigtigt at sætte fokus på medarbejderne i en situation som denne”, fortsætter hun. 

Bagaren och Kocken Group omfatter otte virksomheder: Bagaren och Kocken i Sverige og Norge, KitchenOne i Danmark og Finland og Robotexperten i Sverige, Danmark, Norge og Finland. Som mange andre i køkken- og indretningsverdenen har virksomheden set, hvordan fysisk afstand og øget hjemmearbejde har ført til en stigende interesse for hjemmet og ikke mindst for køkkenet.  "En del af succesen er, at vi har gennemgået sortimentet for at imødekomme efterspørgslen hos vores kunder. Men vi har også haft et år, hvor kunderne har brugt mere tid derhjemme, og interessen for madlavning er større end nogensinde. Vi har solgt en masse blendere, køkkenmaskiner og andre produkter til både bagning og madlavning", siger Christina Ståhl.   

Efterspørgslen efter udendørsprodukter  
En anden effekt af coronapandemien er, at efterspørgslen efter udendørsprodukter er steget. Bagaren och Kocken Group har oplevet en stigende interesse, ikke kun indenfor udendørs køkkener til madlavning, men også for alle former for pejse og ildsteder, man kan samles om.
"Nu har vi et stort fokus på terrasser og havearbejde. Selvfølgelig handler det meget om madlavning udenfor, men det spændende er, at det ikke kun er gasgrillen, der gælder. Vi ser også, at andre typer af pejse er efterspurgte. Der er en meget større bredde i grillområdet nu”.


”Derudover har vi gennem Robotexperten stor ekspertise inden for robotplæneklippere med meget kyndige medarbejdere, der kan coache kunderne lige efter eget valg. Når alt kommer til alt, er foråret en tid til ferier og fester. Det bliver selvfølgelig lidt anderledes i år, men der vil stadig være meget fokus på glas og porcelæn og gaver. Forhåbentlig kan vi hænge ud og give gaver baseret på, hvad der er muligt i foråret". 

Bagaren och Kockens sortiment er baseret på professionelle produkter til brug i hjemmet. .


Christina Ståhl har stor erfaring fra ledende stillinger inden for detailhandel, herunder som præsident og CEO for Mio og MQ – nu MQ Marqet. Hun overtog jobbet som adm. direktør for Bagaren och Kocken Group i januar 2020.
"Bagaren och Kocken  har haft en god vækst i mange år. Oprindeligt startede virksomheden som en familieejet virksomhed. I 2014 købte Egmont, som er en af nordens største mediekoncerner, 60 procent af virksomheden og siden 2017 har de ejet hele Bagaren och Kocken Group. Det betyder, at vi har fået kapital og mulighed for at vokse på en anden måde”, siger hun og fortsætter:

“Det er også her, jeg kommer ind - til at tage virksomheden på en rejse til at blive en større, mere struktureret virksomhed med flere medarbejdere på flere markeder. Det er fantastisk at arbejde med e-handel i vækst og en glæde at bidrage med min tidligere erfaring med at opbygge virksomheder. Min mission var at tage virksomheden fra en omsætning på en halv milliard til en milliard på tre år. Nu er det næsten lykkedes for os på et år, men selvfølgelig fortsætter den spændende rejse ind i det nye år, som i øvrigt er begyndt i samme høje tempo".

I 2020 var 40 personer beskæftiget, primært på lageret. .

Den stærke vækst i 2020 har ført til, at virksomheden har ansat 40 nye medarbejdere i løbet af året, primært til lageret. I dag arbejder 115 personer i virksomheden i Sverige og Danmark.  "Det har været et helt usædvanligt år. Jeg ved, at en masse mennesker har haft en hård tid, og jeg føler med dem. Derfor føles det godt, at vi har været i stand til at rekruttere et stort antal nye medarbejdere i denne hårde tid", siger Christina Ståhl.

Flere ældre e-handelskunder   
Forhåbentlig vil pandemien aftage i 2021. Men der er meget, der tyder på, at mange af de ændringer, vi har set i køkken- og indretningssegmentet i detailsektoren i den lange covid-19 periode, vil være permanente, mener Christina Ståhl. 
"Hvad vi alle spekulerer på, selvfølgelig, er, hvad der vil være den nye normale? Vi kan se, at pandemien allerede har ændret mange menneskers forbrugeradfærd. E-handel er blevet en langt mere almindelig måde at handle på, ikke mindst blandt ældre forbrugere. I vores kundeservice mærker vi, at mange ældre mennesker, der måske ikke har e-handlet før, nu er begyndt at kontakte os for at få tutorials og tip, når de køber", fortæller hun.

Bagaren och Kocken Group fordoblede næsten salget i 2020. .

"Vi, der arbejder hos Bagaren och Kocken Group, har en stor passion for madlavning og for denne type produkter. Vi vil altid være passionerede omkring dét at udvikle et kvalitativt, nøje udvalgt sortiment af produkter til køkken og hjem. Når jeg læser tendenserne inden for bæredygtighed, madlavning fra bunden, den store interesse for sundhed, og for hvordan vi samles og er mere interesserede i madlavning sammen med vores kære, håber og tror vi, at vores sortiment fortsat vil være efterspurgt og inspirerende". 

bagarenochkocken.se

Bagaren och Kocken Group

Ejer: Story House Egmont 
Erhverv: E-handel under mærkerne Bagaren och Kocken, KitchenOne og Robotexperten 
Omsætning: 932 mio. SEK i 2020 
Antal medarbejdere: 115 i Sverige og Danmark

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

03.06.2024Designbase.dk

Sygdom i forbindelse med ferie: Disse regler gælder

31.05.2024Treyd AB

Sponseret

6 måder du kan drage fordel af at bruge Treyd til at finansiere leverandørfakturaer

31.05.2024Designbase.dk

Spar penge: Sådan forhandles en lavere pris på betalingskortaftalen

30.05.2024Designbase.dk

Ny strategi skal styrke væksten i hele landet

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023