BITZ Kusintha-kollektionen skaber forandring

Halvdelen af befolkningen i Zimbabwe sulter, og endnu flere er fejlernærede. Det vil sundhedsekspert Christian Bitz gøre noget ved. Pengene skal komme fra salget af hans Kusintha- glasprodukter, der sælges i både danske og udenlandske butikker.

Christian Bitz har i årevis sat sund mad og ernæring på den danske dagsorden. Nu er tiden kommet til at hjælpe uden for landets grænser, og sammen med Folkekirkens Nødhjælp vil han bekæmpe sult og fejlernæring hos 650 familier i Zimbabwe. 

Christian Bitz er kendt for at udfordre forskellige materialer, der bidrager med strukturer og farver for at skabe et kontrastfyldt bord, der gør måltidet til en oplevelse. Det gælder også Kusintha-kollektionen, som består af en række farverige glasprodukter, som matcher de reaktive glasurer i BITZ’ populære stentøjsserie. 

I Kusintha-kollektionen findes praktiske skåle, vaser i forskellige størrelser og fine vandflasker, som skaber smukt liv på bordet – og allervigtigst giver salget en langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden. Christian Bitz vil løbende præsentere flere spændende produkter, som kan bidrage til udfordringerne i Zimbabwe. 

”Zimbabwe står over for rigtig mange udfordringer, og der er akut brug for hjælp. Derfor er jeg rigtig stolt af, at jeg har indgået et nyt samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, ” siger Christian Bitz. 

Han har valgt at støtte landsbyprojekter i Zimbabwe, hvor der udover nye brønde og adgang til vand bliver bygget solcelledrevne vandingsanlæg til markerne, bygget opsamlingssøer, der kan rumme store regnmængder, og hvor indbyggerne får mulighed for at omlægge deres majsmarker til et mere klimavenligt landbrug med tørkeresistente afgrøder og større variation. 

Alle produkterne i Kusintha-kollektionen har et lækkert, rustikt udtryk. Eksempelvis Kusintha-vandflasken med smart patentlukning og keramikprop, som kan bruges til servering af vand, saft eller limonade på en lun sommerdag.   

Vandflasken fås i størrelserne 0,75 liter og 1,2 liter samt i farverne blå, pink, grøn og amber.

Foruden den fine vandflaske, består Kusintha-kollektionen også af skønne glasskåle i farverne grøn, blå og amber, som kan bruges til fx små snacks eller morgenmad samt den stilfulde Kusintha-vase i tre forskellige størrelser og i farverne blå, grøn og amber.

Projektet er planlagt til at vare i tre år og skal som minimum sikre bedre forhold i to landsbyer. Det glæder generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen. 

”Zimbabwe står over for historiske store udfordringer. Som om sult ikke er nok, raser corona-pandemien også i Zimbabwe, og derudover har landet været ramt af store politiske uroligheder de seneste år, som er gået hårdt ud over civilbefolkningen. Som generalsekretær har jeg oplevet mange katastrofer, som har påvirket mig. Men særligt situationen i Zimbabwe gør stort indtryk. Jeg er derfor så glad for, at vi sammen med Christian Bitz og de mange danskere, der vil bakke op om projekterne, kan være med til at gøre en kæmpe forskel for rigtig mange familier,” siger hun. 

Mere fra...

25.06.2024F&H Group A/S

Sponseret

Festligt broderi fra Södahl

23.05.2024F&H Group A/S

Sponseret

Designklassiker fra Rosti fylder 70 år

29.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Nyd sommeren med god stil fra Luigi Bormioli

26.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Kunsten at dække et indbydende bord

19.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Unikke stentøjskrus fra Villa Styles

18.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Formfuldendte forårsnyheder fra BITZ

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023