Brancheprofilen: ”Jeg er en født entreprenør”

Henrik Marstrand grundlagde virksomheden Mater i 2006, og siden da har han været en rollemodel i forbindelse med at udvikle og fremstille møbler og design via bæredygtige arbejdsmetoder, der støtter både mennesker, lokale håndværkstraditioner og miljøet.

Henrik Marstrand..

Hvad er det bedste ved dit job som CEO i Mater?
Selvom jeg, før jeg startede Mater, havde direktørroller i andre brancher, så er jeg en født “entreprenør” med globale ambitioner. Jeg vågner op hver morgen med et ønske om at udvikle vores branche. Og nu handler det om bæredygtige løsninger primært med affald som ressource, men stadig med fokus på tidsløst design fra de bedste formgivere herhjemme og i udlandet. Derfor investerede vi også i opstarten af Earth Studio, ledet af arkitekt og designer Eva Harlou, som udelukkende har fokus på bæredygtig indretning og udvikling af fremtidens materialer.
MEN, det handler lige så meget om, at jeg hver dag finder motivation gennem det meget engagerede team, vi har her i Mater. Vi gør sgu en forskel hver dag i form af at bidrage til FN’s 17 verdensmål gennem vores danske, nordiske, tyske og engelske teams. Jeg håber at skabe en kultur i Mater teamet, som handler om langt mere end “bare at gå på arbejde”. Det handler om, at vi som team bidrager væsentligt til at efterlade ordentlige forhold til næste generation.

Hvordan arbejder I med bæredygtighed?
Vi bruger FSC-certificeret træ i vores træmøbler og godt lokalt håndværk. I år har vi reintroduceret et Nanna & Jørgen Ditzel design fra 1955 fremstillet i plastaffald fra havet, og hver stol indeholder knap et kilo plastaffald fra bl.a. fiskenet. Derudover udvikler vi konstant nye metoder til at rense og upcycle affald og biprodukter fra produktioner. Når vi kalder os selv ’Mater’, der stammer fra det latinske ord ’Moder’, er det også for at minde os om at være den ansvarlige ’moder’ og passe på vores alles ’Moder jord’. Det gør vi blandt andet ved at minimere fremstillingen af en masse nye materialer, når ressourcerne allerede er der. Vi har formået at kombinere etisk møbelproduktion med high-end design i samarbejde med en ekstern base af talentfulde designere, og det er en helt indgroet del af vores eksistensberettigelse.

Hvorfor er bæredygtighed vigtigt?
Møbelindustrien er en af de største miljøsyndere, og vi er efterhånden meget bevidste om de aftryk, vi sætter på vores klode. Derfor arbejder vi med materialer, som alle er genbrugte, etisk fremskaffet eller på anden vis et restprodukt. På den måde giver vi forbrugeren et miljøbevidst alternativ. Men håndværket og designet skal også være i orden – derfor går vi højt op i at levetiden på produkterne er lang, så vi eliminerer køb-og-smid-ud-kulturen mest muligt. Desuden er vores møbler designet til genanvendelse.

Du er netop blevet kåret som Årets Ildsjæl ved Design Awards. Hvad betyder det for dig?
Det betyder selvfølgelig meget at blive anerkendt for sine visioner og den lidt anderledes tilgang til design- og møbelindustrien. Jeg er enormt stolt af at modtage Juryens ord, som i korte træk lød: "Årets ildsjæl kunne med god ret kalde sig årtiets ildsjæl, for gennem mere end 13 år har han kæmpet for bæredygtig møbelproduktion… for at være forud for sin tid, for at være visionær, og for at holde den danske designfane skyhøj…". Det gør da, at jeg er endnu mere motiveret for at fortsætte det til tider besværlige arbejde med at udvikle nye metoder til at afhjælpe det globale problem, vi har med affald. Affald ser jeg som en kæmpe værdi og sammen med vores øvrige kollektioner af etisk fremstillede produkter, er det et stort fokus i Mater.

Om Henrik Marstrand

Stilling:
CEO & Founder, Mater A/S

Uddannelse:
Master i Marketing fra CBS

Tidligere jobs:
bl.a. Nordic Sales Development Director i Diageo

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

03.06.2024Designbase.dk

Sygdom i forbindelse med ferie: Disse regler gælder

31.05.2024Treyd AB

Sponseret

6 måder du kan drage fordel af at bruge Treyd til at finansiere leverandørfakturaer

31.05.2024Designbase.dk

Spar penge: Sådan forhandles en lavere pris på betalingskortaftalen

30.05.2024Designbase.dk

Ny strategi skal styrke væksten i hele landet

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023