De transformative idéer er i fokus hos Formafantasmas kommende udstilling

Det forskningsbaserede designstudie Formafantasma kommer til Stockholm Furniture Fair som æresgæst i februar. Studiet bruger design som et værktøj til at skabe social og bæredygtig forandring.

Med deres designstudie Formafantasma er Simone Farresin og Andrea Trimarchi æresgæster hos det kommende Stockholm Furniture Fair. Foto: PR.

Som æresgæst hos Stockholm Furniture Fair har designstudiet skabt en særlig installation til messens entréhal. 

Den hedder Reading Room og inviterer besøgende til et roligt miljø, hvor man kan slå sig ned og læse, reflektere og synke ned i de idéer, som formede Formafantasma som tegnestue.

”En messe er et mødested, hvor folk samles for at se nye produkter. Men det er også en platform for udveksling af idéer og for at kulturer mødes. Vi vil gerne lave noget, der ikke kun handler om at vise vores arbejde frem, men derimod tilbyde noget i tråd med vores måde at tænke og arbejde på, som også kan være relevant for andre,” siger Andrea Trimarchi, der sammen med Simone Farresin grundlagde designstudiet i 2009.

Installationen er indrettet med taburetter og borde fra Artek, belysning fra Flos og tekstiler fra Maharam. 

På bordene lokker læsesalen med et kurateret udvalg af bøger om temaer som bæredygtighed, økologi og økosystemer. Der vil også være skærme, der viser videoværker af Formafantasma.

”I en vis forstand er det en bibliografi over vores måde at tænke økologi på. Målet er at lade besøgende stå over for økologiske problematikker – ikke på produktniveau, men på systemniveau. Når vi taler om møbeldesign, taler vi implicit om træ, og hvis vi taler om træ, skal vi tale om skoven. Vi vil gerne have, at folk kobler produkter til de økosystemer, de oprindeligt kommer fra, og fortæller om mulighederne for dette, men også om problemerne,” siger Andrea Trimarchi.

I tråd med bæredygtighedstænkningen er installationen designet med lige så stor omhu, hvad der skal ske med den bagefter, samt hvordan den vil opfylde sit formål under Stockholm Furniture Fair. 

Når messen er slut, vil bøgerne blive doneret til designskoler, og møblerne vil blive signeret og videresolgt hos Nordiska Galleriet.

- HCL

Relateret indhold

22.05.2024Designbase.dk

FDB Møbler under svanens vinger

21.05.2024Designbase.dk

Frontrunners i den cirkulære omstilling

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

09.05.2024Designbase.dk

Søg kapital til din virksomhed

09.05.2024Designbase.dk

Decoding Global Talent: Udenlandsk arbejdskraft vil gerne Danmark

08.05.2024Designbase.dk

Affaldssortering: Hvem har ansvaret i butikken

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023