Det smukt dækkede bord

Borddækning og dermed det smukt dækkede bord udgør en betydelig del af omsætningen i de danske design- og interiørbutikker. Stentøj rykker kraftigt, når det gælder tendenserne lige nu, men der er mange andre designelementer til brug på bordet, og der er ingen tvivl om, at det er her, design- og interiørbutikkerne for alvor kan gøre en forskel. Og så er borddækningen flot at udstille i butikken.

En smuk borddækning centralt placeret i butikken skaber blikfang. Her ses et eksempel fra F&H dækket med vaser, støbejernstallerkener samt skærebrætter anvendt som dækketallerkner fra Morsø. Bestik og glas er fra BITZ, og dækkeservietter og viskestykker anvendt som mundservietter er fra Södahl. Kværne og skåle med låg er fra Zone Denmark..

Danskerne har en tradition for at samles med familien og vennerne om en god middag, og bordet må gerne være dækket smukt, inspirerende og med personlighed. Det betyder, at forbrugerne er interesserede i de seneste trends inden for service, og derfor er det også et område, der har stor betydning for branchens detailbutikker.


Når det gælder indkøb af elementer til det smukt dækkede bord, foretrækker langt de fleste stadig at købe service, glas og bestik i specialforretninger, hvor man kan fornemme og føle produkterne, viser en undersøgelse foretaget af Messe Frankfurt. Faktisk viste undersøgelsen, at to tredjedele køber deres ting til bordet i specialbutikker og i stormagasiner.


Så der er mange grunde til, at man som specialbutik inden for design og interiør gør en ekstra indsats omkring borddækningen. Forbrugerne vil gerne betale for kvaliteten, der er stadig mange, der samler på stel, bestik og glas, og så er der mange muligheder for at mersælge lysestager, servietter, duge, dækkeservietter med meget mere. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænsen.


Sidst men ikke mindst, så gør et smukt dækket bord sig også rigtig godt som et samlende dekorationselement på en A-placering i butikken.


Gælder det tendenserne, er der flere retninger, man kan bevæge sig i. Det naturlige look; de varme nuancer; grå, brune og sorte toner, rustikke materialer, stentøj, strukturerede overflader med sjæl og kraftigt glas er nok den tendens, der har størst fodfæste blandt de skandinaviske forbrugere.
Men der ses også andre tendenser i tiden. Bl.a. leges der med det overdådige og voluminøse. De dekadente farver; sort, rød og dyb grøn og blå ses, og der ses accenter af guld.


Glas med farver ses også, og her ses både gule, røde, dybe blå og grønne nuancer. Og de farvede glas kan i øvrigt spille fint op til såvel det enkle, skandinaviske som til det mere overdådige udtryk.


Skåle i glas ses også en del, og så leges der med multifunktioner, for som tendenserne er, bliver køkkenerne mindre og pladsen mere trang. 

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

28.05.2024Familianna Denmark ApS

Sponseret

Familianna: En fusion af dansk design og spansk inspiration

29.04.2024Designbase.dk

Ambiente Trends 24+: En iscenesættelse af stilhedens luksus, nye kompositioner og digitale innovationer

29.04.2024Designbase.dk

Kay Bojesen inspirerer på Roskilde

29.04.2024Designbase.dk

Det smukt dækkede bord

29.04.2024Hamonoya ApS

Sponseret

Porcelæn er essentielt

29.04.2024Dottir Nordic Design

Sponseret

Hos Dottir Nordic design er "at gøre sig umage" en dyd - også når du dækker bord

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023