En beslutsom sjæl

Presentes Rodriguez fra Brasilien var en af fem inspirerende detailforretninger på verdensplan, som ved prisuddelingen af den prestigefyldte pris IGA Global Innovation Awards (gia) i Chicago 2015 blev udpeget til global vinder. Vi ser nærmere på, hvad der gør denne sydamerikanske virksomhed så exceptionel.

Butikken set lidt fra oven.

Information om artiklen

Som optakt til Designbaseprisen 2015 bringer vi i den kommende tid en artikelrække, der giver indblik i nogle af verdens mest innovative design- og interiørbutikker. Fælles for dem er, at de har vundet en pris ved den fornemme GIA Award i Chicago. For at vinde prisen i Chicago skal man arbejde målrettet med sine forretningsmål.
Vinderen af designbaseprisen 2015 vil automatisk blive nomineret til GIA Award 2016 og blive inviteret til International Home + Housewares Show I Chicago, hvor prisen vil blive uddelt.

Hvad blev der så sagt om Presentes Rodriguez? Gia-juryen mente, at den brasilianske møbelforretning skilte sig ud fra de øvrige deltagere dels på grund af dets brug af ny teknologi, dels på grund af den passion, engagement og innovation, som de to brødre Rodriguez, Murilo og Diego, lægger for dagen i deres tilgang til forretning og, ja, livet.

Læs også: designbaseprisen 2014 gik til Munk – way to live

To gennemgående hovedprincipper præger deres projekt: familie og hjem. De har nemlig lært af deres europæiske forældre, at disse to ting er livets grundpiller. De to brødre har også været involveret i boligbyggeri og har altid bestræbt sig på at gøre hvert eneste hus, de byggede, det ypperste eksempel på, hvordan de ville bygge deres eget hjem: Med produkter, der ikke blot gør livet nemmere, men også behageligere. De gav deres hjem sjæl.

<p>Etableringen af forretningen var en naturlig videreudvikling af vores erfaring med boligbyggeri</p>

Murilo

’’Etableringen af forretningen var en naturlig videreudvikling af vores erfaring med boligbyggeri’’, forklarer Murilo. ’’Grundpillerne ’familie og hjem’ har lige fra begyndelsen været en integreret del af vores liv og arbejde, men efter at have arbejdet i adskillige virksomheder inden for hus og hjem høstede vi ikke blot erfaringer, men begyndte også at opbygge ekspertise. Og fordi de boliger, vi byggede, blev tegnet og opført, som var det vores egne hjem, opstod der et specielt bånd med vores kunder.

Læs også: Vinderen af designbaseprisen 2013 samt vinder af Gia Award 2014: Det handler om balance.

Brødrenes holistiske tilgang hjalp dem med at forstå kundernes behov for praktiske, innovative og moderne produkter, og det gav dem mulighed for at krydspromovere og sælge ejendomme med alt i husholdningsapparater og hårde hvidevarer.

Derfor så Presentes Rodriguea dagens lys i 2011. Konceptet tog form et år forinden i form af en tegning af en brasiliansk arkitekt, der indarbejdede brødrenes ideer i et rum, der skulle give kunder den bedst mulige købsoplevelse. ’’Hver eneste detalje i butiksindretningen er resultatet af en nøje designplan: Lige fra indgangen til produktplacering, lyssætning og møbeldesign - alt er skabt med henblik på at fremhæve det bedste ved vores produkter’’, forklarer Murilo.

<p>Vi har altid fokus på høj kvalitet kombineret med den indbydende og hyggelige service, vores dygtige og veluddannede medarbejdere yder.</p>

Murilo

Der var fuld fart på, og hver eneste detalje blev overvejet, inklusive forretningens stigende berømmelse. Så mens forretningen stadig var på tegnebrættet, satte brødrene sig for at vinde en prestigefyldt pris i detailbranchen for at sætte deres forretning på verdenskortet. De kendte til gia – som går for at være den fineste pris i branchen – og satte sig som mål at vinde det nationale segment. Vi vidste, at det med mange af verdens bedste aktører, der alle konkurrerede om prisen, var op ad bakke.  Men med en masse benhårdt arbejde, tro og kærlighed blev vi anerkendt som den bedste butik i Brasilien’’, siger Murilo. Så det, der lignede en fjern drøm – at repræsentere vores land på den internationale scene i konkurrence med de største detailhandlere i verden – blev en realitet. Og så var det vores vilje til at vinde, dedikation, vedholdenhed og ønsket om at nå vores mål, der gav os energi og fokus til ikke blot at konkurrere med de bedste detailhandlere i verden, men til at fortælle vores historie og vise verden, hvem vi er’’.

Ønsker du at indstille din forretning til designbaseprisen 2015, så kan du gøre det her

Dette er fortællingen om den fireårige butiks vej til toppen, og hvordan brødrene i marts 2015 endte med at stå på scenen som modtagere af en pris som gia Global Honoree i Chicago.

Prisen var en stor oplevelse for den brasilianske duo, og de var vilde med den store ekspertviden, som The International Home + Housewares Show stillede til rådighed, især samarbejdet med den gia-ekspert, som vejleder alle gia-vindere. ’’Det er en dynamisk og interaktiv messe, som med succes formår at samle flere begivenheder under et tag uden at sætte kvaliteten over styr’’, siger Murilo. ’’Vi blev rigtig godt modtaget af hel gia-prisholdet, især gia-ekspertdommerne var fantastiske vejledere for os; de delte ud af deres store viden og tog sig af os i det for vores virksomhed historisk meget betydningsfulde øjeblik.

Der er ingen tvivl om, at denne imponerende historie vil fortsætte, at forretningen vil blomstre i de kommende år, og at brødrene vil lære endnu mere på deres fremtidige færd. Men at dømme efter deres hidtidige erfaringer har de allerede gode råd til dem, der drømmer om at starte i deres branche. ’’Bliv ved med at drømme, og gør din drøm endnu større, siger de. ’’Vores jagt på innovation og perfektion har motiveret os, men det er troen på vores søgen og evner, der har gjort, at vi har drevet det så vidt’’. Følg dine drømme metodisk, og vær opmærksom på følgende: Initiativ, vedholdenhed, kalkuleret risikovillighed, effektivitet, engagement, en konstant vilje og evne til at søge ny information og nye muligheder, målsætning, systematisk planlægning og overvågning, overtalelse, netværk og selvtillid.

Læs også: En af vinderne af Gia Award 2015: Ud over det sædvanlige

Det er gode råd fra en forretning, der er baseret på innovationskultur, som afspejles i forretningens onlineværktøjer, der gør det nemt at søge, tilgå og købe via hjemmesiden. Brødrenes innovative tilgang afspejles også i de gourmetevents, som afholdes i den fysiske butik, og som giver kunderne mulighed for at være del af en anderledes oplevelse med fokus på nye markedstendenser.

’’Vi har altid fokus på høj kvalitet kombineret med den indbydende og hyggelige service, vores dygtige og veluddannede medarbejdere yder’’, siger Murilo. "Vores udfordring er at holde denne kultur, som altid har været vores motor, kørende. Vi må aldrig forlade os på forældede idéer, og vi skal bibeholde den sjæl og ånd, som har præget projektet, lige siden ideen til det blev undfanget. "

Det er en blanding af at anvende og forbedre teknologi, holde sig ajour med ny viden, prioritere kundernes behov og være først med nye produkter, som gør deres kunders liv sjovere, der har været drivkraften i Presentes Rodriguez, og som har placeret dem i rampelyset på den globale detailscene. Murilo opsummerer det perfekt: "Presentes Rodrigues har gaven til at gøre ethvert hjem – det sted, som huser sjæl og krop – smukt".

Fakta

Ønskes yderligere information om The International Home + Housewares Show, henvises til www.housewares.org som finder sted i Chicago den 5.-8. marts 2016.

Relateret indhold

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

21.02.2024Designbase.dk

Masser af farveinspiration

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

16.02.2024Brix Design A/S

Sponseret

Brix Design skinner på Ambiente

16.02.2024Designbase.dk

Nu kan polyester genanvendes

16.02.2024Designbase.dk

Direktørskifte i Brdr. Krüger

15.02.2024Designbase.dk

Har du firmabil: Pas på skattesmæk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023