En krystalklar klassiker fejrer 80-års jubilæum

Lyngby Glas fejrer i 2020 sit 80 års jubilæum, men er stadig en elegant frontløber inden for dansk glasdesign.

Glasserien Zero.

Med nye, smukke designs og kvalitetsmaterialer, som produceres i en CO2-neutral og bæredygtig proces, rammer virksomheden både i udtryk og indhold tidsånden. Derfor er Lyngby Glas på samme tid en moderne virksomhed og en krystalklar klassiker.

Hvem ved, om isenkræmmer Holger Jepsen havde turdet drømme om, at hans hjertebarn i et nyt årtusind ville kunne fejre 80-års jubilæum? Eller at venner, bekendte og glade gæster endda ville kunne skåle tillykke i en bred vifte af jubilarens egne produkter? Men sådan er det gået. I fortællingen om Lyngby Glas, som tog sin begyndelse i en lille lejlighed på Frederiksberg.

Siden Jepsen i 1940 grundlagde virksomheden, har den – med sin sans for alt fra det helt enkle til eksklusive krystalglas, med sine mangfoldige designs, men sit ensidige fokus på tårnhøj kvalitet – markeret sig som en af de mest indflydelsesrige glasfabrikker i Danmark. Og som en af de mest innovative, med eksempelvis sine cocktailglas fra serien Alkemist og Melodia-serien, der rammer den retromoderne tone rent.

Blyfrit miljøkrystalglas

At Lyngby Glas ikke bare er fulgt med tiden, men gerne går forrest i udviklingen, viser sig blandt andet i virksomhedens nye, ultraklare glasdesigns i blyfrit miljøkrystalglas. Her går skønhed, holdbarhed og bæredygtighed hånd i hånd. Det er serien Zero med sin enkle elegance et overbevisende eksempel på.

Glassene produceres på grøn energi fra solceller og jordvarme, al overskudsvarme fra produktionen genanvendes, og materialet selv er 100% genanvendeligt.

En krystalklar succes

Lyngby Glas har for længst bevist sig som et bæredygtigt brand, der gennem årtier har forenet funktionalitet og unikt design. I alt fra boblende champagneskåle, som du bl.a. finder i Juvel-serien, over de mondæne whiskyglas og smukke karafler i fx serien Brilliante.

Mere fra...

09.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Tronskifte hos Margrethe fra Rosti

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Strålende Zone-nyhed hylder den nordiske sensommer

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Lys i mørket med Villa Collection Denmark

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Følsomt forår fra Södahl

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Alt til forårsfrokosten fra Södahl

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

En farvestrålende sommer med Sorrento

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023