En messe for den skandinaviske møbelbranche

Den danske Møbelmessen Skandinavien løber af stablen fra 6.-8. november 2019 i Messe C i Fredericia. Målet er at skabe en god kontakt mellem købere og sælgere i branchen, og Esben Veng-Christensen fortæller, at messen er målrettet butikker, der henvender sig til det brede, skandinaviske publikum.

”Udgangspunktet for Møbelmessen Skandinavien er at skabe en god kontakt mellem købere og sælgere af møbler og tilbehør til boligen i møbelbranchen”. Det fortæller Esben Veng-Christensen, der står bag Møbelmessen Skandinavien.
Om grunden til, at han tog skridtet til at etablere Møbelmessen Skandinavien, fortæller han: ”Jeg er selv møbelgrossist, og det var jeg også for 10 år siden. Møbelmesserne i København og Herning forsvandt, og pludselig var vi en gruppe danske producenter og grossister, der var lidt frustrerede over, at vi ikke havde nogen steder at præsentere vores møbler for indkøberne. Det gjorde jeg så noget ved”.
Esben Veng-Christensen driver Møbelmessen Skandinavien sideløbende med sin grossistvirksomhed, og derfor er det essentielt for ham, at messen er drevet af branchen for branchen og ikke mindst at skabe et sted, hvor udbydere af ”almindelige” møbler til skandinaverne kan sælge varer til branchen”.
Møbelmessen Skandinavien er i vækst, men Esben Veng-Christensen er ikke blind for, at branchen er under pres. ”Der bliver færre leverandører og færre butikker. Men messen har stadig sin berettigelse. Butikkerne har et sted, hvor de kan få et overblik og købe samlet ind hos leverandørerne, og udstillerne har et sted, hvor de kan præsentere deres produkter ”live”, fremfor på en skærm eller i et katalog. Samtidig skærer virksomhederne ned på antallet af sælgere, så hvor man tidligere var tre-fire sælgere om at dække et land, er der i dag én. Så også her er messen, hvor mange indkøbere er samlet på ét sted en stor hjælp”.

All inclusive
Det er vigtigt for Esben Veng-Christensen at pointere, at betaler man for en stand på Møbelmessen Skandinavien er alt inklusiv – også mad, kaffe med videre for både udstillerne og de besøgende. Så der kommer altså ingen store ekstraregninger. ”Det er ikke det, der skal afgøre, hvor lang tid, man bruger på messen. Vi vil skabe et sted, hvor man kan se og handle møbler i ro og mag”.
På messen findes et bredt udsnit af de producenter, grossister og importører, der er placeret i Danmark samt en del firmaer fra Sverige, Norge og Tyskland, og hvad angår produktgrupper, er der udover møbler også tæpper, lamper og andet tilbehør – i princippet de varegrupper, der findes i en velassorteret møbelforretning eller -kæde i Danmark, Norge eller Sverige.
På besøgsfronten gælder det de danske møbelkæder samt fritstående forretninger. ”Vi får faktisk besøg af praktisk talt alle danske møbelforretninger. Hertil kommer butikker fra Norge og Sverige og ikke mindst de skandinaviske møbelkæder”, fortæller Esben Veng-Christensen, der dog ikke lægger skjul på, at han gerne vil have endnu flere skandinaviske besøgende. ”Vi har meget at byde på, som de vil kunne bruge i deres butikker”, lyder det.

Troværdighed er vigtigt 
For Esben Veng-Christensen betyder troværdigheden omkring Møbelmessen Skandinavien meget. ”Vi har alt i alt mellem 60 og 80 udstillere, og 700-800 besøgende fra 300 butikker”, fastslår han, og tilføjer at udstillerlisten kan ses på hjemmesiden.
Messen fylder alt i alt 3000-3500 kvadratmeter og har til huse i Messe C i Fredericia, og Esben-Veng Christensen slutter af med at fortælle, at messen har åbent tre dage med en lang åbningstid helt frem til kl. 19 den første dag. ”Det er det, vi har registreret, der er behov for, så det er det, vi gør”.

Relateret indhold

18.07.2024Designbase.dk

Amazon: Kom med på en rejse på en platform i vækst

18.07.2024Designbase.dk

Nye global platform for cirkulær økonomi

10.06.2024Designbase.dk

Kolon og ByLogstrup i nyt samarbejde

07.06.2024Designbase.dk

Synergi mellem to designuniverser

29.05.2024Designbase.dk

UMAGE vinder årets Red Dot designpris

22.05.2024Designbase.dk

FDB Møbler under svanens vinger

21.05.2024Designbase.dk

Frontrunners i den cirkulære omstilling

10.05.2024Designbase.dk

Takt har underskud for femte år i træk

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023