En ode til det legende design

Hun er den første, der har fået titlen: Elena Salmistraro er "Ambiente Designer 2024". Hendes design inden for arkitektur, design, grafik, kunst og mode har vundet adskillige internationale priser og kan ses på museer rundt om i verden.

Elena Salmistraro er "Ambiente Designer 2024". Foto: Messe Frankfurt

På Ambiente designede hun den særlige præsentation "The Lounge – A Serious Game", og de besøgende kunne opleve en glad, følelsesladet og legende installation med produkter fra udstillere i den tematiske grænseflade mellem indretning, gæstfrihed og kontraktvirksomhed.

"Jeg valgte et tema, der giver mulighed for et muntert kig på moderne design", fortæller Elena Salmistraro. Den milanesiske designer lykkedes med sin særlige præsentation med kreativt at fusionere møbler og rumopdelende elementer til en inspirerende baggrund for alle former for aktiviteter - farverige, geometriske og med høj genkendelsesværdi.

The Lounge – et seriøst spil

I hendes andre designprojekter er hendes idiosynkratiske, energiske og eklektiske stil altid genkendelig. "Jeg henter mest min inspiration fra forskellige kulturer, myter og traditioner, fra naturen, mode eller gadekunst", siger Salmistraro, der allerede har arbejdet med kendte virksomheder som Apple, Alessi, Disney, IKEA, Lavazza, Microsoft og Nike.

Foto: Messe Frankfurt

Tilbage til "The Lounge" og dens unikke rumlige koncept: Skulpturelle kuber i orange og pink bliver den perfekte baggrund og danner scene for produkter fra spise- og opholdsområderne. Halvåbne bugter i blåt giver mulighed for en stille samtale. To huse inviterer dig til at blive hængende, afskærmet fra blikke og støj. Runde former i siddepladser, borde og tæpper står i legende kontrast til vægdesignet. 

Munter blanding af materialer og farver

Og hvordan reagerede messegæsterne på den farverige installation? "De besøgende blev fortryllet og overvældet af en overraskende farveeksplosion, der udløste en følelse af lykke og velvære. Det var præcis sådan, jeg ville have det". lyder det fra Elena Salmistraro. 

Bæredygtighed spiller en stor rolle i Salmistraros arbejde – som det også var tilfældet med den særlige præsentation på Ambiente: "Vi valgte træ til husene og væggene, mens vi valgte store paprør til de blå skærme. Tæppet er lavet af fuldstændig genanvendelige materialer".

Næste år vil Ambiente igen være mødestedet for den internationale designscene og finder sted fra 7. til 11. februar 2025. Den nye Ambiente designer for 2025 vil blive annonceret i begyndelsen af september.

Foto: Messe Frankfurt

Foto: Messe Frankfurt

Relateret indhold

19.04.2024Designbase.dk

Virksomheder står alene med udfordrede lærlinge

19.04.2024Designbase.dk

Gratis klimarapportering er nu standard for store events i Bella Center

16.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Den populære og unikke Ania vase

15.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Smukke lanterner med karakter fra Villa Collection Denmark

15.04.2024Designbase.dk

Keramisk popkultur

11.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Indret med naturlig charme og godt håndværk

10.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Alt til forårsfrokosten fra Södahl

10.04.2024Designbase.dk

Fire makrotrends for de kommende år

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023