ESG skal være nemt for SMV’er

Dansk Erhverv giver inspiration til konkrete punkter, der kan hjælpe med ESG-rapporteringen.

Foto: 123rf.com

Er din virksomhed en SMV, som skal levere ESG-data til større virksomheder? Eller er din virksomhed stor, og er du i tvivl om, hvilke krav du kan stille til små virksomheder? 

CSRD er trådt i kraft for de største virksomheder, og arbejdet med bæredygtigheds-rapportering er nu nået til et nyt niveau. For de små og mellemstore virksomheder møder i stigende grad krav om at rapportere om bæredygtighed. Dansk Erhverv giver inspiration til konkrete punkter, der kan hjælpe med ESG-rapporteringen.

Det største pres for at levere ESG-data kommer fra andre virksomheder. Det fremgår af analysen Alle ombord 2023.

Som følge af de stigende krav til bæredygtighedsrapportering har EFRAG (European Financial Reporting Advisory Group) udviklet en række frivillige standarder og simple guides for SMV’er, som ikke er rapporteringspligtige, lyder det fra Dansk Erhverv.

Det er et skridt på vej mod at prioritere og levere den nødvendige data til kunder og leverandører i værdikæden, banker, myndigheder og andre interessenter.

Hvad kan din virksomhed gøre?
Standarderne inkluderer tre forskellige moduler, som virksomheden kan bruge som grundlag for jeres bæredygtighedsrapport. Modulerne omfatter følgende:

  • Basic Module
  • Narrative-Policies, Actions and Targets (PAT) Module
  • Business Partners (BP) Module

Overblik over moduler

Basic Module kræver rapportering om generelle oplysninger B1 og B2 og grundlæggende målinger B3-B12. Den er målrettet mikrovirksomheder og udgør et minimumskrav for virksomheder. En væsentlighedsanalyse er ikke påkrævet. Basic Module er et godt udgangspunkt for din virksomhed til at komme i gang med bæredygtighedsrapportering, der lever op til de krav, du kan blive mødt af fra dine kunder.

Narrative-Policies, Actions and Targets (PAT) Module definerer narrative oplysninger (N1-N5) i forhold til politikker, handlinger og mål, der skal rapporteres på udover B1-B12, hvis virksomheden har dem på plads. En væsentlighedsanalyse bliver en forudsætning for at offentliggøre, hvilke af de bæredygtighedsoplysninger, der er relevante for virksomhedens forretning.

Business Partner Module fastlægger datapunkter, der skal rapporteres udover B1-B12. Det er forventningen, at det bliver datakrav, som virksomheder kan møde fra långivere, investorer og kunder. En væsentlighedsanalyse er påkrævet for at offentliggøre, hvilke bæredygtighedsanliggender, der er relevante for virksomhedens forretning.

Relateret indhold

29.05.2024Designbase.dk

Direkte-til-forbruger er det nye ”sort”

29.05.2024Designbase.dk

UMAGE vinder årets Red Dot designpris

24.05.2024Designbase.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

24.05.2024Designbase.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

23.05.2024Designbase.dk

MCH fylder 70: Oplevelser for 45 millioner gæster siden 1954

20.05.2024Designbase.dk

Vidensdeling på Nordstil Forum

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023