Formex med fokus på bæredygtighed

Formex havde denne gang stort fokus på bæredygtighed og social ansvarlighed – på trendstanden og på foredragsscenen. Messen havde fået en helt ny halplan, der fungerede fint.

Fra trendzonen It Matters.

Formex er endnu engang løbet af stablen i Stockholm, og denne gang skete det med et helt nyt hal-layout.

Meldingerne fra udstillerne var generelt, at det nye layout fungerede fint, men at man gerne havde set lidt flere besøgende på messen.

Godt 850 udstillere var der på messen med produkter inden for indretning, gaveartikler, børneprodukter, mode og tilbehør, og udstillerlisten talte både nationale og internationale udstillere – ikke mindst danske udstillere.

Det præcise besøgstal har Formex ikke meldt ud, men holdningen var, at det var lidt færre besøgende end sidste år, men at de vigtigste besøgende fra såvel de store kæder som varehuse var tilstede på messen.

På trendfronten spillede bæredygtighed og social ansvarlighed en stor rolle, og at man har en holdning til de miljømæssige aspekter, er relevant.

Design og innovation er en naturlig del af den proces, hvor ikke bare helt nye materialer men også genanvendte materialer er med til at gøre fremtiden spændende.

De tre trendtemaer, der blev præsenteret, var:

It Matters, der handler om materialer og ting; nye, genbrugte eller tidligere testede men glemte. Det handler om at tage sig tid til at nyde og sætte pris på selv de mindste ting og tillade dem at blive loyale følgesvende i hverdagen.

Eclectic Scene, hvor designerne skaber kontrastfyldte og modsætningsfyldte miljøer med materialer og designs lånt fra forskellige æraer. Spændende produkter sættes i fokus frem for at skabe nyt, når nu de perfekte produkter allerede findes.

Now Age udforsker den nye materialisme, spirituelle oplevelser og hippietiden kombineret med autentiske metoder og håndværk. Der fokuseres også på at bringe det unikke frem i eksisterende og nye ting.

Designbaseprisen

Butikken og webshoppen Artilleriet The Kitchen blev i år vinder af Designbaseprisen, der uddeles i et samarbejde mellem Designbase, Formex og The Inspired Home Show i Chicago, og dermed er prisen samtidig en nominering til Global Innovation Award 2020 (gia), hvor nogle af verdens fremmeste detailhandelseksperter udvælger de bedste butikker fra hele verden inden for design- og interiørbranchen.

The Kitchen, som Artilleriet åbnede i Gøteborg i 2015, får prisen for sin vision samt for nytænkning og innovation i det daglige arbejde med at skabe en butik, der også fremadrettet er relevant for fremtidens kunder.

Vinderen af Designbaseprisen får foruden æren og designbaseskulpturen således også en rejse til Chicago til The Inspired Home Show og Gia Award uddelingen.

Relateret indhold

14.06.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Nye franske designere på ambassaden

14.06.2024Designbase.dk

Formlandtrenden: Ikigai – det, der giver livet mening

04.06.2024Designbase.dk

Er jeres virksomhed klar til at kommunikere åbent om løn?

04.06.2024Designbase.dk

Nu ændres producentdefinition for producentansvar på emballage

03.06.2024Designbase.dk

Sygdom i forbindelse med ferie: Disse regler gælder

31.05.2024Treyd AB

Sponseret

6 måder du kan drage fordel af at bruge Treyd til at finansiere leverandørfakturaer

31.05.2024Designbase.dk

Spar penge: Sådan forhandles en lavere pris på betalingskortaftalen

30.05.2024Designbase.dk

Ny strategi skal styrke væksten i hele landet

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days

Event i Designmuseum Danmarks have under 3daysofdesign

Dato

12.06.2024

Tid

10:00

Sted

Designmuseum Danmarks Have, Bredgade 68, Kbh.

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023