Formland åbnet med fokus på nærvær, kækhed og væredygtighed

Formland Spring åbnede torsdag dørene til den 72. udgave af interiør- og designmessen i MCH Messecenter Herning og fokus var på nærvær, købeglæde og væredygtighed.

Pressefoto: Tony Brøchner / MCH.

Nærvær og kækhed var på dagsordenen hos messens åbningstaler, den kendte journalist og tv-vært Thomas Skov, der i sin tale bl.a. fortalte anekdoter fra sin barndom, hvor han selv deltog på Formland med sine forældre, der havde en stand på messen.

Pressefoto: Tony Brøchner / MCH.

”Det var en kæmpe oplevelse for mig at være med, og nogle af de små oplevelser, jeg havde som messedreng, har sat sig fast og fulgt mig helt ind i mit voksenliv”, sagde han og opfordrede desuden udstillerne til at fokusere på det personlige møde, men på en kæk måde:

”Danmark trænger til at blive kækt igen og hvorfor ikke starte her på Formland? Make Formland kæk again - det kan nemlig være en ganske god kickstarter til det personlige møde”, lød rådet fra Thomas Skov.

Scandi 2.0

På foredragsscenen i Hal L er der alle dage spændende trendtalks og inspirerende foredrag om alt fra fremtidens forbrugere, krise i detailhandlen? tips til Instagram fra både danske og internationale eksperter. Jill Hawkins fra The Future Thief talte om at den skandinaviske stil har passeret sin salgsdato, nu når nye trends som individualitet, luksus og maksimalisme vinder frem. Så hvordan skal den skandinaviske stil udvikle sig for at følge med i en mere global påvirket verden? Ifølge Jill Hawkins er det muligt ved at lytte til de store forandringer, der er på vej og hun præsenterede termen Scandi 2.0, der skal kunne favne den nye skandinaviske, globale stil, der godt kan være andet end minimalistisk.

Trends, Talenter og Iværksætteri

Messen byder traditionen tro også på et væld af kreative trendområder, udstillinger og communities såsom Studio FlyHelsteds imponerende område 'The Art of Living' i Hal D hvor temaet er væredygtighed, caféen 'The Villa' i Hal H, Selected By i Hal L og One-området i Hal F. 

De spirende iværksættere, der står bag GLØD, der torsdag vandt Creators Community Design Award 2020. Pressefoto: Tony Brøchner / MCH.

I Hal F kan man desuden besøge talentfulde designstuderende fra KADK og VIA, mens man i Creators Community i Hal L kan gå på opdagelse blandt 60 særligt udvalgte iværksættere. Torsdagen blev afsluttet med at vinderen af Creators Community Design Award 2020 blev fundet. Vinderen blev virksomheden GLØD, som vandt prisen for deres lovende letvægts lampe med et sundt lys, der ikke forstyrrer kroppens naturlige søvnhormon. Med prisen følger en stand på Formland Autumn 2020 og en check på € 5.000.

Formland holder åbent frem til på søndag, alle dage kl. 9-17.

www.formland.dk 

Relateret indhold

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

21.02.2024Designbase.dk

Masser af farveinspiration

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

16.02.2024Brix Design A/S

Sponseret

Brix Design skinner på Ambiente

16.02.2024Designbase.dk

Nu kan polyester genanvendes

16.02.2024Designbase.dk

Direktørskifte i Brdr. Krüger

15.02.2024Designbase.dk

Har du firmabil: Pas på skattesmæk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023