Formland i positiv udvikling

Formland forventer mindst 300 udstillere og 10.000 besøgende til messen, der løber af stablen 4.-7. februar, og projektchef Henriette Træholt er yderst positiv i forhold til fremtiden: flere udenlandske besøgende, flere sjællandske besøgende og flere nye tiltag er blandt årsagerne til det.

I Japan hylder man forårets komme med festivalen Sakura, hvor kirsebærtræerne står i fuldt flor. Når Formland Spring åbner til februar er det netop foråret og nordisk-japansk design, der er i centrum..

Formland har en målsætning om 300 udstillere og 10.000 besøgende fra 4.000 butikker til messen i februar. Flere udenlandske indkøbere primært fra Tyskland og flere sjællandske besøgende forventes.

Det fortæller projektchef Henriette Træholt, og hun er meget fortrøstningsfuld i forhold til, at man vil nå sige mål.

”De seneste to messer har vi meldt vores mål ud, og begge gange har vi ligget komfortabelt over målet. At have fremgang på alle parametre forpligter naturligvis, og det betyder, at der skal arbejdes for at skabe endnu bedre resultater, men det gør vi også”, fastslår hun.

Faktisk havde messen i august den højeste udstillertilfredshed nogensinde.

”Glade udstillere smitter af”, lyder det fra Henriette Træholt, der samtidig understreger, at hun fornemmer en anderledes optimisme i markedet.

”Især har Formland de seneste to gange i 2015 været succesoplevelser, og det bliver vi naturligvis målt på, når en udstiller skal bestemme sig for, hvor de skal købe deres stande”.

Fokus netop nu er naturligvis på messen i februar, men Henriette Træholt fortæller også, at man allerede nu arbejder med messen til august, der jo traditionen tro er den største med segmenter som isenkram og belysning, der ikke er at finde i februar.

Nordic Buzz
Blandt de succeser, der gentages fra august, er Nordic Buzz, hvor unge iværksættere og designere kunne vise deres arbejde.

”De unge, der var en del af Nordic Buzz i august, er nu med på det, vi kalder for Next Stage, mens nye, unge designere denne gang fra Danmark såvel som fra England og Tyskland udstiller på Nordic Buzz”.

Henriette Træholt mener klart, at Nordic Buzz er med til at give de mere etablerede udstillere ny inspiration, ligesom besøgende får noget super interessant at kigge på.

”Vi vil gerne være med til at hjælpe vækstlaget på vej. Dels fostrer vi nye udstillere til os selv, og dels kan vi skabe god matchmaking og god inspiration for de besøgende. I bund og grund mener vi, det er en forpligtelse, vi har: at hjælpe de nye i branchen på vej”.

Design, kunsthåndværk og accessories er alle områder, der vækster, og det samme gør delikatesser, som man har kæmpestor succes med, ikke mindst fordi mange interiørbutikker i dag har en voksende delikatesseafdeling. Smykker, tasker og lædervarer er også i kraftig vækst – også her bl.a. fordi, designbutikkerne har udvidet sortimenterne.

Trendzonerne
I såvel ind- som udland er Formland kendt for sine trendzoner, og faktisk hører Henriette Træholt ofte, at netop trendzonerne er blandt årsagerne til at udenlandske indkøbere kommer til Herning. Og denne gang går Formland japansk.

I mere end 1.000 år har man i Japan hyldet forårets komme med festivalen Sakura, når kirsebærtræerne stod i fuldt flor. Til februar er det således foråret og nordisk-japansk design, der er i centrum, når Formland Spring holder forårsfestival.

”Inspiration fra Japan har været en væsentlig forudsætning for dansk kunst, design og arkitektur i det 20. århundrede og desuden for Danmarks status som design-nation. På Formland Spring Festival stiller vi skarpt på fusionen af den nordisk-japanske forbindelse og den æstetik, vi deler”, fortæller drivkraften bag udviklingen af Formland Springs inspirerende trendzoner, stylist og trendekspert Anette Eckmann.

På trendzonerne kan Formlands besøgende suge til sig af inspiration og viden, som de kan integrere i egne butikker. Både når de skal indrette butikkerne, og når de skal have inspiration til nye produkter.

”For trendzonerne er rige på overraskelser, nytænkende produkter og ikke mindst events”, siger projektchef på Formland, Henriette Træholt, MCH Messecenter Herning.

Trendzonen O-Ha-Yoo, som betyder ”Hej” på japansk, viser et miks af japansk håndværk og skandinavisk formsprog. Området fokuserer på detaljen og den høje håndværksmæssige kvalitet, der kendetegner både nordisk og japansk design.
På Food & Tea Festival findes Chado Tea Temple og Yotaka Sushi, hvor besøgende kan lade op i smukke omgivelser med mulighed for at nyde en kop velbrygget te eller lækker sushi.

”En af de mest populære teer netop nu er den delikate og sunde Matcha-te. For at stille skarpt på denne te indretter vi en Matcha Bar i samarbejde med BYOH, hvor den hippe drik er i fokus. Desuden kan besøgende opleve gratis foredrag samt te-smagninger og gøre sig klogere på te”, siger Henriette Træholt.

Besøgende på Formland Spring Festival har desuden rig mulighed for at deltage i gratis workshops. Blandt tilbuddene er workshops om ikebana, som handler om at få blomster til at leve i en enkelt opstilling og origami, som er kunsten at folde papir til smukke former. Programmet bliver løbende opdateret med flere spændende workshops.

”Men Formland er ikke mindst en indkøbsmesse, hvor der bliver handlet, og hvor butikkerne kommer for at købe ind”, siger Henriette Træholt, der ser yderst positivt på fremtiden.

”Det er klart, når vi har så mange glade og tilfredse udstillere såvel som besøgende”.

På messen i august havde man 25 pct. fremgang i antallet af sjællandske butikker, og det forventer man i hvert fald at fastholde denne gang.

”De tiltag, vi har gjort mod de sjællandske butikker, bærer nu frugt”.

Henriette Træholt fortæller således, at der er indsat særfly fra København med afgangstider, der er tilpasset messens åbningstider. Det betyder, at der går halvanden time fra man sætter sig i flyet i København, til man er på messen med shuttlebus – og turen koster kun 800 kr. tur/retur. En ekspresbus til 245 kr. er også sat ind.

Relateret indhold

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

20.02.2024Designbase.dk

Artikler med glimmer er alligevel ikke forbudte

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023