Glaskunst og konfetti fra arkiverne

Denne sommer mødes fortid og nutid, når Holmegaard introducerer den første af en planlagt række specialproduktioner under konceptet Holmegaard Archives. 

PR-foto..

Dansk designhistorie trækker på en skattekiste af ikoner, som løbende genopdages og genfortolkes. Få steder er historien dog så levende som på Holmegaard Værk, der sidste år slog dørene op til et unikt kig ind i næsten 200 års glasdesign.

I samarbejde med Holmegaard Værk vender den legendariske glasproducent tilbage til rødderne i Næstved og puster nyt liv i Per Lütkens udødelige Provenceskål, som mundblæses på værkets værksted i to størrelser og farvevarianterne rosa, lavendel og konfetti, der hylder designklassikerens sydfranske navnetræk og indskriver den i tidens swirl-trend. 

Med sin enkle, boblende form udfolder Provenceskålen glassets evner helt uden unødvendige detaljer og lader i stedet farven leve sit eget liv på materialet, hvor de rosa og lavendel toner fremstår intense på skålens tykke bund og generøse kanter, mens de tynde buede sider næsten er transparente. 

Farveeffekten bliver endnu mere løssluppen på Provenceskålens konfettivariant, som revitaliserer en gammel dekorationsteknik, der aldrig har været mere on trend end i dag. Som en softice med krymmel ruller glaspusteren det varme glas i glasflager, der smelter ind i massen og danner et sanseligt swirl mønster. 

En feature, der ikke kun taler ind i tidens eklektiske æstetik, men for Marion Fortat, designermanager hos Holmegaard, også rummer selve essensen af Holmegaard Archives.

- HCL

Relateret indhold

01.03.2024Designbase.dk

Iittala får ny kreativ direktør

01.03.2024Designbase.dk

Kontantforbudsgrænsen nedsættes til 15.000 kr. fra i dag

12.02.2024Designbase.dk

Södahls fire nye akrylduge varsler forår

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Følsomt forår fra Södahl

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

Alt til forårsfrokosten fra Södahl

05.02.2024F&H Group A/S

Sponseret

En farvestrålende sommer med Sorrento

23.01.2024Designbase.dk

En himmelsk farve tager plads

05.01.2024Designbase.dk

Søde stunder

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023