Glaskunst og konfetti fra arkiverne

Denne sommer mødes fortid og nutid, når Holmegaard introducerer den første af en planlagt række specialproduktioner under konceptet Holmegaard Archives. 

PR-foto..

Dansk designhistorie trækker på en skattekiste af ikoner, som løbende genopdages og genfortolkes. Få steder er historien dog så levende som på Holmegaard Værk, der sidste år slog dørene op til et unikt kig ind i næsten 200 års glasdesign.

I samarbejde med Holmegaard Værk vender den legendariske glasproducent tilbage til rødderne i Næstved og puster nyt liv i Per Lütkens udødelige Provenceskål, som mundblæses på værkets værksted i to størrelser og farvevarianterne rosa, lavendel og konfetti, der hylder designklassikerens sydfranske navnetræk og indskriver den i tidens swirl-trend. 

Med sin enkle, boblende form udfolder Provenceskålen glassets evner helt uden unødvendige detaljer og lader i stedet farven leve sit eget liv på materialet, hvor de rosa og lavendel toner fremstår intense på skålens tykke bund og generøse kanter, mens de tynde buede sider næsten er transparente. 

Farveeffekten bliver endnu mere løssluppen på Provenceskålens konfettivariant, som revitaliserer en gammel dekorationsteknik, der aldrig har været mere on trend end i dag. Som en softice med krymmel ruller glaspusteren det varme glas i glasflager, der smelter ind i massen og danner et sanseligt swirl mønster. 

En feature, der ikke kun taler ind i tidens eklektiske æstetik, men for Marion Fortat, designermanager hos Holmegaard, også rummer selve essensen af Holmegaard Archives.

- HCL

Relateret indhold

18.06.2024Designbase.dk

København er en designmetropol

18.06.2024Designbase.dk

Bureaukratibyrden rammer de små

28.05.2024Familianna Denmark ApS

Sponseret

Familianna: En fusion af dansk design og spansk inspiration

29.04.2024Designbase.dk

Ambiente Trends 24+: En iscenesættelse af stilhedens luksus, nye kompositioner og digitale innovationer

29.04.2024Designbase.dk

Kay Bojesen inspirerer på Roskilde

29.04.2024Designbase.dk

Det smukt dækkede bord

29.04.2024Hamonoya ApS

Sponseret

Porcelæn er essentielt

29.04.2024Dottir Nordic Design

Sponseret

Hos Dottir Nordic design er "at gøre sig umage" en dyd - også når du dækker bord

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

TrendSet Munich
Messe
Trendset i München

FYRVÆRKI AF IDÉER, PRODUKTER OG TRENDS

Dato

06.07.2024

Sted

Am Messesee 6, 81829 München

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023