Habitare og Helsinki Design Week går sammen om langsigtet samarbejde

Partnerskabet skal styrke designindustrien og skabe vækst gennem dialog

Foto: Helsinki Design Week/Aleksi Poutanen

Når møbelmessen Habitare og byfestivalen Helsinki Design Week atter løber af stablen til september, bliver det i et omfattende partnerskab der skal styrke designindustrien og skabe vækst gennem dialog mellem designere og virksomheder. Dette skriver Habitare og Helsinki Design Week i en fælles pressemeddelelse.

”Når to stærke spillere forener deres kræfter, skaber det flere muligheder for at styrke designindustrien og promovere aktørernes vækst og internationalisering. Udfordrende tider har vist os, at der kan skabes vækst og interesse i hele industrien gennem omfattende og stærke samarbejder”, forklarer Kari Korkman og Tanja Pasila, der er hhv. ejer af Helsinki Design Week og forretningschef for Habitare.

Habitare bliver en af tre store venues på Helsinki Design Week, sammen med Hakaniemis historiske bank og det nye mødested Masio på Aalto Universitet. Her kan man opleve samarbejdets showrooms under konceptet Art Goes Showroom Habitare x Helsinki Design Week. Der vil være fælles talks under Habitares tema Layers og en fælles udstillilng baseret på Helskinki Design Weeks tema Underneath

Forandring skaber samarbejde

Designindustriens succes handler om meget mere end de individuelle virksomheders succes. Alle former for design fra produktdesign, arkitektur, servicedesign og branding betyder noget for alle finske virksomheder.

”Finsk designs succes har stor indflydelse der rækker udover møbel- og indretningsbranchen og skaber efterspørgsel på alle finske produkter og services”, fortæller Kari Korkman.

Ideen med samarbejdet er at fremme dialog mellem designere og producenter, og derigennem facilitere deres adgang til internale markeder og succes.

”Både design- og eventbranchen gennemgår i øjeblikket store forandringer, også internationalt. Ved at slå kræfterne sammen kan vi tilbyde flere tiltrækningsfaktorer på internationale målgrupper. Og samtidig øger vi Finlands internationale tiltrækning og styrker Helsinkis rolle som designby, mens vi gør nye succeshistorier mulige gennem kreative møder”, slutter Tanja Pasila af.

Helsinki Design Week finder sted 6-15 september 2024 og Habitare finder sted 11-15 september 2024. De fælles showrooms er åbne 11-15 september.

Læs mere om samarbejdet her.

IDL

Relateret indhold

29.05.2024Designbase.dk

Direkte-til-forbruger er det nye ”sort”

29.05.2024Designbase.dk

UMAGE vinder årets Red Dot designpris

23.05.2024Designbase.dk

3daysofdesign: Her skabes drømme

22.05.2024Sirius

Sponseret

SIRIUS Sam

22.05.2024Hippie de Luxe

Sponseret

Sommerens glas fra La Rochère

20.05.2024Designbase.dk

Frederiksberg Centret får ny livsstilsbutik

20.05.2024Designbase.dk

Eventyrlig indgang på årets Formex

16.05.2024Witt

Sponseret

iRobot stjæler showet: Få Swiftie Roomba-oplevelsen med hjem

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023