Heimtextil lancerer digitalt materialebibliotek

Progressive materialeinnovationer præsenteres digitalt: Efter aflysningen af dette års messe på grund af coronapandemien udvider Heimtextil sine digitale tjenester og lancerer et nyt online materialebibliotek med titlen 'Future Materials Library'. 24 fremtidsorienterede materialer kan nu findes på www.heimtextil.messefrankfurt.com/future

Heimtextils Future Materials Library vil fremadrettet være at finde digitalt til brug for designere og andre interesserede. .

Heimtextil viser nu et udvalg af innovative materialer fra hele verden i det digitale 'Future Materials Library'. Ved den sidste fysiske Heimtextil i 2020 havde besøgende mulighed for at udforske 'Future Materials Library' med alle deres sanser. 

Nu, i online-versionen af biblioteket, kan besøgende opdage potentialet i hidtil ukendte tekstiler, og dermed inviterer ”Future Materials Library” de besøgende til at åbne deres sind for eksperimentelle tilgange og revolutionerende idéer. Kuratorerne bag det nye materialebibliotek er London-baserede fremtidsforskningsbureau, FranklinTill. 

"Vi står foran en materialerevolution, der vil hjælpe med at genoprette balancen i vores forhold til vores planet. Som en del af Heimtextil Trends 21/22 præsenterer vi et nyt udvalg af materialer til interiør med spændende innovationer fra hele verden", siger Caroline Till  fra FranklinTill.

Kommercielt levedygtige produkter og nyudviklinger

Future Materials Library 2021 tilbyder materialepionerer en platform og præsenterer et miks af økonomisk gennemprøvede og revolutionerende udviklinger. FranklinTill har organiseret materialerne i fire temaer: REGENERATIVE AFGRØDER, GENSKABTE FIBRE, HØST AF AFFALDSSTRØMME og BÆREDYGTIG FARVE.

Et eksempel på en leverandør af regenerative afgrøder er det britiske selskab Tengri, som får sjældne yakfibre direkte fra et kooperativ af nomadiske yakhyrder i Khangai-regionen i Mongoliet. På denne måde beriger Tengri puljen af bæredygtige, naturlige materialer, der udover yakfibre omfatter hamp, fyrnælde og hør. 

Når det kommer til genfremstillede fibre, leverer de finske pionerer fra Ioncell et banebrydende materiale: De bruger en ionisk væske til at omdanne brugte tekstiler, papirmasse, gamle aviser og pap til stærke tekstilfibre, som derefter bruges til at fremstille langvarige stoffer af høj kvalitet.

Den fransk-hollandske virksomhed Tarkett udnytter også affaldsprodukter og giver brugte gulvbelægninger et andet liv. Ved hjælp af banebrydende teknologier adskilles de to hovedkomponenter i tæppefliser - garn og bagside - og en garnrenhed på 95 procent garanteres. 

På baggrund af, at 28 millioner ton fødevarer hvert år smides væk i Japan, er landets fødevaretekstilvirksomhed dedikeret til at reducere madspild, som den bruger til at fremstille bæredygtige farvestoffer. I en patenteret proces omdannes blåbær, rødkål, kaffe og matcha til naturlige, strålende tekstilfarvestoffer. 

Med deres forskellige tilgange yder disse tekstilpionerer et spændende bidrag til omdannelsen af det nuværende lineære produktions- og forbrugssystem til en cirkulær model. Det er i overensstemmelse med målene for "Future Materials Library", som har til formål at overbevise både producenter og forbrugere om fordelene ved det cirkulære økonomiske princip. 

Ressourcerne er ved at løbe tør

Således tackler det nye Heimtextil-materialebibliotek et af de største problemer i den moderne tidsalder: Manglen på ressourcer på jorden. Især tekstilproduktionen skaber enorme og stadigt voksende mængder affald. Og i løbet af de seneste årtier har designbranchen udviklet en 'take, make and discard'-forbrugsmodel, der er utrolig skadelig for vores planet. I denne tid, hvor klimaet er i højsædet, skal fremtidsorienterede designere lære af naturen og arbejde sammen med den. De bestræber sig på at gøre brug af kraften i meget effektive naturlige cirkulære systemer til at skabe tekstiler og materialer, der er bedre for både mennesker og planeten.

Relateret indhold

18.07.2024Designbase.dk

Amazon: Kom med på en rejse på en platform i vækst

18.07.2024Designbase.dk

Nye global platform for cirkulær økonomi

15.07.2024Designbase.dk

Markant færre unge frem mod 2040

12.07.2024Designbase.dk

Ny analyse om ældre på job

10.07.2024Designbase.dk

Hver 3. elev stopper indenfor 5 år

08.07.2024Designbase.dk

Falske kopibutikker skyder op online

08.07.2024Designbase.dk

Sådan bliver virksomhedens glemte IT-produkter et aktiv

05.07.2024Designbase.dk

Nu bliver det lettere at generationsskifte

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023