Her kombineres det velkendte og det overraskende

Den tredje Fiskars Village Art & Design Biennale løber Aad stablen.

Foto: Fiskars Biennale/Anders Lonnfeldt

Fiskars Village Art & Design Biennalen overtager igen Fiskars Village fra 16. juni til 1. september. Her minder de tværfaglige hovedudstillinger os om vigtigheden af gæstfrihed og fællesskab, ligesom biennalen fejrer såvel 30-års jubilæet for kunstnerkooperativet Onoma, hvis tema er skrøbelighed og følsomhed, som 375-års jubilæet for biennalens hovedpartner Fiskars.

Hovedudstillingen af Luovi Productions, grundlæggeren af Fiskars Village Art &; Design Biennale, forvandler det gamle kornkammer langs Fiskars-floden til en stemningsfuld sommervilla. På øverste etage bygges forskellige rum, som tilsammen udgør ét stort opholdsrum med forskellige funktioner. Værelserne er designet sammen med nøje udvalgte designbrands, og planerne omfatter en gang, en spisestue, et køkken, en stue, et soveværelse, et børneværelse og et studierum.

Overraskelsens øjeblik kommer, når uanmeldte gæster ankommer til sommervillaen. Hvert rum vil være vært for en kunstner, hvis arbejde vil tilføje lag og dybde til den rumlige oplevelse.

Kernen er ideen om gæstfrihed og generøsitet. Ifølge kurator Sini Rinne-Kanto vækker temaet især genklang lige nu, hvor tiden er farvet af konflikter og politiske spændinger. 

"Vi lever i udfordrende tider på mange måder. Der kan aldrig være for meget gæstfrihed og muligheder for at leve sammen. Jeg håber, at biennalen kan give folk et øjeblik til at stoppe op og tænke over disse fælles temaer og deres betydning," siger Rinne-Kanto.

Fiskars Village Art & Design Biennale er produceret i samarbejde med kunstnerkooperativet Onoma. Fragile, en anden af biennalens hovedudstillinger, fejrer Onomas 30-års jubilæum og vil blive kurateret af Marja Sakari.

Historiske rammer og stærke fællesskaber

Biennalen, der arrangeres for tredje gang i landsbyen Fiskars, fejrer også, at Fiskars Group, der blev grundlagt som et jernstøberi ved bredden af Fiskars-floden, fylder 375 år.

"Hos Fiskars er vi beærede over at få mulighed for at fejre vores milepælsår her i Fiskars Village, virksomhedens og brandets fødested. Lige siden begyndelsen har Fiskars været til stede i landsbyens hverdag, og det ekstraordinære miljø med dets lag af historie minder os om vores ansvar over for både tidligere og især kommende generationer. Udtrykket gæstfrihed og fællesskab i Biennalens program hænger perfekt sammen med temaerne for Fiskars' jubilæumsår," siger Niklas Koiso-Kanttila, VP Marketing, Fiskars. 

Lokalsamfundet spiller også en stor rolle

Fiskars Village Art & Design Biennale er blevet et mødested for sommerhusbeboere, lokale og udenlandske gæster. Indholdet og temaerne fungerer som samtalestartere. Men frem for alt byder biennalen på en fællesskabsoplevelse i unikke rammer.

"Fiskars Village Art & Design Biennalens opgave er at præsentere design og kunst i samspil med hinanden. Området mellem dem kan være rystende, men er altid inspirerende," opsummerer Kari Korkman, grundlæggeren af biennalen.

Relateret indhold

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

20.02.2024Designbase.dk

Artikler med glimmer er alligevel ikke forbudte

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023