Historien om OneLeg: Fra brolæggerskammel til multifunktionel stol
OneLeg er en multifunktionel skammel, som kan bruges til mange opgaver og formål. Læs mere om historien og selve opfindelsen her.
OneLeg i brug i haven. Foto: OneLeg.
Historien bag OneLeg starter i idémager og virksomhedsejer Susanne Schmidts egen have. Da Susanne før i tiden skulle luge ud i haven, tjære soklen på sit hus og i det hele taget ordne forskellige opgaver i de lave højder, havde hun problemer. Værst gik det ud over knæ og ryg, hvorfor Susanne brugte en traditionel brolæggerskammel som hjælpemiddel.
Funktionen med at sidde på en étbenet stol virkede godt, og Susanne fik den tanke, at alle andre haveejere burde gøre det samme.
Men for os almindelige mennesker, altså os der ikke er brolæggere, er der dog visse ulemper ved den traditionelle brolæggerstol: Grundet stolens materiale træ er den meget tung, foden er kuglerund og borer sig derfor ned i underlaget, den kan ikke bruges indendørs og vælter, når man rejser sig let fra sædet.
Nu var idéen om en ny multifunktionel skammel født, og med hjælp fra en god ven af Susanne kom designet og tegningerne også på plads. Projektet kunne således sættes i gang.
Den nye OneLeg
Susanne fik hurtigt øjnene op for, at skamlen ville være god til mange opgaver og formål. Den skulle kunne bruges både inde og ude, både af børn og voksne og i mange forskellige erhverv.
Den første skridsikring var dog ikke nogen succes, men idémageren fik lavet en lille hætte i silikone, så alle krav om sikker fæste på glatte gulve og beskyttelse af sarte gulve var opfyldt. At hætten også er nem at sætte på og tage af var ligeledes et must.
Næste etape var sædeovertrækket, som er produceret efter samme princip som skridsikringen. Overtrækket kom til verden på opfordring fra daginstitutionsbranchen, der ønskede sikkerhed for ikke at glide på sædet.
Og således var OneLeg good to god. Skamlen er sidenhen blevet ganske populær i Danmark. Derudover sælges den i mange lande både inden- og udenfor Europa.