Hverdagsklassikeren over dem alle

I en travl hverdag, skal madlavningen være nem og sund. Flere og flere bestiller måltidskasser eller tyer til et par gode, sidder-altid-lige-i-skuffen-retter a la spaghetti bolognese eller hverdagsklassikeren over dem alle: Lasagne

Men selvom det skal gå hurtigt, må det jo gerne se pænt ud. Med Christian Bitzs nye, ovnfaste fade kan du servere lasagnen med manér. Fadenes rektangulære design passer perfekt til lasagnepladerne, og den matte yderside fremstår som en smuk kontrast til den blanke, reaktive indersideglasur, der alt i alt vidner om en unik glaseringsteknik og lyser maden op.

Stentøjsfadene fås i amber, mørkeblå og grøn og tåler maskinopvask, mikroovn, fryser ned til minus 18 grader og ovn op til 220 grader.

Lasagne a la Christian Bitz

(4 personer)

Kødsovs:
1 stort løg 
2 fed hvidløg 
1 spsk. olivenolie
3 gulerødder
2 squash 
1 peberfrugt 
300 g hakket oksekød 
1 tsk. tørret timian 
1 tsk. tørret oregano 
1 tsk. paprika 
1 ds. tomatpure
1 dl rødvin
250 g lasagneplader
30 g rasp

Bechamelsauce:
5 dl mælk 
30 g smør 
3 spsk. hvedemel 
groft salt og peber 
½ tsk. revet muskatnød 
75 g revet parmesanost

Hak løg og hvidløg, og svits begge dele i olivenolie. Skræl gulerødderne, og riv dem sammen med squash på den grove side af rivejernet. Skær peberfrugten i tern. Svits det hele i gryden et par minutter. Tag grøntsagerne op, og svits kødet, til det er gennemstegt. Tilsæt timian, oregano, paprika og tomatpure. Tilsæt rødvin, og lad det simre i 15 minutter. Smag til med salt og peber.

Bechamelsauce: Varm mælken op til lige under kogepunktet. Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i, til det slipper. Lad melbollen stege i 5 minutter – uden den tager farve. Tilsæt mælken gradvist under piskning, til saucen er blank. Lad saucen simre i 10 minutter. Tilsæt revet parmesanost. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Fordel lidt bechamelsauce i bunden af et smurt ildfast fad. Læg lasagnepladerne lagvis med kødsovs og bechamel. Slut af med et lag bechamel, og drys med rasp og lidt mere ost. Bag i ca. 45 minutter ved 180 grader i ovnen.

Serveres med en grøn salat i BITZs nye salatskål.

BITZ forhandles hos en lang række isenkræmmere og stormagasiner.

Mere fra...

26.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Kunsten at dække et indbydende bord

19.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Unikke stentøjskrus fra Villa Styles

18.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Formfuldendte forårsnyheder fra BITZ

18.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Klassisk køkkenæstetik fra Södahl

17.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Blomsterbergs får kreativiteten til at blomstre

17.04.2024F&H Group A/S

Sponseret

Mærk sommersuset med HOLM

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023