Ikonisk farveglæde

Skønne farver forenes med enkelheden, når Copenhagen Design og designerne Ulrik Nordentoft og Søren Varming giver et skandinavisk touch til de internationale Pantone-produkter. Det gælder bl.a. det ikoniske krus samt en række andre produkter, der sender kreativiteten på overarbejde.

Det er altid lidt specielt, når danske designere står bag et internationalt design, og det er faktisk tilfældet med bl.a. Pantones ikoniske krus, der selv på Pantones hovedkontor i USA er det, der tages frem, når kaffen skal serveres.

Designerne bag er Ulrik Nordentoft og Søren Varming, og det er dem, som Copenhagen Design, der har fået licensen til at producere Pantone-produkterne, har valgt at samarbejde med. Omdrejningspunktet i kollektionen er Pantones ikoniske og verdenskendte krus, men herudover rummer serien en række produkter inden for kategorierne WORK, MEET OG MOVE.

”De klare, levende farver skaber kollektionen, og farverne vil altid være det bærende designelement. Men vi ønsker også enkelheden og det skandinaviske udtryk i vores produkter, og derfor samarbejder vi med industriel designer Ulrik Nordentoft og grafisk designer Søren Varming, der begge har vundet en række internationale designpriser, om at skabe netop den stil, hvad enten det gælder krusene, notesblokkene eller drikkedunkene og -kopperne”, fortæller Kim Rasmussen, der er CEO og medejer af Copenhagen Design.

Kim Rasmussen fortæller videre, at det er vigtigt for Copenhagen Design, at den enkle, skandinaviske stil holder hele vejen igennem, ikke mindst fordi der er andre virksomheder rundt omkring i verden, der producerer Pantone-produkter med et andet udgangspunkt. Samtidig betyder det meget, at produkterne er bæredygtige. Derfor har man udskiftet alt PVC med ”tritan” og stål, og man sikrer løbende, at al produktion sker så miljøvenligt som overhovedet muligt.

”Vores mål er at skabe et enkelt og stilrent design og ikke mindst en leg med de skønne, levende og glade farvenuancer”, lyder det.

De klare farver er den røde tråd
De klare, stærke farver er Pantones signatur og den røde tråd i Copenhagen Designs Pantone kollektion. Kim Rasmussen slår fast, at kollektionen skal udvikle sig løbende. Både med flere spændende produkter inden for de tre kategorier; WORK, MEET og MOVE og med flere og nye farver, der følger trenden i tiden. ”Planen er, at kollektionen skal tilføres små og store nyheder hver tredje måned. Kopper og krus er signaturprodukter, men eksempelvis nøgleringene er blevet supergodt modtaget i modebranchen og turistbranchen, hertil kommer notesblokke og skriveredskaber også i de smukke, klare farver”.
Hvert år lancerer Pantone, som det er de fleste bekendt, en ”Color of the Year”, og den vil man naturligvis også arbejde med. ”Årets farve eksponeres rigtig meget med store events og markedsføring world wide”, siger Kim Rasmussen.

I alt er man oppe på at have 18 distributører over hele verden. Således findes produkterne bl.a. i italienske La Rinascente og ikke mindst Amazon Europe og på vej til USA, ligesom Harrods i London har købt Pantones varer. I Danmark gælder det fx Designmuseet og Illums Bolighuse som de største forhandlere samt selvfølgelig en række design- og livsstilsbutikker.

”Vi fik et wake up call af de store, da vi pludselig solgte nøgleringene i titusindvis. Da gik det for alvor op for os, at vi havde fat i noget rigtigt”.

Helt bevidst har Copenhagen Design og designerne Ulrik Nordentoft og Søren Varming valgt at arbejde med den originale hvide stribe på alt design, og Kim fortæller, at alt, der designes, skal godkendes hos Pantone i USA. Til gengæld præsenterer de så produkterne på deres instagramprofil, der har mere end 2 mio. følgere.

Videreudviklinger
Guld, sølv og bronze udgaver af Pantoneprodukterne er noget af det, vi kommer til at se fra Copenhagen Design, og planen er klart, at brandet, som man i øvrigt har verdenslicens på inden for ”creative living”, skal løftes endnu mere på globalt plan; med flere farvekoncepter og flere produkter.

”Vi vil også fremadrettet arbejde konkret med shop-in-shop- og samarbejdsløsninger med butikkerne og designmuseerne og lave specifikke farveoplæg til B2B samt virksomheder, der har behov for deres egen farve, som støtter op om deres profil”, lyder det fra Kim, der er meget glad for at mærke den positive stemning, der er hos kunderne, og ikke mindst for at se, at der kommer flere til hele tiden.

”Vores produkter er gennemsyret af funktionalitet og farver. Vi skaber med andre ord, design, der holder, og som ikke mindst sætter god kulør på hverdagen og gang i kreativiteten”.

Relateret indhold

12.07.2024Designbase.dk

Ny analyse om ældre på job

11.07.2024Designbase.dk

Et 250-årigt væksteventyr

27.06.2024Designbase.dk

Tivoli og Kay Bojesen i nyt samarbejde

26.06.2024F&H Group A/S

Sponseret

Dæk op til jul med Södahl

25.06.2024F&H Group A/S

Sponseret

Festligt broderi fra Södahl

06.06.2024J.A Sundqvist AB

Sponseret

Tid til grill

28.05.2024Witt

Sponseret

Fortsat Michelin-restaurant på heden

28.05.2024Familianna Denmark ApS

Sponseret

Familianna: En fusion af dansk design og spansk inspiration

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023