Kærligheden til design

Forud for 60-års jubilæet har Formex givet sit brand et eftersyn og lancerer nu et nyt gennemgående tema for messen. Lotta Ahlvar, operativ projektleder, fortæller mere.

Foto: Gustav-Kaiser.

Formex fylder 60 år i 2020. Det egentlige jubilæum fejres til august med pomp og pragt, men forandringerne begynder allerede i forbindelse med januar-messen, bl.a. med en udstilling om det dækkede bord igennem tiderne. I forbindelse med jubilæet har Formex fået gennemført en brandanalyse, for at kunne gå tilbage til rødderne og analysere, hvad der er messens kerneværdier. Det har resulteret i et nyt koncept med et gennemgående tema for Formex, som erstatter de tidligere vekslende temaer. De tre trendtemaer vil dog stadig  findes fremadrettet.


Formex temaet kredser omkring kærligheden til design og objekter, og den skal gennemsyre hele messens identitet. Blandt andet er der sammen med stylist Tina Hellberg skabt et nyt visuelt materiale, der er mindre produktfikseret end tidligere og mere centreret omkring trends og følelser.


”Det er det, Formex handler om; kærligheden til design og til det, der er smukt. I det kan man lægge mange ting. I dag handler det bl.a. om holdbarhed og om produkter, der er behov for. Men også om ting som mødet mellem mennesker, eller hvordan man handler. Her mener vi, at messer er et utroligt godt forum, som tilbyder en masse under ét tag", siger Lotta Ahlvar, operativ projektleder på Formex.

Lotta Ahlvar, operativ projektleder på Formex. .

Ny halindelning skaber muligheder
På den seneste messe i august 2019, fik Formex en helt ny halinddeling, der blev lanceret for at forny og genoplive messen. Lotta fortæller, at det var en lille opvågning selv for messeteamet, at man har modtaget meget god feedback fra udstillerne på den nye inddeling, og at mange har fundet nye samarbejdspartnere på grund af de nye bevægelsesmønstre i udstillingshallerne. Nogle udstillere meldte tilbage, at de gerne havde set flere besøgende, men statistikken viser dog en lille stigning i antallet af besøgende og fra Formex' side, er man tilfredse med tallene selv om "man altid ønsker at vokse mere".

Temadagene fortsætter
En anden nyhed fra Formex i efteråret 2019 var at uddannelses- og sceneprogrammet blev inddelt i fire temadage omkring detailhandel, holdbarhed, trends og varemærker. Det var de besøgende rigtig glade for, og derfor arbejdes der med samme set-up til januar.


”Det er vigtigt hele tiden at være åben for nytænkning. Vi er meget glade for vores temadage og for at gennemføre dem sammen med stærke samarbejdspartnere. Det er det, vi har arbejdet for, og det føles godt. En forskel i forhold til sidste gang er, at detailhandelsdagen nu kommer til at fokusere mere på fysisk handel frem for på den digitale handel. Bæredygtighedsdagen er nu blevet en måde for os at kommunikere vores eget arbejde i forhold til bæredygtighed på. Det har vi ikke været gode nok til hidtil. Men vi arbejder meget fokuseret og målrettet på flere forskellige niveauer over hele messen med en dedikeret person, der er bæredygtighedsansvarlig”, fortæller Lotta.


På Formex’ indgangstorv vil man denne gang kunne se en trendudstilling af det førende franske trendbureau Carlin. Konceptet handler om bæredygtighed samt om fysisk og digital handel.  To spørgsmål, der er vigtige for messens besøgende. Derfor skabes en form for ”Retail hub”, hvor gæsterne kan mødes, tale og diskutere samt tænke over, hvordan fremtidens mødepladser ser ud.
”Formex er en fantastisk platform. Vi er branchen! Det er et stort ansvar, men det er sjovt”, siger Lotta afslutningsvis.

Relateret indhold

12.07.2024Designbase.dk

Ny analyse om ældre på job

11.07.2024Designbase.dk

Et 250-årigt væksteventyr

08.07.2024Designbase.dk

Falske kopibutikker skyder op online

08.07.2024Designbase.dk

Sådan bliver virksomhedens glemte IT-produkter et aktiv

05.07.2024Designbase.dk

Nu bliver det lettere at generationsskifte

04.07.2024Designbase.dk

Salling Group samler igen medarbejderne til Danmarks største firmafest

04.07.2024Designbase.dk

Bøde på 200.000 kroner for vildledende prismarkedsføring

03.07.2024Designbase.dk

Lav et værdikæde-tjek

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023