Kagedåsesæt fra Blomsterbergs

Julen på dåse

Når årets hyggeliste måned nærmer sig, dykker vi ned i gemmerne efter mors gamle småkageopskrifter og laver på skift pebernødder, vaniljekranse, jødekager og fedtebrød. Vi samles om den klassiske, traditionsbundne småkagebagning, skaber os varme, velduftende minder og deler godterne med vores nærmeste.

Med Mette Blomsterbergs nye, smukke kagedåsesæt kan du nemt og sikkert opbevare julens søde sager. Dåserne er med deres hvide baggrundsfarve og elegante sølvmotiver enkle og tidsløse. Juletræerne, rensdyrene og stjernerne har et nærmest drømmende udtryk, der skaber stemning og på allerfineste vis gemmer på årets julebag.

”Min mor lavede de bedste klejner i verden. Hun bagte dem kun i begrænsede mængder, og det var kun særligt udvalgte, der var heldige at få dem serveret. Det er et stort arbejde at koge dem – men de bringer minder og store følelser frem”, fortæller Mette Blomsterberg.

’Mors’ klejner

150 g blødt smør

½ fed vaniljestang

150 g sukker

2 usprøjtede citroner

½ kg hvedemel

2 tsk. kardemomme

3 mellemstore æg

3 spsk. fløde 13 %

1 kg palmin til at koge klejnerne i

1 klejnespore

Giver ca. 50 stk.

Tag smørret ud af køleskabet i god tid.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.

Skyld citronerne og riv den yderste gule skal fint. Ælt vaniljesukker, sukker, citronskal, hvedemel, kardemomme, smør og æg sammen til en sammenhængende dej. Tilsæt til sidst fløden, ælt godt og stil dejen i køleskabet i 30 minutter.

Rul dejen i lidt ekstra hvedemel til ét stort dejstykke, der er 3 mm tykt. Skær dejstykket med klejnesnoren i 3 cm brede strimler. Skær strimlerne i skrå stykker, der er 6 cm lange. Skær et snit i midten på langs af hvert skråstykke og vrid klejnerne igennem dette hul til den karakteristiske klejnefacon.

Varm palminen op til det varmepunkt, hvor de vredne klejner koger kontrolleret, når de kommer forsigtigt ned i gryden. Prøv dig frem, men pas på, det er meget varmt.

Kog klejnerne 6 stk. ad gangen, til de er let gyldne overalt – vend dem gerne undervejs. Tag de kogte klejner op med en hulske og læg dem straks på et sammenfoldet stykke køkkenrulle, der opsuger overskydende fedt.

Lad dem køle helt af, og kom dem i kagedåsesættet med de tætsluttende låg.

’Blomsterbergs’ forhandles hos en lang række isenkræmmere og stormagasiner.

Mere fra...

31.10.2024F&H Group A/S

Sponseret

Södahl sætter rammerne for en god nats søvn

30.10.2024F&H Group A/S

Sponseret

Nordiske lyspunkter fra Villa Collection Denmark

30.10.2024F&H Group A/S

Sponseret

Nyhed: Prisvindende vase lanceres i mini-format

29.10.2024F&H Group A/S

Sponseret

Naturlig ro og minimalistisk design fra Villa Collection Denmark

28.10.2024F&H Group A/S

Sponseret

Södahl skaber ro og balance i hjemmet

24.10.2024F&H Group A/S

Sponseret

Nyhed i SINGLES-serien: FSC-certificeret skærebræt med unik detalje

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023