København er en designmetropol

FRAMING var en stor succes, og jeg meget taknemmelig over at opleve al den networking på tværs af grænser, den kollektive ånd og den hjælpsomhed, som udstillerne viste hinanden”, siger Samira Kudsk

Samira Kudsk ved åbningen af FRAMING. Foto: FRAMING/Julie Voge

København er en designmetropol. Det er ingen vist længere i tvivl om efter 3daysofdesign. FRAMING kan se tilbage på tre forrygende (og meget travle) dage i Odd Fellow Palæet og Harsdorffshus. Årets fællesudstilling blev endnu en gang et tilløbsstykke, og trak ikke færre end 15.000 besøgende! Det rekordstore antal designinteresserede fra hele verden kunne opleve 46 internationale topbrands fordelt i de to historiske palæer, hvor der var tæt trafik og intens aktivitet. 

"Jeg er meget overvældet over antallet af besøgende, men især over kvaliteten af de besøgende. Vi taler virkelig om verdens førende designere, indretningsarkitekter, arkitekter, designbrands, producenter og agenter samt alle de vigtigste indkøbere fra de mest prestigefulde butikker og webshops. Og så har journalister og redaktører fra alle de største og mest relevante aviser, magasiner og online-medier også været forbi os. Vi har virkelig fået mange positive tilbagemeldinger, både fra udstillerne og fra de besøgende. De tre dage oversteg igen i år vores vildeste forventninger", udtaler Samira Kudsk, grundlægger af FRAMING, og hun fortsætter:

"Og så er jeg meget taknemmelig over at opleve al den networking på tværs af grænser, den kollektive ånd og den hjælpsomhed, som udstillerne viste hinanden. Det er selve sjælen i – og indbegrebet af – en joint exhibition".

Det summede af kreativitet, innovation og puls, og der blev talt mange forskellige sprog på alle etager og i alle kroge, og tilbagemeldingen var samstemmende: Man er dybt imponerede over, hvor international eventen er blevet. Udstillerne havde besøg af folk fra USA, Brasilien, Australien, Sydafrika, Dubai, Japan, Italien, Portugal, Holland, Tyskland, England, ja, fra alle verdenshjørner. Men man kunne heldigvis også høre, at der blev snakket dansk, svensk, norsk og finsk.  Blandt udstillere var de nordiske lande godt repræsenteret. Svenske String Furniture præsenterede bl.a. deres nye kollektioner, Center Center og Relief, og Kasthall fik masser af opmærksomhed med deres nye kollektion, Landskab, designet af Cecilie Manz. Nikari, Woodnotes og Secto Design oplevede ikke et ledigt sekund i deres finske fællesudstilling, og her var både Nikaris nye bord af John Pawson og Secto Designs nye lampe Kumulo et must-see for mange. Et highlight var derudover norske Fjordfiesta, som havde verdenspremiere på stolen Venezia fra 1963. Den blev tegnet af Sverre Fehn til den Nordiske Pavillon i Venedig, men har ikke været i produktion før nu. 

Tyske Sebastian Herkner, en af designbranchens helt store stjerner, spillede en central rolle på årets FRAMING. På hele 2. sal var han repræsenteret af designbrands som ClassiCon, Pulpo, Zanat, Schönbuch, Zeitraum og ikke mindst canadiske Man of Parts, og han havde derudover skabt en installation i foyeren. Designeren er ovenud begejstret for 3daysofdesign: "Det er nok det mest spændende designshow i Europa, ja, måske i hele verden!", pointerede han.

"Copenhagen is like Milan now ... but better," som en af udstillerne sagde, og han blev suppleret:

"Selvom det minder om Milano, så er der stadig en cool Scandi vibe. Og her er plads til at mindre brands får opmærksomhed, kontakt og interaktion", sagde Michael Reß, CEO, Schönbuch, som bl.a. havde haft besøg af alle de største magasintitler i verden.

Med et rekordstort antal besøgende og 46 tilfredse designbrands kan Samira Kudsk konkludere, at FRAMING 2024 på alle parametre var en stor succes. Verdensklasse-design, en uhøjtidelig og uformel atmosfære, fællesskab – FRAMING var rammen om det hele. 

Relateret indhold

19.07.2024Designbase.dk

Future on Stage på Maison&Objet

19.07.2024Designbase.dk

Mater fortsætter den grønne rejse

16.07.2024Designbase.dk

FableWood finansierer produktionen gennem crowdfunding

16.07.2024Designbase.dk

Gulvtæppeboom på Heimtextil 2025

15.07.2024Designbase.dk

Lad livsstil og følelse styre indretningen "Ufuldkommen perfektion"

11.07.2024Designbase.dk

Et 250-årigt væksteventyr

11.07.2024Designbase.dk

Tidløse designprincipper

11.07.2024Designbase.dk

Nordstil med nyt tiltag: Ethical Style by Nordstil

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023