Le Creuset fylder 100 år
Tradition møder innovation, og for Le Creuset begyndte det for 100 år siden
Le Creuset fylder 100 år i år. Foto: Le Creuset
Le Creuset blev grundlagt i Fresnoy-le-Grand i Frankrig af de belgiske industrifolk Armand Desaegher, en støbespecialist, og Octave Aubecq, en emaljeekspert, og dermed har de været en pioner inden for farverigt køkkengrej siden 1925.
Igennem et århundrede er det emaljerede støbejern blevet fremstillet på det oprindelige støberi, hvor hver del passerer gennem hænderne på flere håndværkere og dermed sikres håndværket. Produktdesignet fokuserer på kombinationen af skønhed, holdbarhed og gode madlavningsresultater og elegance mikses med modernitet i det store udvalg af farver i køkkengrej.
hvert eneste produkt er igennem flere hænder på fabrikken i Frankrig. Foto: Le Creuset
Da jeg første gang så de emaljerede støbejernsgryder, der blev produceret i vores støberi i Fresnoy-le-Grand, blev jeg betaget af deres skønhed og af håndværket bag, og i det øjeblik så jeg ikke kun køkkengrej, men det grænseløse potentiale i en virksomhed, der er dedikeret til at skabe stykker af arvestykkekvalitet, der ville pryde køkkener rundt om i verden i generationer fremover,” siger Paul van Zuydam, ejer og bestyrelsesformand.
Le Creuset er forankret i fransk håndværk og kombinerer kunst og videnskab for at skabe produkter, der skubber til grænserne for kulinarisk ekspertise fra ovn til bord. Gennem kontinuerlig forskning og udvikling udvikles nye farver, mærkater og relieffer ved hjælp af avancerede fremstillingsmetoder.
Således fås det emaljerede køkkengrej i støbejern i over 60 farver, og i næsten 100 farver i stentøj.