Le Creuset fylder 100 år

Tradition møder innovation, og for Le Creuset begyndte det for 100 år siden

Le Creuset fylder 100 år i år. Foto: Le Creuset

Le Creuset blev grundlagt i Fresnoy-le-Grand i Frankrig af de belgiske industrifolk Armand Desaegher, en støbespecialist, og Octave Aubecq, en emaljeekspert, og dermed har de været en pioner inden for farverigt køkkengrej siden 1925. 

Igennem et århundrede er det emaljerede støbejern blevet fremstillet på det oprindelige støberi, hvor hver del passerer gennem hænderne på flere håndværkere og dermed sikres håndværket. Produktdesignet fokuserer på kombinationen af skønhed, holdbarhed og gode madlavningsresultater og elegance mikses med modernitet i det store udvalg af farver i køkkengrej.

hvert eneste produkt er igennem flere hænder på fabrikken i Frankrig. Foto: Le Creuset

Da jeg første gang så de emaljerede støbejernsgryder, der blev produceret i vores støberi i Fresnoy-le-Grand, blev jeg betaget af deres skønhed og af håndværket bag, og i det øjeblik så jeg ikke kun køkkengrej, men det grænseløse potentiale i en virksomhed, der er dedikeret til at skabe stykker af arvestykkekvalitet, der ville pryde køkkener rundt om i verden i generationer fremover,” siger Paul van Zuydam, ejer og bestyrelsesformand. 

Le Creuset er forankret i fransk håndværk og kombinerer kunst og videnskab for at skabe produkter, der skubber til grænserne for kulinarisk ekspertise fra ovn til bord. Gennem kontinuerlig forskning og udvikling udvikles nye farver, mærkater og relieffer ved hjælp af avancerede fremstillingsmetoder. 

Således fås det emaljerede køkkengrej i støbejern i over 60 farver, og i næsten 100 farver i stentøj.

aida a/s

Sponseret

Skab varme i køkkenet med RAW teak – naturlige redskaber med rodfæste i nordisk æstetik

Formland

Sponseret

Speak Up!

Relateret indhold

11.11.2025Witt Denmark A/S

Sponseret

Witt Denmark A/S bliver officiel distributør af Brød & Taylor i Norden pr. 1/11-2025

04.11.2025Designbase.dk

En speedbåd i en stormfuld branche

03.11.2025aida a/s

Sponseret

Skab varme i køkkenet med RAW teak – naturlige redskaber med rodfæste i nordisk æstetik

13.10.2025Dimex aps

Sponseret

Ambiente 2026: Nye muligheder for danske HoReCa-aktører

06.10.2025Witt Denmark A/S

Sponseret

Prisvindende French Door-serie sætter ny standard for køle-fryseskabe

29.09.2025Designbase.dk

De ultimative køkkenredskaber – kvalitet, funktion og design

29.09.2025Groupe SEB Denmark A/S

Sponseret

En ny generation af uopslidelige stegepander fra Tefal

29.09.2025FunNordic ApS

Sponseret

Hâws skaber helheden – køkkenredskaber med kvalitet og stil

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023