Møbler favnes nu af Formlands designunivers

”Møbelindustrien udstiller side om side med den øvrige del af den danske interiør- og designbranche, når Formland Spring næste gang afvikles fra 3.-6. februar 2022. Det giver møbelbranchen såvel som designbranchen et løft, mener projektleder Flemming Andersen.

Formland udvikler sig år for år, og forårsudgaven af MCH's store interiør- og designmesse kommer fra 2022 til at omfatte et helt nyt område dedikeret til møbler. MCH og Møbelmessen Skandinavien underskrev tidligere en aftale, der nu gør møbelmessen til en integreret del af Formland Spring.

”Vi glæder os, og det går rigtig fint med salget”, lyder det fra projektleder på Formland, Flemming Andersen. 

Han fortæller, at der allerede nu er en del underskrevne kontrakter og mange reserverede stande. ”Så jeg tror faktisk, der ender med at blive rift om pladserne”, siger Flemming Andersen og slår fast, at udstillerne spænder bredt fra de små, nye møbelvirksomheder til de store, kendte brands.

”Vi har skabt et nyt koncept, der matcher ind i Formlands univers men med stor respekt for den ti år gamle messe som Møbelmessen Skandinavien er. Vi ser den som et ekstra ben på Formland, og ikke mindst som en naturlig del af messen, der nu rummer både møbler, design og interiør”.

Sammen kan vi mere

Der er ingen tvivl om, at sammen kan vi meget mere, mener Flemming, og han ser det som en stor fordel for møbelbranchen at blive ”pakket ind” i Formland.

Møbelsegmentet får sin egen hal i Hal L ved siden af ONE, hvor der allerede i dag findes enkelte møbeludstillere.

”Det er et helt naturligt match at samle interiør-, design- og møbelbranchen, og vi tror på, at den nye konstellation vil tiltrække nye besøgende - nationale som internationale”.

Indkøbere, der besøgte Møbelmessen Skandinavien tidligere, vil fremover møde en langt bredere palet af udstillere inden for både møbel- og interiørsektoren og vil samtidig få adgang til hele Formlands oplevelsesunivers med trendzoner, foredrag m.m., mens Formlands besøgende fremover også kan hente inspiration i en møbelhal, der helt sikkert kommer til at styrke messen.

Kenneth S. Rasmussen, der er administrerende direktør i Lignas, har udstillet med virksomheden i Fredericia de seneste år, og han flytter nu med til Formland.

”Vi glæder os helt vildt til overhovedet at kunne komme på messe”, siger Kenneth S. Rasmussen. Han fortæller, at han har tilbageholdt forårets nyheder, fordi mange af virksomhedens kunder er restauranter og caféer, der absolut ikke har penge tilovers lige nu. 

Faktisk har Lignas været med på både Formland og Møbelmessen Skandinavien med dels et sortiment af møbler og tilbehør i genbrugstræ og dels et sortiment af mere traditionelle møbler. 

”Der er ingen tvivl om, at den samlede messe bliver et større, mere effektivt og attraktivt trækplaster. Vi har købt mere standplads, end vi plejer at have, fordi vi skal have begge vores kollektioner med. Udfordringen bliver at have nok mandskab til at håndtere alle kunderne”, fastslår Kenneth, der understreger, at han var meget glad for møbelmessen – også i den form, den havde. ”Men med det nye set-up kan vi helt klart spare omkostninger, og så skal vi naturligvis finde en form, der passer, og vi skal finde ud af, hvem vi vil fokusere på. Men vi tror på fremtiden”, slutter han.

Karin Bejer Jessen fra Unique Furniture hilser sammensmeltningen af Formland og Møbelmessen Skandinavien velkommen.

”Unique Furniture er en forholdsvis ny spiller på de danske messer. Vi har udstillet et par gange på Møbelmessen i Fredericia. Desværre har besøgstallene og udstilleropbakningen til denne messe ikke helt indfriet vores forventninger, og vi hilser blandt andet derfor en sammensmeltning med Formland i Herning velkommen”. 

Hun mener, at Formland har et mere internationalt tilsnit, flere udstillere og dermed også flere besøgende, der automatisk bibringer en masse dynamik og trafik igennem hallerne.

”Selvom udstillerne på Formland repræsenterer et bredere udvalg af forskellige brancher i forhold til Møbelmessen, har vi stadig en stor fællesnævner omkring det at sælge og formidle livsstilsprodukter til slutbrugeren, og i en tid, hvor grænserne mellem detailbutikkernes sortiment bliver mere og mere udflydende  – vi ser tøjbutikker, der sælger blomster og smykker, interiørbutikker, der sælger kosmetik og møbler, og med onlinebutikker i hastigt fremmarch, tror vi på, at Formland kan være med til at åbne nye, spændende døre for os. Samtidig vil vi gerne støtte op om, at der fortsat kan afholdes messer også på dansk jord”, slutter Karin Bejer Jessen, der dog tilføjer, at den lange covid-periode har sat ekstra turbo på efterspørgslen men så sandelig også på behovet og lysten til at mødes med kunder og samarbejdspartnere ansigt til ansigt, så Unique Furniture ser frem til atter at deltage på en dansk messe.

Esben Veng-Christensen har stået bag Møbelmessen Skandinavien igennem de seneste ti år, og han er fortsat tilknyttet Formland-regi.

”Jeg har bygget messen op igennem ti år, men de seneste par år kunne jeg se, at jeg var begrænset i mit koncept, der kun omfattede møbler og kun henvendte sig til den traditionelle møbelbranche. Ved at få messen ind i større omgivelser med flere relaterede produktgrupper, tror jeg på, at vi har skabt en positiv situation for både indkøbere og udstillere”, siger Esben Veng-Christensen, der specielt er glad for muligheden for at komme i kontakt med flere udenlandske indkøbere via Formland.

”For mig har det vigtigste været, at vi nu kan samle branchen et sted, hvor både nationale og internationale indkøbere kommer, for der er ingen tvivl om, at en samlet branche er fremtiden”.

Også Flemming Andersen ser en stor fordel i en samlet branche, og han mener klart, at den nye konstellation fremadrettet vil kunne tiltrække flere og andre møbelvirksomheder. ”Vi skaber en messe, der favner hele branchen fra polstermøbler til havemøbler, og alt det pakkes ind i Formlands designunivers”, slutter han.

Over 45 års messeerfaring tilsammen

Møbelmessen Skandinavien kunne i 2019 fejre ti-års jubilæum og har siden etableringen været afholdt i Trekantområdet. Seneste messe bød på 54 udstillere og besøg fra 300 møbelbutikker fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. 

Formland har igennem de seneste 37 år været afholdt to gange årligt i Messecenter Herning. Den 74. udgave af interiør- og designmessen fandt sted 19.-22. august 2021 og blev besøgt af flere end 10.500 fagfolk fra 25 lande.

Relateret indhold

22.05.2024Designbase.dk

FDB Møbler under svanens vinger

21.05.2024Designbase.dk

Frontrunners i den cirkulære omstilling

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

09.05.2024Designbase.dk

Søg kapital til din virksomhed

09.05.2024Designbase.dk

Decoding Global Talent: Udenlandsk arbejdskraft vil gerne Danmark

08.05.2024Designbase.dk

Affaldssortering: Hvem har ansvaret i butikken

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023