Møbler favnes nu af Formlands designunivers

”Møbelindustrien udstiller side om side med den øvrige del af den danske interiør- og designbranche, når Formland Spring næste gang afvikles fra 3.-6. februar 2022. Det giver møbelbranchen såvel som designbranchen et løft, mener projektleder Flemming Andersen.

Formland udvikler sig år for år, og forårsudgaven af MCH's store interiør- og designmesse kommer fra 2022 til at omfatte et helt nyt område dedikeret til møbler. MCH og Møbelmessen Skandinavien underskrev tidligere en aftale, der nu gør møbelmessen til en integreret del af Formland Spring.

”Vi glæder os, og det går rigtig fint med salget”, lyder det fra projektleder på Formland, Flemming Andersen. 

Han fortæller, at der allerede nu er en del underskrevne kontrakter og mange reserverede stande. ”Så jeg tror faktisk, der ender med at blive rift om pladserne”, siger Flemming Andersen og slår fast, at udstillerne spænder bredt fra de små, nye møbelvirksomheder til de store, kendte brands.

”Vi har skabt et nyt koncept, der matcher ind i Formlands univers men med stor respekt for den ti år gamle messe som Møbelmessen Skandinavien er. Vi ser den som et ekstra ben på Formland, og ikke mindst som en naturlig del af messen, der nu rummer både møbler, design og interiør”.

Sammen kan vi mere

Der er ingen tvivl om, at sammen kan vi meget mere, mener Flemming, og han ser det som en stor fordel for møbelbranchen at blive ”pakket ind” i Formland.

Møbelsegmentet får sin egen hal i Hal L ved siden af ONE, hvor der allerede i dag findes enkelte møbeludstillere.

”Det er et helt naturligt match at samle interiør-, design- og møbelbranchen, og vi tror på, at den nye konstellation vil tiltrække nye besøgende - nationale som internationale”.

Indkøbere, der besøgte Møbelmessen Skandinavien tidligere, vil fremover møde en langt bredere palet af udstillere inden for både møbel- og interiørsektoren og vil samtidig få adgang til hele Formlands oplevelsesunivers med trendzoner, foredrag m.m., mens Formlands besøgende fremover også kan hente inspiration i en møbelhal, der helt sikkert kommer til at styrke messen.

Kenneth S. Rasmussen, der er administrerende direktør i Lignas, har udstillet med virksomheden i Fredericia de seneste år, og han flytter nu med til Formland.

”Vi glæder os helt vildt til overhovedet at kunne komme på messe”, siger Kenneth S. Rasmussen. Han fortæller, at han har tilbageholdt forårets nyheder, fordi mange af virksomhedens kunder er restauranter og caféer, der absolut ikke har penge tilovers lige nu. 

Faktisk har Lignas været med på både Formland og Møbelmessen Skandinavien med dels et sortiment af møbler og tilbehør i genbrugstræ og dels et sortiment af mere traditionelle møbler. 

”Der er ingen tvivl om, at den samlede messe bliver et større, mere effektivt og attraktivt trækplaster. Vi har købt mere standplads, end vi plejer at have, fordi vi skal have begge vores kollektioner med. Udfordringen bliver at have nok mandskab til at håndtere alle kunderne”, fastslår Kenneth, der understreger, at han var meget glad for møbelmessen – også i den form, den havde. ”Men med det nye set-up kan vi helt klart spare omkostninger, og så skal vi naturligvis finde en form, der passer, og vi skal finde ud af, hvem vi vil fokusere på. Men vi tror på fremtiden”, slutter han.

Karin Bejer Jessen fra Unique Furniture hilser sammensmeltningen af Formland og Møbelmessen Skandinavien velkommen.

”Unique Furniture er en forholdsvis ny spiller på de danske messer. Vi har udstillet et par gange på Møbelmessen i Fredericia. Desværre har besøgstallene og udstilleropbakningen til denne messe ikke helt indfriet vores forventninger, og vi hilser blandt andet derfor en sammensmeltning med Formland i Herning velkommen”. 

Hun mener, at Formland har et mere internationalt tilsnit, flere udstillere og dermed også flere besøgende, der automatisk bibringer en masse dynamik og trafik igennem hallerne.

”Selvom udstillerne på Formland repræsenterer et bredere udvalg af forskellige brancher i forhold til Møbelmessen, har vi stadig en stor fællesnævner omkring det at sælge og formidle livsstilsprodukter til slutbrugeren, og i en tid, hvor grænserne mellem detailbutikkernes sortiment bliver mere og mere udflydende  – vi ser tøjbutikker, der sælger blomster og smykker, interiørbutikker, der sælger kosmetik og møbler, og med onlinebutikker i hastigt fremmarch, tror vi på, at Formland kan være med til at åbne nye, spændende døre for os. Samtidig vil vi gerne støtte op om, at der fortsat kan afholdes messer også på dansk jord”, slutter Karin Bejer Jessen, der dog tilføjer, at den lange covid-periode har sat ekstra turbo på efterspørgslen men så sandelig også på behovet og lysten til at mødes med kunder og samarbejdspartnere ansigt til ansigt, så Unique Furniture ser frem til atter at deltage på en dansk messe.

Esben Veng-Christensen har stået bag Møbelmessen Skandinavien igennem de seneste ti år, og han er fortsat tilknyttet Formland-regi.

”Jeg har bygget messen op igennem ti år, men de seneste par år kunne jeg se, at jeg var begrænset i mit koncept, der kun omfattede møbler og kun henvendte sig til den traditionelle møbelbranche. Ved at få messen ind i større omgivelser med flere relaterede produktgrupper, tror jeg på, at vi har skabt en positiv situation for både indkøbere og udstillere”, siger Esben Veng-Christensen, der specielt er glad for muligheden for at komme i kontakt med flere udenlandske indkøbere via Formland.

”For mig har det vigtigste været, at vi nu kan samle branchen et sted, hvor både nationale og internationale indkøbere kommer, for der er ingen tvivl om, at en samlet branche er fremtiden”.

Også Flemming Andersen ser en stor fordel i en samlet branche, og han mener klart, at den nye konstellation fremadrettet vil kunne tiltrække flere og andre møbelvirksomheder. ”Vi skaber en messe, der favner hele branchen fra polstermøbler til havemøbler, og alt det pakkes ind i Formlands designunivers”, slutter han.

Over 45 års messeerfaring tilsammen

Møbelmessen Skandinavien kunne i 2019 fejre ti-års jubilæum og har siden etableringen været afholdt i Trekantområdet. Seneste messe bød på 54 udstillere og besøg fra 300 møbelbutikker fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. 

Formland har igennem de seneste 37 år været afholdt to gange årligt i Messecenter Herning. Den 74. udgave af interiør- og designmessen fandt sted 19.-22. august 2021 og blev besøgt af flere end 10.500 fagfolk fra 25 lande.

Mere fra...

11.12.2023Designbase.dk

Maison&Objet introducerer ”Hospitality Lab”

08.12.2023Designbase.dk

Det nemme liv

07.12.2023Designbase.dk

Hvid vinter

06.12.2023Designbase.dk

Håndlavet naturnyhed

06.12.2023Designbase.dk

Det ønsker danskerne sig til jul i år

05.12.2023Designbase.dk

Alle har brug for et mentalt re-load

01.12.2023Designbase.dk

EuroCIS fremviser AI-værktøj for butikstyveri

01.12.2023Designbase.dk

Tefal og Jamie Oliver fejrer 20 års madlavning sammen

Events

Se alle

Udgiver

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023