Marketing via sociale medier virker

En undersøgelse fra Dansk Erhverv viser at godt halvdelen af alle onlineforbrugere følger influencere, brands og virksomheder på sociale medier

Foto: 123RF.com

”Det er ikke ryd-forsiden-tal, men tallet, som i øvrigt er vokset siden seneste undersøgelse, understreger, hvor vigtige de kanaler er. Og det forklarer, hvorfor andre analyser viser, at de sociale medier er en grundstamme i virksomhedernes marketing-mix,” forklarer fagchef for Digital Handel i Dansk Erhverv Carsten Rose Lundberg.

TikTok vinder indpas

På listen over de sociale medier, som danskerne lader deres onlinekøb inspirere af, ligger Facebook og Instagram stadig øverst. Men udviklingen de sidste tre år viser, at de to Meta-mastodonter begynder at tabe lidt momentum til TikTok og Pinterest, som er steget hhv. fem og fire procent.

”Det bliver rigtigt interessant, når vi kigger ned i befolkningsgrupperne. Her kan vi se, at TikTok er lige så populært hos de unge som Facebook, og at LinkedIn faktisk er ganske populært hos de midaldrende,” fortæller Carsten Rose Lundberg.

Og lidt overraskende er nyhedsbrevenes popularitet i stigning.

”Det er gode nyheder, fordi det ofte er en billigere marketingkanal for virksomhederne, og fordi det giver adgang til en masse førstepartsdata, som man ikke kan få fra andre kanaler,” forklarer Carsten Rose Lundberg.

Sociale medier vigtige for bolig og interiør

Det er særligt tøj og personlig pleje, der købes på baggrund af inspiration fra sociale medier, men også kategorien bolig og interiør har set fremgang. Her lader hele 30% af forbrugerne sig inspirere til køb via sociale medier.

Der ses dog et lille fald i tallet for, hvor vigtige sociale medier er for at få forbrugerne til at købe et produkt. Det betyder dog ikke at tallet er uvæsentligt, ift. markedsføring.

”Det er lige så vigtigt som anbefalinger fra omgangskredsen, og det må siges at være ganske vigtigt,” slutter Carsten Rose Lundberg af.

Se tallene og statistikkerne her.

IDL

Relateret indhold

19.07.2024Designbase.dk

Future on Stage på Maison&Objet

19.07.2024Designbase.dk

Mater fortsætter den grønne rejse

15.07.2024Designbase.dk

Markant færre unge frem mod 2040

12.07.2024Designbase.dk

Ny analyse om ældre på job

10.07.2024Designbase.dk

Hver 3. elev stopper indenfor 5 år

08.07.2024Designbase.dk

Falske kopibutikker skyder op online

08.07.2024Designbase.dk

Sådan bliver virksomhedens glemte IT-produkter et aktiv

05.07.2024Designbase.dk

Nu bliver det lettere at generationsskifte

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023