Nordic Living: skandiavisk design i fokus på Ambiente

Den ultimative klassiker: EM77 vakuumkanden, der i år fejrer 45 års fødselsdag. Foto: Stelton A/S.

Nordic living experience på Ambiente: Over 70 udstillere fra Skandinavien præsenterer deres bestsellere inden for skandinavisk design i Interior Design Hall 3.1. Med mange kendte virksomheder og en bred vifte af produkter med fokus på design samt internationale premium brands er hallen Ambientes levende inspirationshal. Designorienterede købere, konceptbutikker og designstudier finder indretningsideer og dekorationstendenser til deres sortimenter her.


Tidløst, minimalistisk, praktisk: Skandinavisk design er kendt for sit enkle formelle sprog. Kvalitet og funktionalitet løser kreative interiørkoncepter i moderne boligdesign, og på verdensplan har indretningsstilen etableret sig som både puristisk og alsidig.


"I en tid, hvor værdier som autenticitet, lang levetid og ansvarlig produktion i stigende grad er vigtige drivkræfter i købsbeslutninger, er tidløst, bæredygtigt design mere efterspurgt end nogensinde. Nordisk design står for netop den tidløshed, det gennemtænkte  design, innovativ funktionalitet og materialer af høj kvalitet. Det afspejler også forbrugernes aktuelle ønsker: farver inspireret af naturen, bløde former og et ensartet formsprog. Traditionelle og håndlavede detaljer giver os ro i sindet og udstråler bestandighed," siger Yvonne Engelmann, direktør for Ambiente Living, Giving und Working.
Mere end 70 udstillere præsenterer løsninger til interiørkoncepter i skandinavisk stil i Living Hall 3.1. Ud over Sverige, Norge og Finland finder de besøgende mange udstillere fra Danmark.


Michael Ring, CEO og ejer af det danske designhus Stelton A/S, siger: "Stelton og RIG-TIG har sparet nyheder op til den første Ambiente i tre år. Vi har fokus på funktion og design, præcis hvad vi er gode til - vores Ambiente besøgende bliver ikke skuffede. Skandinavisk design vil være repræsenteret med nogle af de stærkeste brands oppe nordpå - alle placeret i hal 3.1. Jeg er sikker på, at hal 3.1 vil være et besøg værd. Produktlanceringerne vil I absolut topklasse”.

'Designklassikere af Georg Jensen: Den elegante kande af designer Henning Koppel. Foto: Georg Jensen A/S.


Mærker som Broste Copenhagen A/S, Fabula Living ApS, F & H A/S med mærkerne Zone Denmark, Hoptimist og Gense, Georg Jensen A/S, Le Feu By Lauritsen ApS, Reflections Copenhagen Aps og Stelton A/S vil være til stede i Frankfurt i 2023. "Ambiente er den største og vigtigste messe for vores branche og vores forretning. For os er det stedet, hvor vi kan præsentere vores nye designlinjer og mødes med eksisterende og nye forretningspartnere fra hele verden. Der skaber vi et univers af vores brands og inspirerer besøgende med kommende bestsellere af skandinavisk design til opholdsstuen," siger Charlotte Krath, Head of Export Sales hos F&H Groups A/S.


Pierre Daut fra Georg Jensen, ser også frem til Ambiente: "Dansk design er ikke kun et løfte om bæredygtigt design, men skal også altid leve op til høje kvalitetsstandarder - vores produkter holder trods alt ofte hele livet eller går endda i arv. Så på verdens førende messe inden for living, dining, giving og working ser vi både frem til mange spændende møder med vores kunder og til at præsentere vores kollektion af ikoniske designklassikere i al deres bredde og kvalitet. Spændende nye designsamarbejder supplerer vores tilstedeværelse, og Ambiente spiller en central rolle i vores videre internationalisering."

Nordisk inspiration på Conzoom Solutions Academy
Michael Ring fra Stelton, giver spændende designindsigter fra Danmark i et foredrag på Conzoom Solutions Academy. Han beskæftiger sig med spørgsmål som: Hvor kommer dansk design fra? Vinder kombinationen af design og funktion over funktion alene? I hvilken retning udvikler dansk design sig? Med mere end 25 års erfaring i den danske designbranche vil han løfte sløret for opskriften på dansk designs succes i sit foredrag "Dansk design - hvordan kan det være, at det ryster verden".
Med er også den prisvindende designer Sebastian Holmbäck, der blandt andet har været med til at designe Emma-kollektionen og Pure Black-knive for Stelton samt designs for Georg Jensen vil holde foredraget "Design objekter som kulturelle markører, og hvorfor du skal bekymre dig om det", her giver han svar på spørgsmål som: Hvad er en kulturel markør? Hvad betyder det for et brand at have en kulturel markør i sin portefølje? Er der en formel til at skabe en kulturel markør? Holmbäck siger: "I lyset af en konstant skiftende verdensorden, forbrugeradfærd og klimakrise har det aldrig været mere kritisk at reflektere over, hvorfor og hvilke produkter der skal fremstilles. Kun meningsfulde og relevante produkter vil og bør overleve."

Relateret indhold

25.06.2024Designbase.dk

Årets tema på Oslo Design Fair: Elementer

24.06.2024Designbase.dk

Nye tal vækker opsigt: hver tredje dansker handler på Temu

21.06.2024Designbase.dk

Antallet af selvstændige i Danmark er faldende

20.06.2024Designbase.dk

Regeringen sætter retningen for fremtidens erhvervsliv

19.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

18.06.2024Designbase.dk

Bureaukratibyrden rammer de små

18.06.2024Designbase.dk

Gratis guide med alt det du bør vide om producentansvar for emballage

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

TrendSet Munich
Messe
Trendset i München

FYRVÆRKI AF IDÉER, PRODUKTER OG TRENDS

Dato

06.07.2024

Sted

Am Messesee 6, 81829 München

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023