Nu bliver det lettere at generationsskifte

Hver 8. medlem af SMVdanmarks 18.000 medlemmer forventer at gennemføre generationsskifte indenfor de næste fem år. Det får de nu lettere ved at gøre takket være en ny politisk aftale.

Nu bliver det lettere at springe ud i et generationsskifte i virksomheden. Foto: 123RF.com

“En stor sejr for os i SMVdanmark og for tusindvis af familieejede virksomheder”, kalder adm. direktør i SMVdanmark Jakob Brandt den brede aftale, der netop er blevet indgået om lavere skat på generationsskifte.

Et bredt flertal bestående af regeringen samt Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti er netop blevet enige om en politisk aftale, der skal sikre et stærkere og mere konkurrencedygtigt erhvervsliv. 

En central del af aftalen handler om at gøre det nemmere at overdrage en familieejet virksomhed til næste generation gennem en række skattetiltag. 

Bo- og gaveafgiften ved overdragelse af en virksomhed til et nært familiemedlem sættes ned fra 15 pct. til 10 pct. Samtidig får virksomhedsejere mulighed for at vælge en såkaldt skematisk værdiansættelse af deres virksomhed i forbindelse med generationsskifte.  

Det vækker begejstring hos SMVdanmark, der repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder.  

Adm. direktør Jakob Brandt siger:  "Skat på at lade sin virksomhed gå i arv er en grundlæggende unfair dobbeltbeskatning af familieejede virksomheder, der gør det urimelig svært at gennemføre et generationsskifte i de mange tusinde i danske SMV’er. Selvom jeg gerne så, at skatten kom endnu længere ned, så vil jeg gerne rose partierne bag dagens aftale om at komme os i møde her”.

Han siger videre: ”Vores seneste medlemsundersøgelse viser, at hver 8. af vores 18.000 medlemmer forventer at gennemføre generationsskifte inden for de næste fem år. Så det her noget, der vedrører massevis af små- og mellemstore virksomheder i alle dele af landet. Den lokale anlægsgartner, tømrermester, tandlæge eller industrivirksomhed – de får nu bedre mulighed for give den virksomhed, de selv har skabt, videre til den næste generation. Så det her er en stor sejr for os i SMVdanmark og for tusindvis af familieejede virksomheder”.

Som en del af den politiske aftale er partierne bag blevet enige om at afsættes midler til, at Skattestyrelsen kan udarbejde en vejledning målrettet små og mellemstore virksomheder om reglerne for generationsskifte. Også det høster ros fra SMVdanmark 

”For små og mellemstore virksomheder kan bare det at finde rundt i regeljunglen omkring generationsskifte være et stort problem i selv. Regningen til revisorer og advokater løber hurtigt op. Derfor er jeg glad for, at aftalepartierne lægger op til en indsats, som kan minimere udfordringerne for SMV’erne”. 

Relateret indhold

19.07.2024Designbase.dk

Future on Stage på Maison&Objet

19.07.2024Designbase.dk

Mater fortsætter den grønne rejse

15.07.2024Designbase.dk

Markant færre unge frem mod 2040

12.07.2024Designbase.dk

Ny analyse om ældre på job

10.07.2024Designbase.dk

Hver 3. elev stopper indenfor 5 år

08.07.2024Designbase.dk

Falske kopibutikker skyder op online

08.07.2024Designbase.dk

Sådan bliver virksomhedens glemte IT-produkter et aktiv

05.07.2024Designbase.dk

Nu bliver det lettere at generationsskifte

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Lifestyle & Design Cluster
Messe
Circular Furniture Days rykker til Formland

Udstilling viser cirkulære løsninger indenfor møbler og interiør

Dato

17.08.2024

Sted

Messecenter Herning

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Oslo Design Fair
Messe
Mødested - design, arkitektur og håndværk

Oslo Design Fair er en effektiv handels- og netværksarena for deltagere fra hele verden.

Dato

28.08.2024

Sted

Messeveien 8, 2004 Lillestrøm

Copyright 2023