Ny emballage erstatter bobleplast med overskudsuld

Woola er en bæredygtig emballageløsning produceret af restuld. Foto: Woola.

Estiske Woola har udviklet en bæredygtig emballageløsning produceret af restuld, som effektivt erstatter bobleplast og andre miljøtunge materialer. Nu gør virksomheden klar til at entrere Danmark, og interessen er allerede stor blandt danske virksomheder.

Mere end 200.000 ton europæisk fåreuld går hvert år til spilde, hvor størstedelen bliver brændt eller begravet.

Det fik i 2019 Anna-Liisa Palatu, Jevgeni Širai og Katrin Kabun til at undre sig. De drev en e-handelsvirksomhed og oplevede på egen hånd udfordringerne ved at finde bæredygtige alternativer til emballagebeskyttelse.

For at løse problemet startede de virksomheden Woola. Missionen var klar: At udvikle emballageløsninger, der er fremstillet af rester fra fåreuld, som effektivt kan erstatte fossilbaseret bobleplast og andre miljøtunge emballager.

Woolas uldemballage har siden vist sig at være en stor succes. Nu er virksomheden klar til det danske marked, hvor der i 2020 blev leveret omkring 180,6 millioner pakker på markedet for kurer-, ekspres- og pakkepost.

”Det danske marked har fra start været en prioritet for os. De danske forbrugere elsker e-handel og købte i 2021 for knap 182 mia. kr. på nettet. Det bliver til millioner af forsendelser, hvor bobleplast og -kuverter stadig udgør en for stor andel. De både bør og kan erstattes med et mere bæredygtigt alternativ. Så hvorfor ikke erstatte klimabelastende plast med et komposterbar restuld fra fåreklipning?,” siger Anna-Liisa Palatu, CEO og co-founder hos Woola.

Woola har taget overskriften verden over for deres kreative emballageløsning og er allerede i dialog med flere interesserede danske virksomheder, som efterspørger bæredygtige alternativer.

”Der er stor vilje blandt danske e-handelsvirksomheder til mere bæredygtige løsninger inden for emballering og indpakning. Er vi i stand til at præsentere vores løsninger klart og præcist, så er potentialet stort i Danmark,” siger Anna-Liisa Palatu.

Relateret indhold

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

21.02.2024Designbase.dk

Masser af farveinspiration

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

16.02.2024Brix Design A/S

Sponseret

Brix Design skinner på Ambiente

16.02.2024Designbase.dk

Nu kan polyester genanvendes

16.02.2024Designbase.dk

Direktørskifte i Brdr. Krüger

15.02.2024Designbase.dk

Har du firmabil: Pas på skattesmæk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023