Nye ikoner fra Etly Klarborg

I forbindelse med Etly Klarborgs 35 års jubilæum i 2021 har designeren lanceret to nye ikoner.

Mens det ene er Etly Klarborgs egen fortolkning af en gammel kending, afspejler det andet ikon det menneske, der har været inspirationskilden til designerens livsværk – et populært og nostalgisk univers af nisser og andre nuttede væsener, der har vakt glæde og skabt liv i de danske hjem gennem 35 år.

Julemanden fra Nordjylland
Julemanden er en vigtig karakter. For mange måske endda den vigtigste, når det gælder årets største højtid. Han er rar og gavmild, rund og blød, og så er han en samlende kraft for både nisser og alverdens børn. En karakter, der styrker os i troen, spreder magi og opmuntrer til nærvær i familiens skød.

Etly Klarborg har skabt Julemanden i det billede, vi kender ham, men der er alligevel noget ved udtrykket i figuren, der fortæller en historie. Etly Klarborgs fortolkning af Julemanden er nemlig inspireret af en person, hun kender. En mand der tager skikkelse af selveste Julemanden og som fire søndage i Advent er en fast kending ved Nissehuset i Moseby i Nordjylland, en del af Etly Klarborgs nisseunivers.

– Han har det skønneste, milde ansigt og kan bringe julelys i børnenes øjne, så de stråler længe efter. Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor meget jeg frydes, når jeg en søndag i Advent overværer magien ved Nissehuset, hvor børnene står med måbende ansigter, mens han fortæller historier fra Nordpolen, siger Etly Klarborg, der selv spottede sin julemand i den lokale biograf.

Bette Sonja – eventyrer og inspirationskilde
Etly Klarborgs andet jubilæumsikon har en hel særlig plads i hendes hjerte. Den lille nisse, Bette Sonja, er nemlig designerens egen mor skildret som nissepige. Sonja voksede op med en vild fantasi og et kreativt talent, som hun gav videre til datteren Etly gennem en perlerække af historier, der blev inspirationen til designerens livsværk.

– Min mor kunne fortælle meget livagtigt om trolde og nisser, og skovbunden var nærmest fuld af spillopper. Når jeg var med mor på arbejde i mosen, ragede hun et stykke tørvemuld op, som jeg formede til små nisser med spidse huer, mens hun arbejdede. Det var de første nisser, jeg lavede, fortæller Etly Klarborg.

Selv er hun ikke i tvivl om, at det netop er hendes mor, der har banet vejen for hendes succes gennem 35 år.

– Uden min mors hyggelige juletraditioner og alle hendes eventyrlige fortællinger om de små nisser, så ville jeg nok ikke have den livlige fantasi, jeg har. Hun har lært mig at være kreativ og givet mig en eventyrlig og fantasifuld barndom, som har vist sig at være guld værd for mig i dag. Så jeg kan takke min kære mor for, at jeg laver det, jeg allermest elsker, nemlig at lave nisser, siger hun.

06.07.2022Klarborg Denmark A/S

Sponseret

Barselsvikariat som Klarborg Konsulent, Jylland.

16.03.2022Klarborg Denmark A/S

Sponseret

Forårsnyhederne 2022 fra Etly Klarborg

08.12.2021Klarborg Denmark A/S

Sponseret

Klarborg indsamler 116.131kr. til Julemærkefonden på Klarborgnissens Dag

06.10.2021Klarborg Denmark A/S

Sponseret

Nye ikoner fra Etly Klarborg

01.10.2021Klarborg Denmark A/S

Sponseret

Et livsværk skabt på magi: Etly Klarborg fejrer 35 år med nisser

05.05.2021Klarborg Denmark A/S

Sponseret

Årets studenter-gave til den kommende student

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Copyright 2023