Nyt kontaktløst Dankort er positivt for detailhandlen

De nye kontaktløse Dankort og Visa/Dankort vil have en positiv effekt på detailhandlen. Det forklarer Dansk Erhverv, som glæder sig over de nye kort.

Når man i fremtiden skal have et nyt Dankort eller Visa/Dankort, vil det være af typen ’kontaktløst kort’. Det er godt nyt for detailhandlen, lyder det fra Dansk Erhverv, som glæder sig over den nye korttype:

”Vi anser den kontaktløse funktionalitet som en naturlig videreudvikling af Dankortet, der skal sikre, at kortet fortsat er danskernes foretrukne betalingskort. Detailhandlen har taget ansvar for at fremtidssikre Dankortet og besluttet at betale for udviklingen af det kontaktløse Dankort. Vi forventer, at denne nye udvikling af kortet vil betyde hurtigere og mere smidige transaktioner. Det gælder særligt i miljøer, hvor der betales mindre beløb, og hvor man kan have gavn af, at betalingen gennemføres hurtigere", siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør for Dansk Erhverv, til detailfolk.dk.

Teknologien bag de nye kort baserer sig på en chip og en antenne i kortet. På den måde kan kortet kommunikere med kortterminalen uden fysisk kontakt, og betalingen sker, når kortet holdes hen til det kontaktløse symbol på terminalen, skriver detailfolk.dk. Ved køb på over 200 kroner skal PIN-koden ikke indtastes.

"Der er ikke ulemper ved den nye teknologi i forhold til detailhandlen, men fordele i form af mindre slid på terminalerne og forhåbentlig hurtigere afvikling af transaktionerne", siger Henrik Hyltoft.

Relateret indhold

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

21.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

20.02.2024Designbase.dk

Artikler med glimmer er alligevel ikke forbudte

20.02.2024Designbase.dk

Ægte messestemning og et lyst syn på fremtiden

19.02.2024Designbase.dk

Flest iværksættervirksomheder er i vækstbrancher

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023