Nyt produkt skal kunne erstatte læder i tekstilproduktionen

Det danske tekstilbrand Kvadrat lancerer Vireo – et plantebaseret tekstil, der skal kunne erstatte læder. Skaberne af Vireo er virksomheden Hemp Bio, som Kvadrat har majoritet i.

Foto: Hemp Bio

”Kvadrats Innovation Labs samarbejde med Hemp bio er historien om økobevidst vision, kreativt partnerskab og et fælles ønske om at udvikle plantebaserede materialer, som opfylder de højeste standarder inden for æstetik, funktion og miljømæssig påvirkning. Vireo tjener som proof-of-concept og har et enormt potentiale,” fortæller VP Products i Kvadrat Charlotte Bastholm Skjold i en pressemeddelelse.

Hos Marimekko ser man frem til at være de første til at kunne levere designs i Vireo allerede i juni 2024.

”Vi er stolte af at være det første brand til at levere produkter i den næste generation inden for denne type materiale til markedet. Vireo tilbyder med sine mange fortræffeligheder et lovende nyt materiale som grundlag for vores tidsløse designs,” siger Head of Innovation Works for Marimekko Suvi-Elina Enqvist.

Hamp er det bæredygtige valg

I 2018 blev Kvadrat kontaktet af studerende fra Kolding Designskole, der havde udviklet et nyt, plantebaseret tekstilmateriale. Kvadrat forsynede gruppen med startkapital, og virksomheden Hemp Bio samt deres produkt Vireo så dagens lys.

Vireo består af mere end 70% hamp. Hemp Bio benytter en type af hampeplante, der er hurtigvoksende, skaber fremragende frø og har ikke behov for pesticider. Planten har heller ikke brug for særlig meget vand og fornyer jorden ved at rense den for gamle pesticidrester, hvilket også er årsagen til at landmænd bruger hamp i deres sædskifte.

”Vi ønsker at være det mest bæredygtige alternativ til den animalske og syntetiske læderindustri. Hvis vi lykkes med dette, arbejder vi frem mod en genopbyggende og regenerativ fremtid hvor hvert skridt i materialetilblivelsen er medtænkt i den store helhed,” skriver grundlæggerne af Hemp Bio Ronni Anthony Johannesen og Dea Marcela på deres hjemmeside.

Læs mere om Hemp Bio her.

Læs mere om Kvadrat her.

IDL
 

Foto: Hemp Bio

Foto: Hemp Bio

Foto: Hemp Bio

Relateret indhold

19.04.2024Designbase.dk

Virksomheder står alene med udfordrede lærlinge

19.04.2024Designbase.dk

Gratis klimarapportering er nu standard for store events i Bella Center

11.03.2024Designbase.dk

Light + Building i samarbejde med amerikanske LightFair

08.03.2024Designbase.dk

Ny dansk auktionsplatform ser dagens lys

07.03.2024Designbase.dk

ILVA introducerer 5 års garanti med tilbagevirkende kraft

06.03.2024F&H Group A/S

Sponseret

Foldbar nyhed med indbygget frihed

05.03.2024Designbase.dk

Investorer fra Løvens Hule styrker Intarsia Furniture

27.02.2024Designbase.dk

Nytænkning kendetegnede Stockholm Furniture Fair 2024

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023