Nyt regnskab fra Bygma Gruppen:  Investeringer trods et udfordrende marked

Et udfordrende 2023 med høje renter, større inflation og en nedgang i aktiviteterne i den nordiske byggebranche har også sat sine spor på Bygma-koncernen regnskab.

Foto: Bygma

Udfordringerne til trods har Bygma valgt at øge investeringsniveauet, når det gælder tiltag, der er vigtige for håndværkskunderne, såsom digitale værktøjer, bæredygtighed, øget tilstedeværelse samt dygtige medarbejdere.

Bygma Gruppen kan i sit årsregnskab fremlægge en nettoomsætning på et tocifret milliardbeløb for regnskabsåret 2023. 

Selvom omsætningen faldt knap 13 % i forhold til 2022, så kalder koncernchefen for Bygma Gruppen resultatet for tilfredsstillende, set i lyset af de generelle udfordringer som følge af det lavere aktivitetsniveau i byggeriet, som hele Norden har oplevet. 

”2023 har været præget af svære vilkår på tværs af de markeder, vi opererer på. Økonomien generelt og i byggebranchen i særdeleshed har sat sit præg hos vores kunder. På trods af det har vi formået at opretholde et fornuftigt aktivitetsniveau og en tocifret milliardomsætning. Vi er desuden meget stolte af, at vi har haft muligheden for at tænke langsigtet og har øget vores investeringer, det vanskelige økonomiske klima til trods”, fortæller Peter H. Christiansen. 

Rekordstore anlægsinvesteringer 

Med 62 forretninger i Danmark er hjemmemarkedet en vigtig hjørnesten for Bygmas aktiviteter inden for salg og distribution af byggematerialer. Og netop det danske marked har også ført an i koncernens anlægsinvesteringer, der med 589 mio. kr. nåede nye højder sidste år. 

Bygma åbnede således i 2023 nye Proff- og logistikcentre i København og Svendborg samt Thisted i januar 2024. 

Førstnævnte har en unik placering kun 2,3 km. fra Rådhuspladsen, og de to sidstnævnte er opført efter DGNB Guldstandard og opfylder således kravene til fremtidens byggerier iht. holistisk bæredygtighed.

Ydermere er byggeriet af Bygmas anden forretning i Esbjerg by i fuld gang. Også her er der tale om et Proff- og logistikcenter, som allerede er blevet DGNB Guld-præcertificeret og forventes åbnet i indeværende år. 

”Vores lokale forankring er alfa og omega. Den tætte kontakt, vi har til kunderne ude i lokalområderne betyder, at vores medarbejdere har kendskab til de udfordringer den enkelte håndværker står med, og kan bidrage til at løse dem”, udtaler Klaus Hadsbjerg, adm. direktør for Bygma A/S. 

Investeringer i det, der understøtter kundernes forretning 

Udover en øget lokal tilstedeværelse, så har Bygma i det forgangne år investeret yderligere i tre vigtige strategiske områder, nemlig bæredygtighed, digitalisering og medarbejdere. Fælles for dem er, at de bidrager til at Bygma kan understøtte kundernes forretning. 

”Bæredygtighed og digitalisering er afgørende parametre for håndværkerne og byggebranchen i dag. Derfor har vi investeret i at forbedre vores digitale løsninger, så vi fortsat kan være førende i effektiv levering af digital bæredygtighedsdokumentation til kunderne. Desuden har vi lagt mange ressourcer i at uddanne endnu flere lokale bæredygtighedsambassadører, der understøtter kunderne i materialevalg og dokumentationen heraf”, fortæller Peter H. Christiansen.

Forventet stabilisering i 2024 

Selv om koncerndirektør Peter H. Christiansen har svært ved at spå om, hvordan 2024 bliver, så forventer han dog, at afmatningen i den danske byggebranche har ramt et mere stabilt niveau. 

”Vi forventer, at det danske marked stabiliserer sig i 2024. Det baserer vi på forventningen om lavere renter, flere større kommunale og statslige projekter samt et renovationsmarked, der fortsat udgør en betydelig del af boliginvesteringerne. Sidstnævnte vil også blive hjulpet på vej af energirenoveringer, som det nyligt vedtagne bygningsdirektiv fra EU også vil øge”, siger Peter H. Christiansen og afslutter: ”Derfor vil vi også fortsætte med at foretage investeringer i services og kompetencer, der kan understøtte vores kunder i den grønne omstilling samt sikre den mest kompetente lokale sparring blandt andet i form af vores bæredygtighedsambassadører.

Relateret indhold

29.05.2024Designbase.dk

Direkte-til-forbruger er det nye ”sort”

29.05.2024Designbase.dk

UMAGE vinder årets Red Dot designpris

24.05.2024Designbase.dk

Udfasning af 1.000-kronesedlen: Byttepengegrænsen er nu 750 kroner

24.05.2024Designbase.dk

CSRD træder i kraft: Her er hvad du skal vide

23.05.2024Designbase.dk

MCH fylder 70: Oplevelser for 45 millioner gæster siden 1954

20.05.2024Designbase.dk

Vidensdeling på Nordstil Forum

17.05.2024Designbase.dk

Et skridt på vejen mod fair konkurrence: Temu anklages for at manipulere kunderne

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023