Nytænkning kendetegnede Stockholm Furniture Fair 2024

Med fællesskab i centrum blev årets messe et laboratorium for nytænkning og eksperimentering. De 18.000 gæster kunne blandt andet få afløb for legelysten i baren Surface Club, designet af studiet Lab La Bla, hvor gæster kunne muntre sig med en minigolfbane!

Surface Club by Lab La Bla. Foto: Erik Lefvander/Stockholmsmässan

Årets Stockholm Furniture Fair var mindre i omfang, men fokus i år var ifølge direktør for Stockholm Furniture Fair Hanna Nova Beatrice på god kuratering, oplevelser og frisk energi. Og netop energien kom til udtryk i de 270 udstilleres stande, der overraskede med et højt niveau af interaktivitet for de besøgende.

”I år havde udstillerne lagt mere i at gøre deres udstillinger aktiverende og i at organisere events, oplæsninger og golfturneringer. De besøgende havde stor glæde af det og vi mener at det er vejen frem. Messer har brug for kuratering og miljøer der kan stimulere,” fortæller Hanna Nova Beatrice.

Smuk bæredygtighed

Bæredygtighed og design gik op i en højere enhed i de tankevækkende udstillinger med emner som skovbrug, lokal produktion og affaldshåndtering i centrum. Jordens Arkitekter havde med deres store installation Farming Architects en vision for hvordan design og byggeri kan se ud i en bæredygtig fremtid.

Helt i tråd med messens bæredygtighedsfokus blev messens møbler og byggeelementer desuden genanvendt i nye sammenhænge efter messens ophør. Årets æresgæster, italienske Formafantasma, solgte fx møblerne fra deres udstilling Reading Room som signerede eksemplarer og udstillingens stof skal genbruges i nye projekter på en kunstskole. Bøgerne fra Reading Room doneres til designskoler.

Årets designer er dansk

Traditionen tro blev der også i år uddelt priser på den svenske møbelmesse. Udstillingen Greenhouse, der hvert år byder på nye og spændende designtalenter, havde i år 30 udstillere, og det blev designduoen Bursell/Svedborg der vandt Greenhouse Best in Show-prisen for deres piedestaler af blandede materialer. 

Og så lagde Stockholm Furniture Fair som altid scene til prisuddelingen Scandinavian Design Awards, og den eftertragtede pris Årets Designer gik i år til danske Cecilie Manz for hendes simple design kombineret med kompliceret teknisk og håndværksmæssig forarbejdning.

Messen fik flotte anmeldelser fra både købere, arkitekter og medier, hvilket vidner om at Stockholm Furniture Fairs nytænkning har båret frugt.

”Som messe er det vores mål at stimulere markedet og fremme industrien. Forretning er kernen i alt – men det er også vigtigt at have det sjovt, fremme talenter og samle det skandinaviske designfællesskab. Det er på tide at vi gentænker det traditionelle messeformat,” slutter Hanna Nova Beatrice.

Næste år finder Stockholm Furniture Fair sted 4-8 februar på Stockholmsmässan.

IDL

Reading Room af Formafantasma.. Foto: Stockholmsmässan

Foto: Stockholmsmässan

Foto: Stockholmsmässan

Relateret indhold

22.05.2024Designbase.dk

FDB Møbler under svanens vinger

21.05.2024Designbase.dk

Frontrunners i den cirkulære omstilling

10.05.2024Designbase.dk

Takt har underskud for femte år i træk

08.04.2024Designbase.dk

Nyt AI-værktøj kan indrette forbrugerens med IKEA-møbler

22.03.2024Designbase.dk

Nyt produkt skal kunne erstatte læder i tekstilproduktionen

11.03.2024Designbase.dk

Light + Building i samarbejde med amerikanske LightFair

08.03.2024Designbase.dk

Ny dansk auktionsplatform ser dagens lys

07.03.2024Designbase.dk

ILVA introducerer 5 års garanti med tilbagevirkende kraft

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023