Oslo Design Fair 2020

Oslo Design Fair kunne melde om øget besøgstal og nye udstillere, og Liv Kindem, kommerciel direktør og fungerende leder for Oslo Design Fair er meget tilfreds.

Foto fra temaudstilling: Margaret M. de Lange / Oslo Design Fair.

Oslo Design Fair løb af stablen den 22.-24. januar i Lillestrøm. Messen er et vigtigt mødested for alle, der arbejder med design og interiør, og trendudstillingen Possible/Impossible med kunstnerne Andreas Siqueland og Vera&Kyte kurateret af Kirsten Visdal var et stort trækplaster.

Liv Kindem..

Liv Kindem, hvad kan du fortælle om atmos-færen på Oslo Design Fair denne gang? 
”Der var en meget god stemning på messen, og udstillere meldte om et godt salg. Vi fik da også meget ros for, at messen var så god. Antallet af udstillere var 278, nøjagtigt det samme som i 2019, og det er vi meget tilfredse med. De foreløbige tilbagemeldinger fra branchen er gode, og vi er glade for, at så mange arkitekter valgte at tage turen til Oslo Design Fair denne gang”.

Liv, hvor mange besøgende kom der totalt?
”Vi håbede på samme antal som sidste år, som var 8345 besøgende, men vi nåede helt op på 10.542 besøgende, hvilket er en fremgang på 26%. Det er vi stolte og glade over, og det betyder utroligt meget for vores videre satsning med messen”.

Er konceptet med messen vellykket? 
”Messen blev taget meget godt imod. De besøgende oplevede den som anderledes, nytænkende og inspirerende. Vi glæder os til at videreføre den til efteråret”.

Har du noget på hjerte i forhold til den næste messe?
”Vi er lettede og glade over væksten i antallet af besøgende. Vi kommer til at arbejde ihærdigt frem mod messen i august på at henvende os endnu mere til projektmarkedet samtidig med at vi vil styrke vores position som den mest attraktive mødeplads for design, arkitektur og handel. Vores messer skal være effektive handels- og netværksarenaer for deltagere fra hele verden. Vi noterede os flere nye udstillere i år, som kom direkte fra Maison&Objet i Paris, hvor de var blevet opmærksomme på os, og det er vi glade for”, slutter Liv Kindem.

Udfordringer for kæder og netbutikker

Interiør- og designbranchen må tilpasse sig udviklingen og digitale løsninger. Og en del af snakken på messen var omkring butikskæder, der har det svært.
Gave- og interiørkæden Ting gik konkurs den 20. januar, men boet blev opkøbt af Holta-familien og en ukendt investor.
“Vi er glade for at kunne tilbyde vores mange kunder populære gave- og interiørprodukter også i fremtiden”, udtaler chef og medejer Audun Viken til e24.no
”Selv om gave- og interiørbranchen og Ting de sidste år har haft store udfordringer, er der gjort en stor indsats for at tilpasse sig den nye markedssituation med et ændret købsmønster. Det giver et godt udgangspunkt for et fremtidigt konkurrencedygtigt koncept”, fortsætter Audun Viken.
De fleste af de 78 arbejdspladser bliver reddet. Butikkerne i Oslo og på Flesland lukkes dog. Ting har også butikker i Tromsø, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Selskabet har hovedkontor i Bergen.

Netbutikken og kædeselskabet bag Designforevig gik konkurs den 14. januar, men fire af butikkerne i kæden i Trondheim, Molde, Bergen og Stavanger, gik hurtigt i gang med at overtage boet, og således var netbutikken i drift igen allerede få dage efter.
Designforevig er en landsdækkende, frivillig kæde indenfor glas, porcelæn, køkken- og interiørprodukter. Kæden blev stiftet i 1996, og ejes af lokale detailhandlere. Butikkerne er ikke berørt af konkursen.

Relateret indhold

25.06.2024Designbase.dk

Årets tema på Oslo Design Fair: Elementer

24.06.2024Designbase.dk

Nye tal vækker opsigt: hver tredje dansker handler på Temu

21.06.2024Designbase.dk

Antallet af selvstændige i Danmark er faldende

20.06.2024Designbase.dk

Regeringen sætter retningen for fremtidens erhvervsliv

19.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

18.06.2024Designbase.dk

Bureaukratibyrden rammer de små

18.06.2024Designbase.dk

Gratis guide med alt det du bør vide om producentansvar for emballage

17.06.2024Designbase.dk

Marketing via sociale medier virker

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

TrendSet Munich
Messe
Trendset i München

FYRVÆRKI AF IDÉER, PRODUKTER OG TRENDS

Dato

06.07.2024

Sted

Am Messesee 6, 81829 München

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023