Oslo Design Fair 2020

Oslo Design Fair kunne melde om øget besøgstal og nye udstillere, og Liv Kindem, kommerciel direktør og fungerende leder for Oslo Design Fair er meget tilfreds.

Foto fra temaudstilling: Margaret M. de Lange / Oslo Design Fair.

Oslo Design Fair løb af stablen den 22.-24. januar i Lillestrøm. Messen er et vigtigt mødested for alle, der arbejder med design og interiør, og trendudstillingen Possible/Impossible med kunstnerne Andreas Siqueland og Vera&Kyte kurateret af Kirsten Visdal var et stort trækplaster.

Liv Kindem..

Liv Kindem, hvad kan du fortælle om atmos-færen på Oslo Design Fair denne gang? 
”Der var en meget god stemning på messen, og udstillere meldte om et godt salg. Vi fik da også meget ros for, at messen var så god. Antallet af udstillere var 278, nøjagtigt det samme som i 2019, og det er vi meget tilfredse med. De foreløbige tilbagemeldinger fra branchen er gode, og vi er glade for, at så mange arkitekter valgte at tage turen til Oslo Design Fair denne gang”.

Liv, hvor mange besøgende kom der totalt?
”Vi håbede på samme antal som sidste år, som var 8345 besøgende, men vi nåede helt op på 10.542 besøgende, hvilket er en fremgang på 26%. Det er vi stolte og glade over, og det betyder utroligt meget for vores videre satsning med messen”.

Er konceptet med messen vellykket? 
”Messen blev taget meget godt imod. De besøgende oplevede den som anderledes, nytænkende og inspirerende. Vi glæder os til at videreføre den til efteråret”.

Har du noget på hjerte i forhold til den næste messe?
”Vi er lettede og glade over væksten i antallet af besøgende. Vi kommer til at arbejde ihærdigt frem mod messen i august på at henvende os endnu mere til projektmarkedet samtidig med at vi vil styrke vores position som den mest attraktive mødeplads for design, arkitektur og handel. Vores messer skal være effektive handels- og netværksarenaer for deltagere fra hele verden. Vi noterede os flere nye udstillere i år, som kom direkte fra Maison&Objet i Paris, hvor de var blevet opmærksomme på os, og det er vi glade for”, slutter Liv Kindem.

Udfordringer for kæder og netbutikker

Interiør- og designbranchen må tilpasse sig udviklingen og digitale løsninger. Og en del af snakken på messen var omkring butikskæder, der har det svært.
Gave- og interiørkæden Ting gik konkurs den 20. januar, men boet blev opkøbt af Holta-familien og en ukendt investor.
“Vi er glade for at kunne tilbyde vores mange kunder populære gave- og interiørprodukter også i fremtiden”, udtaler chef og medejer Audun Viken til e24.no
”Selv om gave- og interiørbranchen og Ting de sidste år har haft store udfordringer, er der gjort en stor indsats for at tilpasse sig den nye markedssituation med et ændret købsmønster. Det giver et godt udgangspunkt for et fremtidigt konkurrencedygtigt koncept”, fortsætter Audun Viken.
De fleste af de 78 arbejdspladser bliver reddet. Butikkerne i Oslo og på Flesland lukkes dog. Ting har også butikker i Tromsø, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Selskabet har hovedkontor i Bergen.

Netbutikken og kædeselskabet bag Designforevig gik konkurs den 14. januar, men fire af butikkerne i kæden i Trondheim, Molde, Bergen og Stavanger, gik hurtigt i gang med at overtage boet, og således var netbutikken i drift igen allerede få dage efter.
Designforevig er en landsdækkende, frivillig kæde indenfor glas, porcelæn, køkken- og interiørprodukter. Kæden blev stiftet i 1996, og ejes af lokale detailhandlere. Butikkerne er ikke berørt af konkursen.

Relateret indhold

01.03.2024Designbase.dk

Iittala får ny kreativ direktør

01.03.2024Designbase.dk

Kontantforbudsgrænsen nedsættes til 15.000 kr. fra i dag

26.02.2024Designbase.dk

Zalando fjerner vildledende bæredygtighedsikoner

26.02.2024Designbase.dk

Er du klar til de nye regler om online-anmeldelser?

23.02.2024Designbase.dk

Mobilepay har varslet nye priser til erhvervskunder

23.02.2024Designbase.dk

Google slukker for din remarketing og personalisering

23.02.2024Designbase.dk

Sådan vælger du de mest effektive AI prompts

22.02.2024Designbase.dk

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0 i moms

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle

Copyright 2023