Oslo Design Fair efterår 2022

Norges vigtigste og mest attraktive mødested for design, arkitektur og håndværk er blevet afviklet. Næsten 9.000 besøgende fandt vej til Lillestrøm.

Foto: Inger Marie Grini til Oslo Design Fair.

Oslo Design Fair åblede med en ekstra optimistisk stemning, og alle var så glade for at kunne deltage fysisk. 

Ved åbningen sagde Kathrine Tilnes Jansen, direktør for Oslo Design Fair: "Jeg er så begejstret for endelig at kunne åbne en fuld messe”. 

En ny hal B, Oslo Contract &Furniture Fair med 48 udstillere og egen vinbar

blev præsenteret.

"Oslo Design Fair er i konstant udvikling, og nyt i år er Oslo Contract &Furniture Fair, et supplement til den eksisterende messe, som gennemføres parallelt med Oslo Design Fair i hal B. Vi ønsker, at dette skal være mødestedet for alle, der arbejder på projektmarkedet: producenter, projektdesignere og arkitekter," informerede Tilnes Jansen. 

Foto: Inger Marie Grini til Oslo Design Fair.

Efterårstema: In Between

"Med In Between som tema har vi skabt forskellige rum ud af tekstiler, et materiale med en helt særlig taktilitet, tekstur, transparens og lethed. Tekstilet snor sig op og ned og danner gulve, vægge og lofter og skaber dermed foranderlige og sanselige rum, der danner rammen om udstillingen, påpegede Marion og Cecilie.

Kirsten Visdal, udstillingens kurator gennem mange år, har arbejdet med gyldne toner i mødet med brændte farver på tekstilerne, der fremstår arkitektoniske og monumentale i rummet. Sammen med Per Olav Sølvberg har hun været optaget af at tilbyde sanseoplevelser.

"At mærke, føle og være fysisk til stede i oplevelsen er vigtigt for nutidens forbruger. Vi står over for et temposkift med fortolkninger og innovative udtryk. I trendudstillingen har vi valgt at kontrastere kendte og elskede klassikere med moderne og fremtidsorienteret design. For eksempel Edvin Helseths fyrretræsmøbler fra 1970 over for et udvalg af norsk moderne design. Nedre Foss er med Torbjørn Anderssen og Espen Voll kulturbærere i sig selv. Jeg tror, at vi bliver identitetsløse uden at kende vores kulturarv. Hvis vi er trygge og stolte af vores traditioner, vil vi også være imødekommende og generøse over for nye impulser og andre kulturer," uddybede Kirsten Visdal.

Næsten 9000 besøgende 

Næsten 9.000 besøgende kom til Oslo Design Fair i løbet af messens tre dage.

"Messen havde en god stemning, og salget var godt. Udstillerne siger, at salget har ændret sig noget med hensyn til alt, hvad der sker i verden, og en usikker fremtid. De virker mere forberedte, og de ved godt, hvad de har brug for," forklarer Kathrine.

Udstillerne var for det meste tilfredse, nogle mere end andre som Bo Bedre.

" Vi havde en god gammeldags messe, der kort kan opsummeres sådan; trængsel, glade mennesker, masser af gode kram, positiv stemning, kø ved standen til tider, og ikke mindst gode indkøb der og da. Stemningen var nærmest magisk," fortæller en tilfreds Stamati Stenseth hos Bo Bedre, der præsenterede tre nye brands, Poster & Frame, Paper Paste Living og Squarely Copenhagen.

Stamati, kom alle dine kunder? 

"Mange af dem kom, og nogle kunder betjener vi på en anden måde end messen – af forskellige årsager med kunderne. Det positive ved Designmessen i Oslo var mange nye kunder, et sted mellem 40-50, og at flere og flere af vores eksisterende kunder køber flere af vores brands, hvilket er det mest behagelige.

Er du tilfreds med salgs- og messedage generelt?

"De første to dage var vanvittigt gode, dag tre ved man er lidt lang, men det var en bonus og også en masse gode ordrer og nye kontakter dengang." Så alt i alt var messen som et gammeldags handelsrum, ikke bare et udstillingsvindue.

Stamati mener, at udstillingsholdet har gjort god brug af pandemitiden og er godt på vej til det, han mener kan blive endnu en stor messetid også i Norge. 

"Med lidt finjusteringer er de der, og messen, udstillerne og køberne kan igen sænke skuldrene og ikke som nu; være fyldt med spænding og "nerver" fra masse til masse, konkluderer Stenseth.

Foto: Inger Marie Grini til Oslo Design Fair.

Designbase-prisuddelinger

Under messen modtog den talentfulde Hansen &Co i Kristiansand den norske udgave af Top Window Award. Denne eftertragtede pris blev tildelt for deres smukke, komplette og gennemtænkte vinduesudstilling. Anne Brøvig og hendes team med Lise Tellefsen og hendes datter Lise Brøvig var utrolig glade og beærede. Ud over vindertitlen og det indrammede diplom er Hansen &co. nomineret til den internationale Top Window Award-konkurrence, og dermed mulighed for at vinde en tur til The Inspired Home Show i Chicago i marts 2023, hvor den internationale prisuddeling finder sted.

På udstillingens sidste dag, fredag den 2. september, sluttede programmet på scenen med uddelingen af DesignbasePrisen 2022, der gik til Illums Bolighus Oslo som Norges mest innovative butikskoncept.

Country manager Grete Aasen Seyffarth modtog den prestigefyldte pris og var utrolig glad, stolt og beæret, takkede for prisen og roste sine entusiastiske medarbejdere, der sad blandt publikum.

Som en heldig vinder er hun og Illums Bolighus Oslo også nomineret til Global Innovation Award in Retail Excellence i Chicago ved The Inspired Home Show 2023, - hvor nationale vindere fra mange lande rundt om i verden deltager. En global jury bestående af fire eksperter fra hele verden udvælger den endelige internationale vinder. "Jeg vil forberede mig godt, jeg tror, vi kan have en god chance for at nå højt," siger Grete Aasen Seyffarth.

Relateret indhold

22.05.2024Designbase.dk

FDB Møbler under svanens vinger

21.05.2024Designbase.dk

Frontrunners i den cirkulære omstilling

15.05.2024Designbase.dk

Drop udsagn som ”CO2-neutral”

13.05.2024Kop & Kande

Sponseret

Kop & Kande sender massiv støtte til Julemærkehjemmene

13.05.2024Designbase.dk

Nu skal du indberette din emballage for 2024: Sådan gør du

09.05.2024Designbase.dk

Søg kapital til din virksomhed

09.05.2024Designbase.dk

Decoding Global Talent: Udenlandsk arbejdskraft vil gerne Danmark

08.05.2024Designbase.dk

Affaldssortering: Hvem har ansvaret i butikken

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
3daysofdesign
Messe
3daysofdesign

En platform til at fremvise og fejre fantastisk design

Dato

12.06.2024

Sted

Frederiksgade 1, 3rd floor 1265 Copenhagen K

TRENDS UP WEST
Messe
TRENDS UP WEST

THE SHOW WILL GO ON!

Dato

29.06.2024

Sted

AREAL BÖHLER i Düsseldorf

Dimex
Messe
Det bliver alt andet end almindeligt: Nordstil sommerudgaven er klar.

"Fra regionen - til regionen” er temaet for den kommende Nordstil sommerudgave, der finder sted fra 27. til 29. juli 2024. I tæt forbindelse med Hamborg Messe og i bæredygtighedens ånd støtter Nordstil den nordlige region på en række forskellige måder. Forhandlere i Norden kan forvente en bred vifte af mærkevareproducenter, markante nystartede virksomheder, originale producenter og unge designere på deres sædvanlige ikke-standardiserede måde. Inspiration er garanteret!

Dato

27.07.2024

Tid

08:00

Sted

Hamburg

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

27.07.2024

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Formland
Messe
Vi ses til Formland Autumn

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse 17. - 19. august 2024

Dato

17.08.2024

Tid

09:00

Sted

MCH Messecenter Herning Vardevej 1 7400 Herning

Stockholmsmässan
Messe
Velkommen til Formex

Formex er en messe for dig, der arbejder inden for gave-, boligtekstil- og boligindretningsbranchen eller medierne. Er du køber, dekoratør, designer, stylist eller arkitekt, er du hjertelig velkommen!

Dato

27.08.2024

Tid

09:30

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023